Gokısafilmfest Başlıyor

Bu yıl 5. si düzenlenecek Gokısafilmfest, zengin program içeriğiyle 22-23-24 Ekim 2021 tarihlerinde Ordu’da gerçekleşecek. Her yıl büyüyerek devam eden festival kapsamında bu yıl ulusal yarışmalı bölümün yanı sıra film gösterimleri, sinema sektöründeki deneyimli isimlerin birikimlerini aktardığı çeşitli atölye çalışmaları ve söyleşiler, konser ve masterclasslar izleyicilerle buluşacak. Kısa filmlerin yapımını özendirmek, uygun koşullarda gösterimini ve izleyiciye ulaşmasını sağlamak, ülke sinemasına katkıda bulunan yeni sinemacıları desteklemek amacıyla, Güzel Ordu Kısa Film Festivali ilk olarak 2017 yılında gerçekleştirildi.

Ferhan Baran Yazıyor: Dünyayı Kurtarmak İçin

Halen gösterimde olan ‘Kurye / The Courier’ gerçek bir öyküden yola çıkmış. Nükleer silahlanmanın insanlığı yeryüzünden silmeye yönelik bir büyük tehlike boyutuna ulaştığı 60’lı yılların başlarındayız. Kruşçev ve Amerikan partnerlerinin Dünya’yı bir yıkımın eşiğine getirecek tehdit ticaretini hızlandırdığı Soğuk Savaş yıllarıdır bunlar. Her iki cenahtan sağduyulu elemanlar böylesine ölümcül bir savaşın başlamasına engel olma derdindedir. … Devamı… »

Esenler Sinema Akademisi Başvuruları Başladı

Sinema alanına yeni yetenekler kazandırmak amacıyla Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen Sinema Akademisi’nin dördüncü dönem başvuruları başladı. Pratik ağırlıklı dört aylık bir sinema eğitiminin verileceği akademiye başvurular 12 Kasım 202i Cuma gününe kadar devam ediyor. Esenler Belediyesi Kadir Topbaş Kültür Merkezi’nde düzenlenecek akademideki tüm dersler, yurtiçi ve yurt dışı festivallerden ödüllerle dönen, alanında deneyimli isimler tarafından verilecek. Senaryo Yazarlığı, Yönetmenlik ve Kurgu Teknikleri alanlarında verilecek dersleri yönetmen Mehmet Bahadır Er, yönetmen Ahmet Toklu ve Özgür Kılıç verecek.

Esenler Sinema Akademisi Başvuruları Başladı yazısına devam et

15. Crossroads Ödülleri Sahiplerini Buldu

Crossroads Uluslararası Kısa Film Festivali 2021 yılında Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na bağlı olarak “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” temasının yansımalarını ve izlerini anlatan kısa filmleri ve yönetmenlerini 17 Ekim’de Baba Sahne’de gerçekleştirilen görkemli Gala Gecesinde ödüllendirdi. Festivalin bu seneki ana jüri üyeleri arasında yapımcı Diloy Gülün, yönetmen – yapımcı Leyla Yılmaz, oyuncu İpek Erdem ve Ahmet Rıfat Şungar yer aldı. Finale kalan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” temalı 20 belgesel ve kısa film, izleyenlerin beğenisine sunuldu ve izleyiciler tarafından beğenilen film ve yönetmenler oylanarak ayrıca seyirci özel ödülü belirlendi.

15. Crossroads Ödülleri Sahiplerini Buldu yazısına devam et

Türkiye’nin İlk ve Tek Erişilebilir Film Festivali, Engelsiz Filmler Festivali Sona Erdi

11 – 17 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Engelsiz Filmler Festivali, film programı ve söyleşileriyle erişebilir olarak sinemaseverlerle buluştu. Festivalin son gününde Ulusal Uzun Film Yarışması ve Kısa Film Yarışması ödülleri komedyen Deniz Göktaş’ın hazırlayıp sunduğu kapanış videosu ile açıklandı. Deniz Göktaş’ın sunumuyla başlayan videoda ilk sözü festival yönetmeni Ezgi Yalınalp aldı. Festivalin bu yılki temasının neden Absürt olduğundan bahseden Yalınalp, içinde yaşadığımız dünyada her zaman absürt durumlarla karşılaştığımızı, gülmeye ihtiyaç duyduğumuzdan dolayı bu yılki programda absürt temalı komedi filmlerine yer verdiklerini belirtti.

  • Basın Bülteni
  • Kapanış videosunu izlemek için tıklayınız.
  • Festival hakkında geniş bilgi için tıklayınız.

Türkiye’nin İlk ve Tek Erişilebilir Film Festivali, Engelsiz Filmler Festivali Sona Erdi yazısına devam et

BIFED’de Atık ve Sağlık Konusuna Odaklanan Arica Büyük Ödülü Kazandı

Bozcaada Uluslarası Ekolojik Belgesel Festivali’nde (BIFED) 15 filmin yarıştığı Ana Yarışma kategorisinde Fethi Kayaalp adına verilen Uluslararası Yarışma Ödülü’nü Arica filmi kazandı. İkincilik Ödülü olan Madam Melpo Ödülü’nü, İsviçre-Paraguay yapımı Güneş Hariç Hiçbir Şey (Nothing But the Sun) filmi kazanmayı başarırken, üçüncülük Filipinler yapımı İçteki Domuzu Yatıştırmak (To Calm the Pig Inside) adlı filmin oldu. Öğrenci filmlerine verilen Gaia Ödülü’nü ise Endonezya yapımı İnsana Karşı Fil (Human vs. Elephant) adlı belgesel film kazandı.

BIFED’de Atık ve Sağlık Konusuna Odaklanan Arica Büyük Ödülü Kazandı yazısına devam et

Yeni Düzen

Michel Franco’nun yönettiği ve Naian Gonzalez Norvind, Diego Boneta, Fernando Cuautle ile Samantha Yazareth Anaya’nın oynadığı Yeni Düzen (Nuevo Orden – New Order), 29 Ekim 2021’de Başka Sinema dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Bu ilgi çekici ve sürükleyici distopik dramda, yapılmakta olan çok lüks bir üst sınıf düğünü yerini aniden şiddetli bir olaylara ve hiç beklenmedik bir sınıflar arası çatışmaya bırakıyor. Anne, baba, damat, gelin ve bu zengin aileye hizmet etmekte olan uşakların gözünden anlatılan hikâye, bir politik sisteminin çöküşünün dramatik sonuç ve etkilerini anlatıyor.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Web Sitesi
  • Fragman
  • IMDb
  • Ferhan Baran Yazıyor