Antalya Film Forum Başvuruları Açıldı

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında yer alan, genç ve bağımsız sinemacıların heyecanla beklediği Antalya Film Forum için başvurular başladı. Ortak yapım olanaklarını artırmayı, sinema sektörünün gelişimini desteklemeyi hedefleyen forum, 07 – 09 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek. Antalya Film Forum, hem ulusal hem de uluslararası arenada ilgi uyandırmaya devam ediyor.

Adana Altın Koza’nın Yazlık Sinemalar Nostaljisi Bugün Başlıyor

31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Yazlık Sinemalar gösterim programı bugün başlıyor. Festival haftasına dek sürecek ve sinemamızın son dönem öne çıkan komedilerinden bir seçkiyi izleyiciyle buluşturacak olan program Adana’nın 7 ilçesinde gerçekleşecek ve 09 Eylül’den itibaren deprem bölgesi şehirlerde devam edecek. Bugün ayrıca, festivalin sinema sanatına olan aşkı ve tutkudan ilhamla yaratılan 2024 yılı afişi de yayınlandı. Albert Lamorisse’nin Kırmızı Balon (Le Balloon Rouge) adlı filminden yola çıkarak tasarlanan afiş, bütün engellere rağmen birbirlerinden hiç vazgeçmeyen Pascal ile kırmızı balonunun dokunaklı hikâyesinden ilham alıyor.

Adana Altın Koza’nın Yazlık Sinemalar Nostaljisi Bugün Başlıyor yazısına devam et

Wicked Filminin Ana Afişi Paylaşıldı

Yirmi yıldır sahnelerin en sevilen ve en uzun soluklu müzikallerinden biri olan Wicked, uzun zamandır beklenen beyazperde yolculuğunu bu kış sezonunda kuşaklara yön veren, muhteşem bir sinema olayı olarak gerçekleştiriyor. Oz cadılarının muhteşem hikâyesini anlatan ve ana afişi paylaşılan filmde Emmy, Grammy ve Tony ödüllü oyuncu Cynthia Erivo, sıra dışı yeşil teni nedeniyle yanlış anlaşılan ve gerçek gücünü henüz keşfetmemiş Elphaba rolünde; Grammy ödüllü, albümü iki milyondan fazla satan küresel süperstar Ariana Grande, hırsla bezenmiş, gerçek kalbini henüz keşfetmemiş popüler bir genç kadın olan Glinda rolünde yer alıyor.

Bekleyiş Sona Eriyor, Beterböcek Beterböcek Geliyor

Heyecanla beklenen ve 07 Eylül’de vizyona girecek olan Beterböcek Beterböcek’te beklenmedik bir aile trajedisinin ardından, Deetz ailesinin üç nesli Winter River’daki evlerine geri döner. Beterböcek’in hâlâ peşini bırakmadığı Lydia’nın hayatı, asi genç kızı Astrid’in tavan arasındaki gizemli kasaba maketini keşfetmesi ve Öteki Dünya’ya açılan kapının açılmasıyla altüst olur. Her iki dünyada da sorunlar baş gösterirken, Beterböcek’in tekrar geri dönmesi an meselesidir.

12. Bodrum Türk Filmleri Haftası ve Cinebodrum Sinema Sektör Zirvesi Lansman Daveti Bodrum Golf Club’ta Gerçekleşti

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Muğla Belediyesi ve Bodrum Belediyesi destekleriyle, Bodrum Sinema ve Kültür Derneği (BSKD) ev sahipliğinde 30 Eylül – 04 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 12. BOTH Bodrum Türk Filmleri Haftası ve CineBodrum Sinema Sektör Zirvesi programı açıklandı. Bodrum Golf Club’ta gerçekleşen davete Bodrum resmi protokolü, önde gelen simaları, iş insanları ve sevilen, tanınmış sanatçılarımız katıldı. “Sinemanın Kalbi Bodrum’da Atıyor” mottosuyla gerçekleştirilecek olan 12. BOTH Bodrum Türk Filmleri Haftası ve CineBodrum Sinema Sektör Zirvesi, sinemaseverler, profesyoneller ve turistler için unutulmaz bir deneyim sunacak.

12. Bodrum Türk Filmleri Haftası ve Cinebodrum Sinema Sektör Zirvesi Lansman Daveti Bodrum Golf Club’ta Gerçekleşti yazısına devam et