Sadun Aksüt’ü Kaybettik

Türk Sanat Müziği bestekârlarından, tamburi, oyuncu Sadun Aksüt, 03 Ocak 2023 Salı günü hayatını kaybetti. Aksüt, besteleri, metot çalışması, şiirleri ve yayınlarıyla bilgi birikimini daima eğitim ve sanat alanına aktardı. Sanat hayatı boyunca 60 saz eseri, yaklaşık 150 şarkı ve 30 ilahinin yanı sıra Tambur Metodu, 500 Yıllık Türk Musikisi Antolojisi’nin de bulunduğu birçok kitaba imza attı. Yalı ve Sözde Kızlar adlı sinema filmlerinde rol alan Aksüt’ün cenazesi, 04 Ocak 2023 Çarşamba günü öğle vakti kılınacak cenaze namazını müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Merhuma tanrıdan rahmet, kederli ailesine sabırlar dileriz.

Levent Yücel’i Kaybettik

Tiyatro ve sinema oyuncusu Levent Yücel, 03 Ocak 2023 Salı günü hayatını kaybetti. 1965 yılında Ankara’da dünyaya gelen Yücel, Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nü bitirmiş ve İstasyondaki Pastane, Yıkılmadım, Arka Sokaklar, Farklı Desenler ve Tek Türkiye adlı TV dizilerinde rol alarak tanınmış ve yönetmenliğini Necmi Aydın’ın üstlendiği Aziz İstanbul adlı belgesel filmde oynamıştı. Aziz İstanbul’da ayrıca Murat Belge ve Ushan Çakır rol almıştı. Merhuma tanrıdan rahmet, kederli ailesine sabırlar dileriz.

Korkut Akın Yazıyor: Metronom: Gençlik Müzikle Özgürlük Yolunda

2023 Türkiye için önemli bir yıldönümü, seçim de var üstüne üstlük. Gösterime, yılın ilk haftasında giren Metronom, geçmişten bugüne yaşananları da çağrıştırdığı için çok etkileyici geldi bana. Birkaç açıdan bakmak gerekiyor… Öncelikle 50 yıl öncesinin anımsanması açısından alabildiğine ilginç bir film. 50 yıl çok uzun bir süre sayılmayabilir, ama yaşanan değişimlerle (teknolojik gelişmeleri de katarsanız hele, müthiş) “arada … Devamı… »

Sevda Mecburi İstikamet, 06 Ocak Cuma Günü Sinemalarda

Orchestra Content’in heyecanla beklenen projesi, Çağan Irmak imzalı Sevda Mecburi İstikamet sinemalardaki yerini almak için gün sayıyor.
Film izleyiciyi geçmişten bugüne uzanan bir yolculuğa çıkarırken, Selçuk Yöntem’in hayat verdiği Selim Erensoylu’nun babalıkla yeniden tanışma serüvenini anlatıyor. Selin Şekerci’nin karakteri Suna’nın anne ve babası ile bir zaman yolculuğuna çıktığı hikâye, izleyiciyi derinden etkileyecek. Geçmişin hüzünlü anıları ile yüreklere dokunacak olan film, finaliyle kalpleri ısıtacak. Çağan Irmak’ın yazıp yönettiği filmin başrollerinde Selçuk Yöntem, Selin Şekerci, Kubilay Aka ve Elif Ceren Balıkçı gibi oyuncular yer alıyor.

  • Basın Bülteni
  • Fragmanı izlemek için tıklayınız.
  • Film hakkında geniş bilgi için tıklayınız.

2023’ün En Dokunaklı Hikâyesi Geliyor, Demir Kadın Neslican Filminin Fragmanı Yayınlandı

Yaşam öyküsü ile milyonlara ilham olan, erken yaştaki kaybıyla Türkiye’yi gözyaşına boğan Neslican Tay’ın yaşam öyküsünü anlatan Demir Kadın Neslican filminin fragmanı yayınlandı. Yaşama tutunma mücadelesi ve daima korumayı başardığı pozitif duruşuyla milyonlara umut olan Neslican Tay’ın hayatını anlatan filmin fragmanı duygu dolu anlar yaşattı. Demir Kadın Neslican, 27 Ocak’ta beyazperdedeki yerini alacak. Senaryosunu Nalan Merter Savaş’ın kaleme aldığı, yönetmenliğini Özgür Bakar’ın üstlendiği filmde Neslican Tay’ı Naz Çağla Irmak canlandırıyor. Filmin kadrosunda ayrıca Deniz Uğur, Mesut Akusta, Naz Çağla Irmak, Zeynep Elçin, İlker Aksum gibi isimler yer alıyor.

  • Basın Bülteni
  • Fragmanı izlemek için tıklayınız.
  • Film hakkında geniş bilgi için tıklayınız.

Mannu Çanakkale’de

Şenol Kılıç’ın yönettiği ve senaryosunu Mehmet Barış Günger’in yazdığı animasyon film Mannu Çanakkale’de, 14 Nisan 2023′de CJ ENM dağıtımıyla Siyah Martı tarafından vizyona çıkarıldı.
Sevimli koala Mannu, Anzak törenlerine katılmak için yola çıkan sahibinin sırt çantasına gizlice girdiğinde başına neler geleceğinden habersizdir. Kahramanımızın sahibi William, dedesinin Çanakkale Savaşı’ndan hatıra olarak gönderdiği değerli bir madalyon takmaktadır. Madalyonun peşindeki hırsızlardan habersiz, gemide İzmir’i seyrederken çıkan arbedede, Mannu ve hırsızlar, madalyonla birlikte denize düşerler.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Fragman
  • IMDb

Mannu Çanakkale’de yazısına devam et