Rotary Örsçelik Balkan Kısa Film Yarışması 2024 Ödülleri Açıklandı

Uluslararası Rotary 2420. Bölge “5. Örsçelik Balkan Kısa Film Yarışması’nın kazananları 07 Mayıs 2024 Salı günü, Pera Müzesi’nde gerçekleştirilen ödül töreni ile sahiplerine takdim edildi. Yapılan değerlendirme sonucu Birincilik Ödülü Birlikte Yalnız, İkincilik Ödülü ⁠Emma, Üçüncülük Ödülü ⁠Vira adlı filmlere, Örsçelik Balkan Özel Ödülü Beyaz Dağın Çocukları, Kısa Film Derneği Ödülü ise Birlikte Yalnız adlı filme verildi. Gecede ayrıca Uluslararası Rotary 2420. Bölge Rotary Kulüpleri adına Yönetmen Biket İlhan’a Meslekte Onur Ödülü takdim edildi. Gecede usta sanatçılar ve sinema sektörüne yeni giren genç sanatçılar buluştu.

Rotary Örsçelik Balkan Kısa Film Yarışması 2024 Ödülleri Açıklandı yazısına devam et

Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nden Öğrencilere Çağrı: Gelin Festivalde Birlikte Olalım

Gençlere yönelik projelere büyük önem veren Seyir Derneği, Türkiye’nin dört bir yanından gelecek öğrencileri 3. kez Ayvalık Uluslararası Film Festivali Genç Sinema Programı kapsamında ağırlayacak. Bugüne kadar Türkiye’deki 30 farklı üniversiteden 70’ten fazla öğrenciyi Ayvalık’ta misafir eden festival kapsamında başvuran adaylar arasından 30 öğrenci seçilecek. Sinema alanında kendisini geliştirmek isteyen tüm öğrencilere açık başvurular bugünden itibaren www.ayvalikff.org adresinde yer alan başvuru formu üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nden Öğrencilere Çağrı: Gelin Festivalde Birlikte Olalım yazısına devam et

Beyaz Eşya Bu Cuma Vizyona Giriyor

Oyuncu kadrosunda Özge Yağız ve Burak Sevinç ile birlikte Ferit Aktuğ, Sarp Bozkurt, Bahtiyar Engin, Aycan Koptur, Alper Baytekin gibi tanıdığımız oyuncuların rol aldığı, senaryosunu Mehmet Suat Özkan’ın yazdığı Beyaz Eşya filmi bu Cuma günü izleyicilerle buluşacak. Eskiyen buzdolaplarını yenilemek isteyen bir çiftin başına en kötü ne gelebilir ki sorusunun cevabını kahkaha dolu anlar ve renkli karakterleriyle veren filmi Hakan Eser yönetti.

Team Paribu’dan İlham Verecek Kampanya

Team Paribu, 17 – 24 Mayıs tarihleri arasında, Türkiye’de jimnastiğin tarihini değiştiren takımın filmi Eclipse’i beyazperdeye taşıyor. Film 29 şehirdeki Paribu Cineverse Sinemaları’nda vizyonda olacak. Kampanya kapsamında, gişelerde kimliklerini gösteren öğretmen ve öğrenciler filme davetiye ile girecek ve ücretsiz orta boy mısır alacak. Filmin daha çok kişiye ulaşması için ise bilet fiyatı Paribu Cineverse Sinemaları’nda 50 lira olacak.

Çılgın Hırsız 4 Filminin Türkçe Dublajlı Yeni Fragmanı ve Afişi Yayınlandı

Türkçe dublajlı yeni fragmanı ve afişi yayınlanan Çılgın Hırsız 4 filminde, dünyanın en sevilen süper kötüsü Gru, heyecan verici yeni bir Minyon kargaşası devri için dönüyor. Illumination’ın 2022 yazında gişe rekorları kıran, dünya çapında 1 milyar dolar kazanan Minyonlar 2: Gru’nun Yükselişi fenomeninin ardından tarihin en büyük global animasyon serisi şimdi Gru ve Lucy ile kızları Margo, Edith ve Agnes’den oluşan Gru ailesinin yeni üyesi, babasına eziyet etmeye kararlı Gru Jr.’ı kucaklarına almasıyla yeni bir bölüme başlıyor. Gru, yeni düşman Maxime Le Mal ve onun çekici ama çok tehlikeli kız arkadaşı Valentina ile karşı karşıya gelir ve ailece kaçmak zorunda kalırlar.

  • Basın Bülteni
  • Yeni fragmanı izlemek için tıklayınız.
  • Film hakkında geniş bilgi için tıklayınız.

Ayvalık Uluslararası Film Festivali 2024

Seyir Derneği tarafından düzenlenen Ayvalık Uluslararası Film Festivali bu yıl 17 – 22 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek. Yılın merakla beklenen filmlerine programında yer veren, panel ve söyleşilerle farklı tartışma alanları açan Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin Genç Sinema programı için başvurular bugün (8 Mayıs) itibariyle başlıyor. Kurulduğu günden bu yana düzenlediği festivallerde 120’yi aşkın uzun metraj, kısa metraj ve belgesel filmi yaklaşık 16 bin izleyiciyle buluşturan Seyir Derneği, bu yıl da Ayvalık ve çevre illerden gelen sinemaseverler için hazırlıklarına başladı. 22 Eylül’de sona erecek festivalde 2024 yılının merakla beklenen yerli ve yabancı filmleri gösterilecek.

Ayvalık Uluslararası Film Festivali 2024 yazısına devam et

Ayvalık Açık Hava Film Geceleri 2024

Seyir Derneği tarafından bu yıl 17 – 22 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin habercisi, yazlık sinema keyfini Ayvalıklılara yeniden yaşatan Ayvalık Açık Hava Film Geceleri, 15 – 23 Haziran 2024 tarihleri arasında düzenleniyor. Dünyaca ünlü festivallerde prömiyer yapmış, Oscar ödüllerinde öne çıkan yapımlar, Ayvalık Belediyesi Yeni Binası’nın denize nazır bahçesinde perdede olacak. Açık Hava Film Geceleri’ne Eti ve Kuru Kahveci Mehmet Efendi’nin ikramları eşlik edecek. Açık Hava Film Geceleri’nin dünya sinemasının en iyi filmlerinden oluşan programı önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Ayvalık Açık Hava Film Geceleri 2024 yazısına devam et

Gözcüler

Ishana Night Shyamalan’ın yönettiği ve Dakota Fanning, Georgina Campbell, Olwen Fouere ile Oliver Finnegan’ın oynadığı Gözcüler (The Watchers), 07 Haziran 2024’de TME Films dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarıldı.
28 yaşında bir sanatçı olan Mina, İrlanda’nın batısındaki geniş ve el değmemiş bir ormanda ilerlerken arabası bozulur. Kendisine sığınacak yer arayan Mina, gözetleme pencereli bir yer bulduğunda farkında olmadan kendisini çok büyük bir tehlikenin içerisine atmış olur. Sığınağa giren Mina, her gece gizemli yaratıklar tarafından izlenen ve takip edilen üç yabancıyla birlikte çaresiz bir kapana kısılır.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Web Sitesi
  • Fragman: 1 / 2 / 3 / 4
  • IMDb

Gözcüler yazısına devam et