(Film Eleştirileri)
Eskişehir, İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema TV Bölümü mezunu, İstanbul Üniversitesi’nde gazetecilik yüksek lisansı yaptı, İşletme İktisadı Enstitüsü’nde de ihtisas. Yeşilçam’da reji asistanlığı ve senaryo yazarlığı ile başladı, televizyonlarda kültür … Devamı…»
*****
Sinema Mitolojiyi Yeniden Yorumluyor: Dönüş
Bütün sanatların temelinde mitoloji yatar; bu gerçekten yola çıktığınızda, günün gündemini de yorumlayabilirsiniz geleceğe bakışın rehberi de olabilirsiniz. Uberto Pasolini, birçok filmin (sözcük anlamıyla da) tam tersine bir yorum getiriyor, İthaka adası, Penelope ve Odyssey’e. Truva’da kaybetmiş olan yenilginin yorgunluğunu, acısını, hüznünü daha da kötüsü acısını taşıyan Odysses (Ralph Fiennes), önce durumu kavramaya çalışır. Penelope (Juliette Binoche), aradan geçen onca yıl hem sadakatini korumuş hem de halkını bir arada tutarak, kendisiyle birlikte olmak, buna da bağlı olarak hükümdar olmak isteyenlere direnmiştir.
Filmin, diğer birçok mitolojik örneğine bakarak çok farklı olduğunu, içerdiği duygu ve insani yanında görebiliriz. Yönetmen, özellikle geniş boşluklar bırakarak izleyicinin kendi kendine kalmasına yol açmış. Tamam, savaş var, ama bu öyle kanlı ve hunharca değil. Pasolini, bir anlamda barışın asıl çözüm olduğunu vurguluyor. Evet, kralsız kalmak zordur, yoksulluk diz boyudur, çözüm bulunamaması nedeniyle halkın huzursuzluğu herkesi tedirgin etmektedir, ama herkesin içinde bir umut vardır asla solmayan.
Truva savaşını hiç görmüyoruz, ama etkisini yüzlerde, gözlerde okuyoruz. Kraliçenin gerginliği ne sesine ne de yüzüne yansıyor ama iki arada bir derede kalmışlığı apaçık ortada. Yönetmen, özellikle izleyiciyi kendi kendine soru sormaya zorluyor. Benim için, insan eşini, aradan yıllar geçse de unutur mu, hele babasını, kralını soruları ardı ardına sıralanıyor. Ancak onun yanıtını film taşıdığı hüzünle veriyor; dahası, alabildiğine yüksek barış çağrısıyla…
(30 Ocak 2025)
Korkut Akın
*****
Göçmenlikle Birlikte Irkçılık Hâlâ En Büyük Sorun: The Brutalist
Bugün, dünyanın dört bir yanında insanlar birçok nedenle evini, işini, aşını, eşini bırakıp bir yerden bir yere göçüyor. Bu göçlerin siyasal, sosyal, ekonomik, kültürel, ekolojik nedenlerinin yanında kendini bulma da söz konusu kuşkusuz.
İkinci Dünya Savaşında soykırıma uğrayan, toplama kamplarından güçlükle kurtulan Yahudi mimar László Tóth (Adrien Brody), anıtsal yapılarıyla tanınıyor. Eşi Erzsébet (Felicity Jones) ile yeğeni geride kalmıştır ama László, kuzeninin yanına, Pensilvanya’ya varmıştır. Varsıl ve siyasal olarak da yetkin sanayici Harrison Lee Van Buren’in (Guy Pearce) annesi onuruna yaptıracağı toplum merkezini tasarlayacaktır. Başlangıçta her şey istenilen gibidir, tıpkı Türkiye’de olduğu gibi (tabii, 1950’ler, savaş sonrası ve kapitalistler yüzlerini yeni yine çıkarıyorlar, bizdeyse hâlâ aynı), gün geçtikçe işler sarpa sarar.
László ilk darbeyi yeğeninden, daha doğrusu yeğeninin kasından yer. O da her ne kadar saklasa da ırkçıdır ve dini ayrılıkların belirleyici olduğunu düşünmektedir. Kocasını kendisi gibi Katolik yapmıştır, ama László, dinine bağlıdır. Kovabilmenin en kolay yolu taciz iddiasıdır ve kocası ikna olmuştur. İkinci darbe; László ilk gün tanıştığı siyahi arkadaşıyla birbirlerini kollamaya varan bir dostluk geliştirmiştir, ama ırkçılık kolayca aşılabilecek bir sorun değildir. Üçüncüsü ise sanayici Van Buren’in yaptıklarıdır.
Erzsébet, László’ya inansa ve güvense de, toplama kamplarındaki insanlık dışı ortam ve uygulamalar nedeniyle yürüyemediği için hiçbir şeyi belirleyememenin haklı sıkıntısı içerisindedir. Bir gün, kocasının uykusundaki sayıklamalarla Harrison Lee Van Buren ile aralarındaki gerilimin nedenini öğrenir. Bastırılmış duyguların günümüzde de ne denli yıkıcı olabileceğini gösteriyor film.
Mimaride Brutalizm, sade ve anıtsal bir tarz olmakla birlikte önemli, birçok gizemi, duyguyu yansıtıyor. László, bunu bilerek sürdürüyor. İnancına ters gelse de Katolik bir şapel bile tasarlıyor. İçinde giderek büyüyen gerilim -film boyunca birbiri ardına gelen aksiliklerin de etkisiyle- işine ve eşine zarar verecek boyuta ulaşıyor.
Yönetmen, Brady Corbet, kendisinin finanse ettiği, buna bağlı olarak da benzeri yapımlardan çok daha zor ve ucuza mal ettiği The Brutalist’i epey uzun tutmuş: tam 3,5 saat. Öncesi ve sonrası diye ayırabileceğimiz iki kısım (film, arasını kendisi veriyor) halindeki film görselliğiyle de can alıcı. Müziği ve özellikle oyuncuların başarısı es geçilemez. László’yu canlandıran Adrien Brody, Macar aksanıyla konuşuyor ve gerçekten etkileyici.
“Me too” dayanışmasını ve arşa yükselen hareketini anımsıyor musunuz? Yaşanmışlıklar ne kadar çok yalansız (yasaksız ve sansürsüz) anlatılırsa yaşam o kadar iyi olacak.
31 Ocak’tan itibaren gösterimde…
(29 Ocak 2025)
Korkut Akın
*****
Rehber Adlı Kısa Filmin Yönetmeni Mert Erez ile Röportaj
Yönetmeninin hiçbir baskı ve beklenti olmadan düş(ünce)lerini aktarabildiği, ticari kaygı duymadan ürettiği filmdir kısafilm. Uzunluğuyla bir ilgisi yoktur, bir dildir (uzun film demiyoruz, kurmaca olarak adlandırıyoruz… Dünyada bir başka ülkede olmayan bir yaklaşımla onu da sanat ve ticari diye ikiye ayırıyoruz), onun için de bitişik yazılmalıdır. Bir küçük ayrıntıya daha değinmeliyim. “Özet film” yapılıyor kısafilm diye. Oysa kısafilm asla özet film değildir. Diliyle, anlatımıyla, yaklaşımıyla, coşkusu, heyecanıyla yetkin, yetkin olduğu gibi evrensel bir sanattır.
Bu kadar uzun girişten sonra, Mert Erez’in yazıp yönettiği, adıyla da niteliğiyle de kısafilm tanımını hak eden “Rehber” üzerine konuşabiliriz.
Sevgili Mert, Bu filmi hayata geçirme fikri nasıl ortaya çıktı? Filminizin temel amacı nedir ve neyi başarmayı hedefliyor?
Merhaba. Öncelikle teşekkür ederim bu güzel sohbet için. Memleketim Tire’ye ziyarete gittiğimde Rehber’in fikriyle çarpıştım. Çarpıştım diyorum çünkü gerçekten öyle hissettim. Arkadaşımın fotoğrafçısı var Tire’de. Ben de o gece orada kalmış ve sabah arkadaşım gelmeden dükkânını açmıştım. Yaşlı bir kadın sabah çok erken saatlerde dükkâna geldi. Oğlunun fotoğrafı olduğunu söyledi. O fotoğrafı almak istiyordu. Ben de arkadaşımı aradım ve dükkâna gelmesini söyledim. Arkadaşım ancak 3 saat sonra gelebileceğini, kadının sonra gelmesini söyledi. Kadına sonra gelmesini söylememe rağmen oturup bekleyeceğini söyledi. Çok üzgün olduğu gözlerinden belliydi, bir hikâye olduğunu sezmiştim. Arkadaşım söylediğinden biraz daha erken geldi, kadın fotoğrafı
aldı ve gitti. Arkadaşıma kadının neden beklediğini sordum. Bana hikâyeyi anlattığında çok etkilendim. Kadının oğlu ölmüştü. Arkadaşım da kadının oğlunun arkadaşıydı ve çocuğun cenazesine gidip üzerine toprak attığını söyledi. Fakat cenazeden sonra eve döndüğünde telefonu çalmış. Ekranda ölen çocuğun ismi yazıyormuş. Onun ifadesiyle söylüyorum. “Aklım çıktı” dedi. Çocuk öldü, beni nasıl arar diye. Telefonu açtığında annesi “Bana oğlum hakkında bir şeyler söyler misin?” demiş. Arkadaşım da söyleyecek bir şey bulamamış. O an insanların aynı evde yaşasalar bile birbirleri hakkında başkalarına muhtaç olmaları duygusunu hissettim. Ancak birbirini tanımayan bir baba oğul üzerinden anlatımı yaptım.
Kuşaklar arası çatışma ya da gençlerle anne baba arasındaki soğukluk(!) nereden ve niye kaynaklanıyor? Filmle olan bağınızın kişisel ve sanatsal perspektiflerinizi nasıl şekillendirdiğini açıklayabilir misiniz?
Öncelikle filmle olan bağımla başlamak isterim. Filmde aralarında neredeyse hiç tanışıklık olmayan bir baba oğul hikâyesi var. Baba oğlunun ölümü üzerine kasabaya dönüyor ve oğlunun telefonunda kayıtlı kişileri arayarak oğlunu tanımaya çalışıyor. Bu bence bir baba için soğukluk ya da kuşak çatışmasından çok daha üzücü bir durum. Babam ben 10 yaşındayken öldü. 10 yıl boyunca da çok yakın değildik. Yani çok fazla zaman geçiremedik ve birbirimizi tanıdığımızı düşünmüyorum. Filmle bağımı buradan kurdum ve babam yaşasaydı ve beni arasaydı ne olurdu diye düşündüm. Yanımdan geçse beni tanır mıydı? İsa karakterini kendimle özdeşleştirdim. Kişisel olarak da yine filme dair sanatsal perspektifi şekillendiren şeylerden biri Tire’ydi. Filmin geçtiği yer. Çünkü babamın öldüğü ve bizim de çok uzun yıllar yaşadığımız yerdi Tire. Bu nedenle filmi de Tire’de çektik. Olabildiğince çok kişisel hikâyemden doneler taşısın istedim film.
Kuşaklar arası çatışma ya da soğukluk neden kaynaklanıyor tam olarak söylemek zor. Aynı mekânların içerisinde yaşıyoruz ancak çoğu zaman birbirinden kopuk ve uzağız. Fiziksel olarak yakın olsak bile. Bunu “işte herkesin elinde bir telefon var.” gibi nedenlere bağlamak istemiyorum. Birbiriyle iletişim kurmak da birbirini tanımanın kesin bir yolu mu bilmiyorum çünkü. Bence burada insanın kendisini ne kadar tanıdığıyla ilgili de bir mesela var. Benim düşündüğüm ya da yaptığım çoğu şey kendime de sürpriz olabilir. Bu da kendimi çok tanımadığım anlamına gelir. İnsanın yapısı bu. Kendini bile şaşırtabiliyorken bir başkasının seni tam olarak tanıması mümkün mü? Belki biraz başka bir açıdan aldım soruyu ama soğukluk ya da kuşak çatışması mı bu, bilmiyorum. Bu nedenle tanımak yanılgısı üzerine cevaplamak istedim. Filmde bir sahne var. Baba Ali, oğlunun eski karısıyla oturuyor. Karısı bir şeyler anlatıyor İsa ile ilgili. Ama onu ne kadar tanıyor. Somut şeylerden ve eylemlerden bahsediyor. Hayallerini, çıkmazlarını, umutlarını, psikolojisini ne kadar kestirebilir?
Bir başka ülkede (kültürde) böyle oluyor mu (olabilir mi)? Bizim kültürümüzün altında yatan ne(ler) böyle davranmaya itiyor.
İnsanın olduğu her yerde çatışma olur. Birbirimizi anlamayız çoğu zaman. Anlamak çok zor bir şey. Anlamadan saygı duymamız gerekir bu daha zordur. Bizim kültürümüzde insanlar genellikle başka insanların işine karışmaya bayılır. Belki bu nedenle aile içinde soğukluk ya da çatışmalar biraz daha fazladır. Ama ben filmde birbiri arasında soğukluk olan değil, birbirini aynı evde yıllarca yaşasa bile tanıyamayacak insanlar ile anlatmak istedim. Çünkü bence bu mümkün değil. Gerçek hayatta karşılaştığım o acılı anne gibi. Oğluyla hiç ayrılmamışlar ancak yine de oğlunun kim olduğunu sorma gereği hissediyor. Ben neden aynı yerde yaşamayan bir baba oğul tercih ettim derseniz, bunu kendi hikâyemle bağlamak istedim diye cevap verebilirim.
Kısafilmin (içerdiği konu ve sorun bağlamında) farkındalık yaratabileceğine inanıyor musunuz? Nasıl?
Kendi kısafilmimin özelinde değil ancak kısafilmlerin bunu yapabileceğine inanıyorum. Ticari kaygı yok çünkü kısafilmlerde ve tamamen derdimizi anlatmak istiyoruz. Bu ülkenin gençleri birçok açıdan çok fazla sorun yaşıyor. Ekonomik, sosyal, toplumsal. Her biri de kısafilmlerde çok rahat konuşulabiliyor. Para kazanmak ya da filmlerimizi bir yerlere satmak, bilet kesmek gibi dertleri kısafilmde yaşamadığımız için yaşadığımız sorunlara değinebiliyoruz. Ben kişisel bir hikâye anlatmak istedim. Toplumsal tarafı da var elbette. İletişimsizlik, baba ve oğulların arasındaki o görünmez mücadele. Filmi izleyip de kendi hayatından bir şey buluyorsa bir insan ve tanımak için çaba göstermem gerek diyorsa kendince o zaman farkındalık verdi diyebilirim film için.
Bu arada… özellikle Mercedes aracı olan bir baba (ilginç, sınıfsal ya da kültürel olarak) daha bir yakın mı olur oğluna? Otobiyografik bir yanı var mı?
Sınıfsal bir açıdan yaklaşmadım. Babamın hatırladığım arabalarından biri Ford bir arabaydı. Uzun, eski, güzel görünen… Önce Ford bulmak istedim. Bulamadım. Estetik, şık ve eski bir araba arıyordum. Bir de bir zamanlar güzel ancak artık çalışmakta zorlanan bir araba istedim. Çünkü adam da bana böyle geldi. Sanki eskiden çok daha iyi durumdaymış. Artık öyle bir havası kalmamış gibi.
… bir de “niteliğiyle kısafilm denmeyi hak ediyor”un finalden kaynaklandığını belirtmeliyim. Sanki bitirseydi(n) ya da evine varıp da birilerine anlatsaydı, özet filme dönüşürdü… Tabii, babanın son, direksiyon başında ağlaması aynı anlamda bir özet film yaklaşımı değil mi?
Ben de son sahne hakkında epey düşündüm. Ağlatıp ağlatmamak konusunda. Sanki o tepkisizlik fazla geldi artık. Bir şey olmasını istedim. Ama oğluna mı ağlıyor yoksa arabanın çalışmaması mı artık ona fazla geliyor. Bunu arada bırakmak istedim. Biz de birçok şeyi deneyerek öğreniyoruz aslında. Üniversitelerde, kitaplarda ya da eğitimlerde gördüklerimiz bir yerden sonra yetmiyor doğal olarak. Bu filme kadar, ilkini 15 yaşında çekmiştim, 3 kısafilm çektim kendimce. Her birinden bir şey öğrendim. Belki 2 yıl sonra çeksem bu filmi sonunu başka türlü anlatırdım. Finali ya da filmin tamamını değiştirebilirdim. Şunu istedim aslında: ‘Ee, bu film bize ne anlattı’nın cevabını vermesin final. Çünkü bu dediğiniz gibi bir maçın özet görüntüsü değil. Bir filmin özet hali değil. Hayat böyle değil. Sana hiçbir şeyi özet geçmez. Sen anladığını anlar yoluna devam edersin. Hikâye de bitmez. Burada da öyle düşünüyorum. Adam arabaya bindi. Nereye gider, ne yapar, tekrar birini mi arar… Bunları bilemeyiz. Hayatta da böyledir bence.
(28 Ocak 2025)
Korkut Akın
*****
Evrensel Bir Öykünün Modern Zaman Uyarlaması: Kurt Adam
Bir hastalık belirtisinde hemen, genetik yatkınlık sorulur: “Ailenizde var mı?” hekimler ona göre tedavi uygulayacaktır. Ancak bu, o kadar yaygın bir durumdur ki, insanın boyundan kilosuna, hareketliliğinden, usluluğuna, heyecanlılığına kadar geniş bir alana yayılır. Evet, genetik yatkınlığımız belirleyicidir muhakkak. Özellikle stres ve yarattıkları üzerine… Buna bir de yaşamın kendi sorunlarını eklerseniz bundan kurtulabilmek pek de mümkün değildir.
Sanırım kaçmak en kolay yolu… “Tebdili mekânda ferahlık vardır” dediği gibi büyüklerin, yeni bir yere taşınmak, yeni ilişkilerle farklı bir yaşam oluşturmak, çözüm yoludur. Genetik olarak aileden getirdiklerimizi nereye gidersek gidelim, ne yaparsak yapalım bırakamayız, kurtulamayız. Yönetmen Leigh Whannel, Corbett Tuck ile birlikte yazdığı senaryosunda, yalın ve sakin bir anlatım kurmuş. Yönetmen filmine, baba ile oğlu arasındaki gerginliği, babanın oğluna söz geçirmek için üzerinde kurduğu baskıyı anlatarak başlıyor.
Bu baskıdan, gerginlikten, sinirlilikten kurtulmanın yolu, erkenden kaçmak oluyor. Aradan otuz yıl geçtikten sonra, büyüyen oğul, iyi ilişkiler kurduğu ve birbiriyle “beyin okuma” oyunları oynadığı küçük kızı ama aralarındaki sevginin giderek tükendiğini hissettikleri eşiyle yaşıyor. Babadan kalanları toplamak ve belki o güzel, orman içindeki evde ilişkiyi yeniden düzene sokacak bir fırsat olarak görüyorlar.
Gittikleri yerde, çocukken görüp de anlamlandıramadığı Kurt Adam ile karşı karşıya geliyorlar. Acaba Kurt Adam bu aileye, özellikle de çocuğa zarar verecek mi?
“Kurt Adam” bir korku filmi, ama bir korku filmi kadar korkutmak yerine düşündürmeyi amaçlıyor. Büyüyen çocuğun, yıllar sonra kızıyla kurduğu arkadaşlık düzeyine varan o güzel ilişkisi kurt adamla ne kadar ilişkili? Yönetmenin yalın anlatımı, ışık ve müzik kullanımıyla film, izleyiciyi ayırt etmeden yaşananları sorgulamaya yöneltiyor.
24 Ocak’tan başlayarak gösterimde…
(23 Ocak 2025)
Korkut Akın
*****
DİĞER YAZILARI
- 30.01.2025 – Sinema Mitolojiyi Yeniden Yorumluyor: Dönüş
- 29.01.2025 – Göçmenlikle Birlikte Irkçılık Hâlâ En Büyük Sorun: The Brutalist
- 28.01.2025 – Rehber Adlı Kısa Filmin Yönetmeni Mert Erez ile Röportaj
- 23.01.2025 – Evrensel Bir Öykünün Modern Zaman Uyarlaması: Kurt Adam
- 22.01.2025 – Dayanışma ve Yoldaşlık: Kedi
- 07.01.2025 – Feleğin Sillesini: Fidan
- 06.01.2025 – Yanlışlıklar Çağı: Babygirl
- 04.01.2025 – Cehennem Deliği: Böyle Küçük Şeyler
- 03.01.2025 – İki Kadın İki Film: Kutsal İncirin Tohumu ve Maria
- 28.12.2024 – Nosferatu… Sinemada İzleyin, Muhakkak
- 25.12.2024 – Bir (Öz)Eleştiri: Evcilik
- 24.12.2024 – Parthenope: Su Gibi Akıp Geçen Bir Ömür
- 17.12.2024 – Hepimiz Aynı Süreyi Yaşıyoruz: On Saniye
- 13.12.2024 – Tarih Bize Yol Gösteriyor: Düzen (The Order)
- 12.12.2024 – Yeni Bir Süper Kahraman Doğuyor: Avcı Kraven
- 06.11.2024 – Hemme’nin Öldüğü Günlerden Biri
- 05.11.2024 – Gitmek ile Kalmak Arasında: Başlangıçlar
- 03.12.2024 – Gözü Boynuz, İzi Yaldız: Bir Salyangozun Anıları
- 28.11.2024 – Anılar Bir Lâhzada Oluşmaz, Bir Ömür Alır: Bir Aliye Rona Vardı
- Sofrada Yeri Öküzümüzden Sonra Gelen Kadınlar: Mukadderat
- 25.11.2024 – Yasaklar Ters Teper: Beraber
- 24.11.2024 – Zamanın Köşeleri Yoktur… Mutfak
- 20.11.2024 – Oz Büyücüsü’ne Farklı Bir Bakış: Wicked (Part I)
- 18.11.2024 – Aktör Aktris Yok, Karakter Var: Maria Olmak
- 14.11.2024 – Siyaset Her Zaman Güçlüden Yanadır: Gladyatör II
- 11.11.2024 – Yel Değirmenleriyle Savaş İçin: Rosinante
- 06.11.2024 – Hangi Din Daha Gerçek? Sapkın
- 30.10.2024 – Aşk mı, Kalp Kırıklığı mı? Anora
- 29.10.2024 – İlklerin Filmi: Aysel, Bataklı Damın Kızı
- 28.10.2024 – Tercih Sizin Olmalı: Yandaki Oda
- 25.10.2024 – Unutma, Sen Bir Tanesin: Cevher
- 16.10.2024 – Bir Başkan Hikâyesi: The Apprentice
- 02.10.2024 – Joker: İkili Delilik
- 17.09.2024 – Yalnızlığı Yenmek İçin…
- 06.09.2024 – Beterböcek Beterböcek: Seven de Çok Yeren de
- 03.09.2024 – Hellboy: İnançla İnançsızlığın Savaşı
- 26.08.2024 – Kadın Düşmanı Cambaz
- 13.08.2024 – Dünyanın Sonuna Doğru
- 08.08.2024 – Ah ki, Anne Babalar Karışmasa…
- 05.08.2024 – İnsan Olma Hallerine Duygusal Bir Yolculuk: Oyuncağı Çok Olan Mutlu Ölür
- 25.07.2024 – Yel Üfürdü Sel Götürdü: Deadpool & Wolverine
- 24.07.2024 – Öfke mi Yenilgi mi?: Şans Eseri
- 18.07.2024 – Körü Körüne İtaat Yaşamı Bitirir: Tarikat
- 17.07.2024 – Perdeden Yansıyanlar, Perdeye Yansıyanlar: Şafak Sökerken
- 03.07.2024 – Üç Parçalı Masal: Merhamet Hikâyeleri
- 02.07.2024 – Tarih, Bir Kez Daha Tarih: Horizon: An American Saga – Chapter 1
- 27.06.2024 – Sessizliğin Sesi: Sessiz Bir Yer: Birinci Gün
- 26.06.2024 – Özgürlüğe Uzanan Yolda: Sheyda / Şeyda
- 29.05.2024 – Çocuklara da Büyüklere de…: Garfield
- 28.05.2024 – Kaybolmak İçin Gelinen Yer, İstanbul: Geçiş
- 22.05.2024 – Devam Filmleri Bile Yeni Olabilir…: Furiosa: Bir Mad Max Destanı
- 16.05.2024 – Kan Gölünde… Becky’nin Gazabı
- 02.05.2024 – Duygusal Gerçekçi: Back to Black
- 18.04.2024 – Mutlulukla Bir Bağı Var Muhakkak: Siyah Çay
- 24.04.2024 – Dışı Seni Yakar, İçi Beni: Dublör
- 17.04.2024 – Her Savaş Yıkımdır, Ölümdür: İç Savaş
- 15.04.2024 – Öyle Dostlarız ki Kelimesiz Anlaşırız: Robot Düşleri
- 03.04.2024 – Kocaman Bir Soru İşareti: Niye? – Vincent Ölmeli
- 28.03.2024 – Tam Aziz Nesinlik: Mucize Aynalar
- 20.03.2024 – Şike Ama Terfi Ettiriyor: Demir Pençe
- 19.03.2024 – Renkler, Sesler Yoksa Hayalde mi Yok?: Eflatun
- 12.03.2024 – Diyetini Ödesen de Kurtulamazsın: Adaletin Eli
- 05.03.2024 – Bilmediklerinizi Kendinizde Bulursunuz: Memory
- 28.02.2024 – Gelecek Bugünde Gizlidir: Dune -Part 2-
- 20.02.2024 – Gülmeye İhtiyacımız Varmış, Gerçekten: Senden Başka
- 14.02.2024 – Kötülüğün Sıradanlığı ya da… İlgi Alanı
- 06.02.2024 – Kendi Kendimizin Üretim Aracıyız: Zavallılar
- 01.02.2024 – Sürprizli ve Çok Neşeli: Argylle: Gizli Casus
- 29.01.2024 – Usul Esastan Önce Gelir (mi?): Öğretmenler Odası
- 26.01.2024 – İçinizdeki Çocuğu Öldürmeyin! Aşk Mevsimi
- 25.01.2024 – Belki Bir Gün! Rüya Senaryo
- 22.01.2024 – Sonsuz Mavi Bir Yolda: Kaptan Benim
- 20.01.2024 – Herkes Destek, Babası Dışında…: Cem Karaca’nın Gözyaşları
- 18.01.2024 – Duygusal Dönüşüm: Hayvan Krallığı
- 11.01.2024 – Devlet, Örgütler ve Cüneyt Arkın: Arıcı: Ölüm Kovanı
- 10.01.2024 – Kendi Gücüne Güven: Onat Kutlar Belgeseli
- 08.01.2024 – Görünüşte Aşk Ya Da Daha Fazlası: Narsistle Aşk
- 03.01.2024 – Bizim Ülkemizde Değilse de…: Atan Kazanır
- 01.01.2024 – Açık Yaralar Hep Kanar…: Kör Noktada
- 29.12.2023 – Bir Suistimalin Topluma Yansıması: Dogman
- 20.12.2023 – Hata Yaparsan Kaybeder, Yaptırırsan Kazanırsın: Ferrari
- 14.12.2023 – Güzel Bir Gelecek Hayalle Başlar: Wonka
- 12.12.2023 – Barış, Hemen Barış, Hep Barış…: Nefes: Yer Eksi İki
- 11.12.2023 – Yaşamın İçinden…: Bir Skandalın Peşinde
- 10.12.2023 – İmece, Sinemanın da Yanında: Aynı Masanın Etrafında
- 07.12.2023 – İki Kültür Arasında Kalan Duygular: Başka Bir Hayatta
- 06.12.2023 – Okyanusu Akvaryuma Sığdıran Murat Göğebakan
- 22.11.2023 – Benim Bedenim: Jeanne Du Barry
- 17.11.2023 – İnsan Ruhunun Kasvetli Tasviri: Açlık Oyunları Kuşların ve Yılanların Şarkısı
- 11.11.2023 – Hayatın Gerçeği… Kurban
- 08.11.2023 – Süper Kahramanlar da Karışır: Marvels
- 01.11.2023 – Oyuncakların Ruhu Olur (mu): Freddy’nin Pizza Dükkanında Beş Gece
- 30.10.2023 – Adaletin Terazisi Gündemi Belirler: Suç ve Ceza Film Festivali
- 19.10.2023 – Vahşi Kapitalizmin Yükselişi: Dolunay Katilleri
- 17.10.2023 – Sanat İyileştirir: Antakya Film Festivali Üzerine
- 11.10.2023 – Üzerinde Fırtınalar Koparıldı: Kanun Hükmü’nde Yasak
- 05.10.2023 – 11. Uluslararası Antakya Film Festivali: Deprem Yaralarını Gülen Filmlerle Saracak
- 28.09.2023 – Kaçınılmaz Bir Çatışma: Yaratıcı
- 26.09.2023 – Kasa Hep Kazanır: Emeklilik Planı
- 25.09.2023 – Umut Etmekten Yorgun: Kuru Otlar Üstüne
- 14.09.2023 – Venedik’te Ölüm: Görsel Şölen ve Merak…
- 13.09.2023 – Zorluklardan Kaçmak İçin: Güvenli Bir Yer
- 06.09.2023 – Yüzleşme… Sonsuz Sır
- 04.09.2023 – Eğitim mi, Toplum mu?: Tavuri
- 03.09.2023 – Yaşam Savaşında İki Zıt Güç: Kar ve Ayı
- 19.08.2023 – Savaşta Önce Kendini Öldürürsün: Kelebek Görüşü
- 16.08.2023 – Geçmişiniz Sizinle… Blue Beetle
- 15.08.2023 – Bana Bir Yalan Söyle Kendi Gerçeğin Olsun
- 12.08.2023 – Müzik, Dans ve Hikâye: Carmen
- 27.07.2023 – Dünya Daha da Karanlık Olur mu: Sürü
- 20.07.2023 – Savaş Kötüdür, Savaş Çıkaranlar Daha da Kötü…: Oppenheimer
- 19.07.2023 – Askerlikte Ne Kural Vardır Ne İnsanlık: Teftiş
- 04.07.2023 – Bir Öteki’nin Bir Diğer Öteki’ye Bakışı: Ren Altını
- 26.06.2023 – Arkeolojinin Bin Gizemiyle Örülmüş Tutkulu Bir Macera: Indiana Jones ve Kader Kadranı
- 16.06.2023 – Hayali Bir Drama…: Asteroit Şehir
- 15.06.2023 – The Flash: Süper Kahramanlar Çoklu Evrende…
- 08.06.2023 – Transformers: Canavarların Yükselişi
- 07.06.2023 – Doktor Teşhisi Koydu: Suçlu: Korkuyorum
- 05.06.2023 – Kadınların Ailelerden Çektikleri… Saint Omer
- 01.06.2023 – Örümcek-Adam: Örümcek-Evrenine Geçiş: Her Karesi Ayrı Özel…
- 26.05.2023 – Tori ve Lokita: Göçmenlerin Yaşadıkları
- 24.05.2023 – Savaş Atı: Kimdir Kaybeden?
- 19.05.2023 – Öyle At ki, Kendin de İnan: Ben de Yaparım…
- 18.05.2023 – Sıradaki Gelsin… Hızlı ve Öfkeli 10
- 17.05.2023 – Rüzgârın Fısıldadıklarını Duyuyor musun?: Bir Umut
- 16.05.2023 – Aşk Üzerine Seçimlemeler… Aşkın Bununla Ne İlgisi Var?
- 09.05.2023 – Tarih tekerrür eder mi?… Masum
- 30.04.2023 – Seçim Propagandaları ve Sinema… Suç Bende
- 20.04.2023 – Kötü Ruh: Uyanış / Kan Banyosu ve Neofaşizm…
- 19.04.2023 – Karanlık Gece: İnsanın İçinde Kötülük mü Var?
- 13.04.2023 – Tanrının Yarattıkları: Hepimiz İçin Açılan Bir Pencere
- 06.04.2023 – Zindanlar ve Ejderhalar: Hırsızlar Kralı Onurdan mı Söz Ediyor?
- 29.03.2023 – Bir Ekran ve İnternete Yenilecekler… Kayıp
- 28.03.2023 – Yalana İnanmak Kolaydır: Çaykovski’nin Karısı
- 23.03.2023 – Ustalıklı Bir Görsel Şölen: John Wick: Chapter 4
- 22.03.2023 – Güleriz Ağlanacak Halimize ya da: Özel Bir Hediye
- 21.03.2023 – Doğa Soyut Bir Kavramdır: Sekiz Dağ
- 14.03.2023 – Propaganda Yaşamın İçinde: Rebel
- 09.03.2023 – 65: Milyon Yıl Önce…
- 08.03.2023 – Sessiz Kız: Kadınlar Gününe Özgü…
- 01.03.2023 – Creed III: Kendine Değerini Kanıtla
- 28.02.2023 – Tom Medina: Dışlanmışlık Hayata Bakışı Belirler
- 02.02.2023 – Kulübeye Tıklat: Dar Alanda Gerilim
- 31.01.2023 – Kimin Hakikati: Cennetten Gelen Çocuk
- 26.01.2023 – Uçak: Dakika Dakika İlerle
- 20.01.2023 – Babil: Perdedeki Her Şeyin Bir Anlamı Vardır
- 19.01.2023 – Korsaj: Devlet ve Kişi İlişkileri de Ayrılmalı…
- 12.01.2023 – Gerçeklerle Yarışan Hayaller…
- 05.01.2023 – Sinema -Otobiyografik Filmle- Yaşamı Kuşatıyor
- 04.01.2023 – Güçlü Hikâye, Gücü Tükenmiş Film
- 03.01.2023 – Metronom: Gençlik Müzikle Özgürlük Yolunda
- 22.12.2022 – Dünyayı Sarsan Sorun: Göçmenler
- 15.12.2022 – İnsan Neden Anavatanını Bırakır: Avatar: Suyun Yolu
- 07.12.2022 – Hal-i Pürmelalimiz: Kurak Günler
- 24.11.2022 – Yaşamınız Gözlerinizin Önünden Geçsin
- 22.11.2022 – Erkek Egemen Bakışın Korkunç Ağırlığı: Kutsal Örümcek
- 15.11.2022 – Silgiden Korksaydık Hata Yapmazdık
- 09.11.2022 – Bardağın Dolu Tarafı… Tamirhane
- 18.10.2022 – Sanatlarıyla İz Bıraktılar
- 04.10.2022 – Birlikte Yaşamak, Sevmek ve Gülmek…
- 13.09.2022 – Acımasız Eşitlik
- 07.09.2022 – Gizemle Birleşen Kişisel Dram
- 06.09.2022 – Terör Sadece Silahla Yapılmıyor
- 05.09.2022 – Fransa Bizi Kıskanıyor
- 04.09.2022 – Bobine Sığmayan Film Üzerine: Karanlığın Taneleri
- 18.08.2022 – Gözün Gözle İmtihanı
- 05.08.2022 – Tesadüfün İğne Deliği… ya da Senaryonun Güzelliği
- 08.07.2022 – Kayıtsız Kalmak İmkansız!
- 30.06.2022 – Homosapiens ile Teknosapiens Arasında…
- 23.06.2022 – Çalışmayan Ama Çalan Telefon
- 22.06.2022 – Müziğin Ruhunu Yakalamak
- 22.06.2022 – Bu Ne Yaman Çelişki
- 16.06.2022 – Adaletin Ahlakı Yoktur
- 09.06.2022 – Dünya Hepimizin, Dinozorlar da Olsun!
- 08.06.2022 – Duygu Paylaşımı mı, Sapıklık mı?
- 02.06.2022 – Uzlaşmaz Bir Çelişki: Yola Devam
- 01.06.2022 – Bir Elmanın İkinci Yarısı: Adamlar
- 26.05.2022 – Hız ve Zaman Önemli: Top Gun Maverick
- 25.05.2022 – Doğu Kültüründe Kadın Olmak (Daha da) Zor
- 18.05.2022 – Akrabanın Akrabaya Ettiğini…
- 05.05.2022 – Çoklu Evren ve Düş Gücü…
- 28.04.2022 – Sinemada Oyuncunun Hali Pür Melali
- 27.04.2022 – Ne Farkı Var Ülkelerin?
- 20.04.2022 – Mitolojinin Işığında Viking İntikamı
- 15.04.2022 – Sihirle Karışık… Dünyayı Kurtarmaya Hazır Canavarlar
- 12.04.2022 – Üst Düzey Duyarlılık: Çağrı
- 07.04.2022 – İnsan Onuru Ayaklar Altında (Kalmasın)
- 03.04.2022 – Evren Sıçraması
- 31.03.2022 – Osman Sekiz
- 30.03.2022 – Yeni Bir Yarasa Adam’ımız Daha Oldu
- 29.03.2022 – Yaşamdan Bir Kesit
- 25.03.2022 – Pembe Payetli Kahraman
- 24.03.2022 – Benim Çocukluğum Film…
- 16.03.2022 – Ambulance: Yakın Takip
- 09.03.2022 – Temel Sorun: Söyleyecek Bir Şeyi Olması Sanatçının
- 03.03.2022 – Batman’in İnsan Yüzü
- 02.03.2022 – Bütün Zalim Olanları Sen Affetsen Ben Affetmem
- 28.02.2022 – Kaçış (Flee): Öteki ve Mülteci
- 24.02.2022 – Aşk Engel Tanımaz… Cyrano
- 04.02.2022 – Ay Yörüngeden Çıkarsa… Moonfall
- 03.02.2022 – DilberAy: Zorlu Bir Yaşamın İçinden
- 02.02.2022 – Kürtaj: Benim Bedenim, Benim Kararım
- 23.01.2022 – Irkçılığı Gördüm Tanıyorum
- 18.01. 2022 – Çirkin Kral Dense de… Karanlıktaki Işık: Yılmaz Güney
- 13.01.2022 – Kadının Fendi Sinemada da Yendi: Kod 355
- 06.01.2022 – Bir Tek Aptallar Değişmez: Keşke’siz Bir Kadın: Arzu Okay
- 24.12.2021 – Dirilmiş mi?: Matrix Resurrections
- 09.12.2021 – Batı Yakasının Hikayesi: Hayata Yansıyan Müzikal
- 02.12.2021 – Fransız Postası: Kurgulanmış Bir Dünyanın Yansıması
- 24.11.2021 – Sen Ben Lenin, 32 Kısım Tekmili Birden
- 19.11.2021 – Yan Etki: Giderek Daha da Yetkinleşecek
- 18.11.2021 – Spencer: Geçmiş ve Şimdi Aynı Şeydir
- 17.11.2021 – Sevgiyle Disiplin: Kral Richard: Yükselen Şampiyonlar
- 11.11.2021 – Dün Gece Soho’da: Düşlerinin Götürdüğü Yer
- 21.10.2021 – Dune: Çöl Gezegeni: Korku Her Zaman Belirleyicidir
- 14.10.2021 – Son Düello: Gerçek Bir Hikâye
- 13.10.2021 – Venom: Zehirli Öfke 2: İyilik ve Kötülük Sizin Seçiminizdir
- 01.10.2021 – Son James Bond: Ölmek İçin Zaman Yok
- 20.09.2021 – Sinema ve Siyaset Anıları: Hatırlamak
- 08.09.2021 – Ahlaki Değerler Fark Ediyor mu?: Stillwater
- 02.09.2021 – Marvel’den Yeni Bir Dizinin İlk Filmi: Shang-Chi ve On Halka Efsanesi
- 18.08.2021 – Gelecekte Geçmişi Aramak: Zihin Gezgini
- 16.08.2021 – Kan İçerisinde: Barut Kokteyli
- 13.08.2021 – Saat İşliyor: Zamanda Tutsak
- 10.08.2021 – Gerçek Kahraman An’ı Yaşayandır
- 30.07.2021 – Bir İnsan Ömrünü Neye Vermeli?: Jungle Cruise
- 28.07.2021 – Altında Neler Yatıyor Acaba?: The Suicide Squad: İntihar Timi
- 04.06.2021 – Hayatımızı Aydınlatan O Muhteşem Kadın Dostlarım: Kadınlar Vardır, Kadınlar Her Yerde
- 08.03.2021 – Arabesk Kültür ve Sinema: Hayatın Akışı İşte Bu
- 12.12.2020 – Hayatımızı Değiştiren Filmler (2015 – 2020), Ne Çok Başyapıt İzledik
- 11.10.2020 – Dünyaya Açılan Sinemamız ve Yeni Bir Kuşak: Gelişmeyi Tetikleyen Eleştirmenlerdir
- 31.08.2020 – Sinemada Mimarlık: Estetiğin Yaşama Yansıması
- 07.07.2020 – Yokluğu Her Türlü Varlıktan Daha Gerçek: Bir Nefes Gibi
- 15.05.2020 – Filmcilerin İhsan Abi’si, Film İzleyenler İçin: Gül Gibi Zabıta Dururken Kızını Çöpçüye Veren Adam
- 16.04.2020 – Türkiye Sinemasına İdeolojik Bir Bakış: Kifayetsiz Pastoral
- 11.04.2020 – Erguvan Renkli Bir Dünya Düşü…
- 04.04.2020 – Devlet, Toplum ve Sinema Adlı Kitabının Yayını Vesilesiyle Mesut Kara Röportajı
- 15.03.2020 – Sakin ve Anlayışlı Olmalısınız: Kural Dışı
- 12.03.2020 – Tükenmeyen Kahraman Bloodshot
- 06.03.2020 – Bunun Adı Neofaşizm: İlk Aşk
- 05.03.2020 – Nuh Tepesi
- 03.03.2020 – Bağlasan da Tutamazsın: Yokuş Aşağı
- 01.02.2020 – Göreceğiz, Duyacağız, Konuşacağız… Peri: Ağzı Olmayan Kız
- 29.01.2020 – Bal Ülkesi: Gözlemciliğin Gücü
- 23.01.2020 – Bad Boys: Her Zaman Çılgın
- 16.01.2020 – Hayvan Dostlarımızın da Ruhu Var: Dolittle
- 02.01.2020 – Hayatı Savunmak Gerekir: Resmi Sırlar
- 20.12.2019 – Tanrıların Oyunlarını Yeniden Kurgulayalım: Star Wars: Skywalker’ın Yükselişi
- 19.12.2019 – Benim Suçum Değil, Nerede Olduğum Ya Da Nasıl Giyindiğim: Skandal
- 06.12.2019 – Küçük Joe: GDO Dediğiniz Bizim Ölümümüzdür…
- 04.12.2019 – Kader Postası: Müebbet Aşk, Müebbet Mektuplaşma…
- 02.12.2019 – Balon Pilotları: Gelin Gökyüzünün Sırlarını Keşfedelim
- 29.11.2019 – Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi: Aşk Bağımlılık mıdır…
- 27.11.2019 – Midway
- 25.11.2019 – Hayat Küçük Şeyler’le Örülüyor
- 14.11.2019 – Söz Vermiştin’le Yeni Doğan Yeşilçam
- 13.11.2019 – Asfaltın Kralları… Takım Oyunu Kazanır
- 07.11.2019 – Atillâ Dorsay’dan 50 Unutulmaz Film Daha
- 03.11.2019 – Kendi Çözümünü Kendisi Bulan… Onun Adı Petrunya
- 27.10.2019 – İşsizlik Sadece Bizim Ülkemizin Değil Herkes(im)in Sorunu… Parazit
- 23.10.2019 – Savaş, Harabeler, Denizi Geçmek, Sığınmacı Kampları ve Gösteriler… Geride Kalanlar
- 19.12.2019 – -Deri Ceket- Sinemaya İçeriden Bakış
- 15.10.2019 – Tek Biletle İki -Karakomik- Film Birden
- 12.10.2019 – İnançlarla Yaşamın Çatışması -Oray-
- 08.10.2019 – 2 Türkiye, Bir Gerçek…
- 03.10.2019 – Sidik Kokusu, Yasemin ve Bahar Esintisi…
- 01.10.2019 – Toplumun Yarattığı Joker
- 30.09.2019 – Biz Hayatın Neresindeyiz! -Piranalar-
- 01.08.2019 – Bıkmadan, Usanmadan, Yılmadan… Yüzleşme
- 25.07.2019 – Mahalle Baskısına Karşı Yeteneğin Gücü Ya Da Putları Yıkan Yetenek
- 11.07.2019 – Küresel İklim Değişikliğiyle Karşı Karşıya…
- 10.07.2019 – Gerçekten Gerçek Bir Soygun
- 09.07.2019 – Gölge Yazar…
- 05.07.2019 – Kül En Saf Beyazdır
- 04.07.2019 – Yeni Bir Dil, Yeni Bir Dünya: Tolkien
- 03.07.2019 – Sinemaya Saygı: Örümcek-Adam…
- 28.06.2019 – Sen de Hatırlamıyorsan
- 23.06.2019 – Laurel ile Hardy
- 21.06.2019 – Matruşka Anna
- 20.06.2019 – Oyuncak Hikâyesi 4
- 18.06.2016 – Sıradanların Arasından Sıyrılan Beyaz Karga
- 28.05.2019 – Komedinin de Suyunu Çıkaranlar…
- 15.05.2019 – Cüneyt Arkın’ın Amerika Şubesi…
- 14.05.2019 – Kar Kadar Temiz…
- 12.05.2019 – Hiçbir Şey Olmasa Bile Bir Şeyler Olacak…
- 06.05.2019 – Travmalar Yaşamı Söndürür
- 26.04.2019 – Bizim de, Bizim de… -Seninle Başım Dertte-
- 25.04.2018 – Uyuşturucuyla Mücadele
- 18.04.2019 – Duygunun Sürüklediği Yaşamlar
- 17.04.2019 – Korkuyla Yaşayanlar
- 15.04.2019 – Yaşama Tutunmak İçin…
- 11.04.2019 – Şu Ergenler Arasında…
- 05.04.2019 – Toplumsal Çürümenin de Kokusunu Duyacaksınız
- 01.04.2019 – Benden Hikayesi
- 28.03.2019 – Deli ve Dahi
- 24.03.2019 – İtalya’daki Onlar: Loro
- 21.03.2019 – Atillâ Dorsay’dan… Bir Ömrün Seçilmiş Tablolara Dönüşen Koleksiyonu
- 19.03.2019 – Hotel Mumbai: Gerçek Bir Dehşet
- 07.03. 2019 – Ben Eşime Güven’irim, ya Siz
- 21.02.2019 – Tutucu Toplum, Başkaldıran Sibel
- 14.02.2019 – Umudu Kendi Renklerine Boya
- 13.02.2019 – Gözü Yaşlı Bir Melek: Alita
- 07.02.2019 – Saraylar Birbirine Benzer (mi?)
- 04.02.2019 – Gerçek Olan Her Şey Güzeldir
- 31.01.2019 – İpler Kimin Elinde?
- 23.01.2019 – Çemberin İçindesiniz: Kefernahum
- 18.01.2019 – Haklı Savaş Yoktur!
- 25.12.2018 – İçinizdeki Erkeği Öldürün!
- 20.12.2018 – Sarkaç Zamanı Öldürür!
- 19.12.2018 – Robotlar da Ağlar
- 17.12.2018 – Sinemamız 104 yaşında… Biz Sınıfta Kaldık
- 07.12.2018 – Oyuncu Olmak İsteyen Parmak Kaldırsın
- 06.12.2018 – Tarihin Marangoz Hatası!
- 04.12.2018 – Sıra Sende!
- 28.11.2018 – Bana Kara Diyen Dilber, Gözlerin Kara Değil mi?
- 15.11.2018 – Siyaset Kirli Bir İştir…
- 10.11.2018 – Bir Yıldız Kaydı… Whitney
- 08.11.2018 – Savaşın Aksiyonu ve Başka Bir Şey
- 07.11.2018 – Kimliğine, Kişiliğine Sahip Çık
- 01.11.2018 – Valslerle Fındıkkarınlar…
- 01.11.2018 – Yaşam Sizin Elinizde… Ya Aşarsınız Ya Kalırsınız
- 25.10.2018 – 40 Yıl Sonra -Cadılar Bayramı-
- 25.10.2018 – Üç Boyutlu Dünyaya Cinema 4D Adımı
- 18.10.2018 – Kazanmak Kolay da Hazmetmek Zor
- 17.10.2018 – Anlatılan Senin de Hikâyen -Bir Yıldız Doğuyor-
- 11.10.2018 – Benim Darbem Senin Darbeni Döver: Anons
- 10.10.2018 – Irkçılık Kötüdür: Kings
- 03.10.2018 – Hayatın Bir Başka Gerçeği: Tutsak
- 28.09.2018 – İki Ekran Arasında… -Kayıp Aranıyor-
- 27.09.2017 – Irkçılığa Karşı İki Polis -BlacKkKlansman-
- 21.09.2018 – İntikam Meleği -Peppermint-
- 17.09.2018 – Ben Bir Dâhiyim -ama Henüz İlk Filmimi Çekmedim-
- 07.09.2018 – Alfa Kurt
- 06.09.2018 – Baba Nerdesin Kayboldum
- 01.09.2018 – Transit
- 29.08.2018 – İtalyan Usulü Aşk -Little Italy-
- 24.08.2018 – Sinema… Sinema
- 09.08.2018 – Beni Satan Casus -Spy Who Dumped Me-
- 28.07.2018 – Yaşar Kemal Efsanesi
- 26.07.2018 – Mission: Impossible – Yansımalar
- 23.07.2018 – Dört Köşeli Üçgen
- 21.07.2018 – Mamma Mia -Yeniden Başlıyoruz-
- 17.07.2018 – Dev Avcısı -I Kill Giants-
- 12.07.2018 – Gökdelen -Skyscraper-
- 08.07.2018 – Türk Sinemasında Kahramanlar: Biraz Mağrur Biraz Mağdur
- 05.07.2018 – Hayat Okulu
- 04.06.2018 – Ahlat Ağacı
- 16.05.2018 – Deadpool 2
- 09.05.2018 – Hemşire
- 26.04.2018 – Avengers: Sonsuzluk Savaşı
- 23.04.2018 – Taksim Hold’em
- 12.04.2018 – Sessiz Bir Yer
- 09.04.2018 – Yeşilçam’dan Bugüne
- 29.03.2018 – 12 Savaşçı -12 Strong-
- 22.03.2018 – Çocuklar Sana Emanet
- 21.03.2018 – Gerçek Kesit: Manyak
- 15.03.2018 – Kaybedenler Kulübü Yolda
- 12.03.2018 – Stalin’in Ölümü
- 06.03.2018 – Işığımızın Emekçileri
- 13.02.2018 – Suyun Sesi -The Shape of Water-
- 07.02.2018 – Güzel Adam Süreyya
- 01.02.2018 – Üç Bilboard, -Ebbing Çıkışı, Missouri-
- 15.01.2018 – Filmlerden Yararlanmak
- 04.01.2018 – Arif V 216
- 18.11.2017 – O Güzel Atlara Binip Gidenler
- 08.11.2017 – Doğu Ekspresinde Cinayet
- 18.10.2017 – Ayla -Üzerinden Yaşananlara Dair–
- 04.10.2017 – Çavdar Tarlasındaki Asi
- 25.09.2017 – Sinemam ve Ben -Türkan Şoray-
- 07.09.2017 – Barry Seal: Kaçakçı -American Made-
- 13.07.2017 – Geçmiş
- 03.05.2017 – Sinema ve Akıl Sağlığı -Psikopatolojileri Anlamak İçin Filmlerden Yararlanmak-
- 08.04.2017 – Baraka -The Shack-
- 03.04.2017 – 50 Unutulmaz Film -Sinemanın Hazineleri-
- 19.03.2017 – Kırmızı Kaplumbağa ve Kısa Film Üzerine…
- 16.03.2017 – Tatlım Tatlım
- 02.03.2017 – İstanbul Kırmızısı
- 01.03.2017 – Biz Size Döneriz
- 20.02.2017 – Gizli Sayılar -Hidden Figures-
- 01.02.2017 – Gecenin Kanunu -Live by Night-
- 25.01.2017 – Toni Erdmann
- 29.12.2016 – Çin Seddi
- 21.12.2016 – Neruda
- 19.12.2016 – Böcekler
- 11.12.2016 – Kasap Havası
- 08.12.2016 – Şarkını Söyle -Sing-
- 31.10.2016 – Altın Portakallı Sanatçılar ve Rabarba
- 06.10.2016 – Yok Artık! -2-
- 01.10.2016 – Deepwater Horizon -Büyük Felaket-
- 06.09.2016 – Sully
- 29.07.2016 – Jason Bourne
- 04.07.2016 – Tarzan Efsanesi -The Legend of Tarzan-
- 25.05.2016 – Para Tuzağı -Money Monster-
- 01.04.2016 – Yeniden Başla (Demolition)
- 03.03.2016 – İki Mizah Filmi Bir Arada: Kaçma Birader, Ali Kundilli 2
- 11.02.2016 – Deadpool
- 03.02.2016 – Ip Man 3
- 29.01.2016 – Zor Saatler
- 28.01.2016 – Spotlight
- 08.01.2016 – Creed: Efsanenin Doğuşu
- 30.12.2015 – The Hateful Eight
- 11.12.2015 – Bütün Hayatım: Dün, Bugün, Yarın
- 28.11.2015 – Edirne’de Film Festivali Coşkusu…
- 25.10.2015 – Atilla Dorsay’ın Objektifinden Yeşilçam’dan 100 Portre
- 24.10.2015 – Mustang
- 14.10.2015 – Gelecek Gerçek Oldu…
- 09.10.2015 – Hayat Öpücüğü
- 02.10.2015 – Bulantı
- 10.09.2015 – Sinema, Zorlukların Üstesinden Gelme Sanatı
- 23.08.2015 – Pixels
- 18.08.2015 – Hayallerimdeki Kadın (Manglehorn)
- 25.07.2015 – Kutupta Macera