Hayvan Dostlarımızın da Ruhu Var: Dolittle

Sadece insanları öne çıkarsak da bu dünyada çiçekler, ağaçlar kadar hayvanlar da yaşıyor ve onları -asla- göz ardı etmemeliyiz. Dr. Dolittle tam da bunu izletiyor bize…

Doktor Dolittle, hayvanlarla iletişim kurabilen biri olsa da, eşini kaybettikten sonra inzivaya çekilir. İngiltere Kraliçesinin yardım talebini kıramaz ve yeniden sıvar kolları… Bu arada alabildiğine iyi niyetle kendisinden yardım almaya geleni de “çırak” olarak kabul eder.

Okulların yarıyıl tatilinde çocuk filmlerinin seansları kapattığı gerçeği çerçevesinde, Dolittle, her yaştan ve her kesimden “çocuk” için keyifli, bir o kadar da bilinçlendirici bir film. Keyifle izleniyor ve Avusturalya’da bütün kıtayı saran ve aylardır söndürülemeyen yangınlarda yok olan canlıların sarstığı gündemi bir kez daha değerlendirmemize sunuyor.

İki, belki de üç kuşak öncesinin kitaplarından beyazperdeye yansıyan Doktor Dolittle, gelişen teknolojinin yardımıyla çok daha izlenebilirlik kazanmış. Ama asıl önemli olan Doktorun hayvan dostlarının duygu yüklü olmaları… Sadece onunla kalmayıp belirleyici de oluyorlar.

İzleyiciyi hayvanların cüsselerine oranla tam tersi karakterleri ve umulmadık sürprizler gerçekten etkileyecektir.

Sanki film çıkışında herkesin üzerine konuşmasını, konuşmanın da günümüz çevreciliğine varmasını istiyorum… Benim için değil, kendi yaşamımız için.

İyi seyirler…

Dolittle
Yönetmen Stephen Gaghan
Oyuncular Robert Downey Jr., Antonio Banderas, Michael Sheen, Jim Broadbent, Jessie Buckley…
17 Ocak’tan itibaren gösterimde…

(16 Ocak 2020)

Korkut Akın

korkutakin@gmail.com