Üçlü Pürüz, 21 Nisan’da Sinemalarda

Üç arkadaşın macera dolu yolculuğunu konu alan ve başrollerini Okan Cabalar, Emrah Kaman ve Korhan Herduran’ın paylaştığı kahkaha yüklü yeni komedi filmi Üçlü Pürüz, 21 Nisan 2023 Cuma günü sinemalarda gösterime girecek. Yapımcılığını Selçuk Aydemir (Selkare) ve Aytaç Ağdağ’ın (Aytaç Medya) üstlendiği Üçlü Pürüz, sinema salonlarına kahkaha getirecek. Başrollerini Okan Cabalar, Emrah Kaman ve Korhan Herduran’ın paylaştığı, kadrosunda Müfit Kayacan, Özgür Can Çoban, Ecenaz Üçer, Selim Erdoğan ve Bahar Süer gibi başarılı ve sevilen oyuncuların yer aldığı komedi filmi, 21 Nisan 2023’te beyazperdede seyirciyle buluşacak.

Şeytan Uykuda

Nestor Sanchez Sotelo’nun yönettiği ve Maria Abadi, Melisa Garat, Ruby Vizcarra ile Roberto Romano’nun oynadığı Şeytan Uykuda (Mete Miedo – Don’t Come Back Alive), 30 Haziran 2023’de Bir Film dağıtımıyla Karavan Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Polis memuru Camila, Fatima adlı savcı ve polis dedektifi Angel, son derece tehlikeli durumlarla ve korkunç cinayet vakalarıyla, kötü suçlularla karşı karşıya kalırlar. Bir banliyö bölgesindeki operasyon sırasında, kurban ederek intihar etme ritüelinde uğursuz bir kadın figürüyle karşılaşırlar. Ölümden daha güçlü olan bu kana susamış varlık, onlarla çok kötü bir oyun oynamak için uykusundan uyanır.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Fragman
  • IMDb

4. SineKültür Üniversitelerarası Kısa Film Festivali Jüri Üyeleri Açıklandı

4. SineKültür Üniversitelerarası Kısa Film Festivali’nin Belgesel Kısa Film Kategorisi ve Kurmaca Kısa Film Kategorisi bölümlerinde yarışacak kısa filmleri değerlendirecek jüri üyeleri açıklandı. Doç. Dr. Remziye Köse Özelçi’nin başkanlık yapacağı belgesel kısa film jürisinin üyeleri Yönetmen – Yapımcı Aslı Akdağ ve Akademisyen Doç. Dr. Mesut Aytekin’den; Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Zengin’in başkanlık yapacağı kurmaca kısa film jürisinin üyeleri ise Yönetmen Gözde Kural ile Yapımcı Tayfur Aydın’dan oluşuyor. Kısa film festivali, 22 – 24 Mayıs 2023 tarihleri arasında İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Yerleşkesi’nde gerçekleştirilecek.

4. SineKültür Üniversitelerarası Kısa Film Festivali Jüri Üyeleri Açıklandı yazısına devam et

Sinematek / Sinema Evi, Hakkâri’de Bir Mevsim’i Restore Ediyor

Erden Kıral’ın yönettiği Hakkâri’de Bir Mevsim filmi, Sinematek / Sinema Evi tarafından, Kurukahveci Mehmet Efendi’nin katkılarıyla restore ediliyor. Ferit Edgü’nün görev yaptığı Hakkâri’de yaşadıklarından ilhamla yazdığı O adlı romanından uyarlanan film, Hakkâri’nin bir dağ köyüne sürülen öğretmenin yaşadığı şaşkınlığı, yalnızlığı ve olgunlaşmayı anlatıyor. Senaryosu Onat Kutlar’a ait filmin başrolünde, tiyatromuzun her daim dinç oyuncusu Genco Erkal yer alırken oyuncu kadrosu Erkan Yücel, Şerif Sezer, Rana Cabbar, Erol Demiröz, Macit Koper, Zeynep Irgat ve Berrin Koper gibi usta isimlerden oluşuyor.

Sinematek / Sinema Evi, Hakkâri’de Bir Mevsim’i Restore Ediyor yazısına devam et

Yıldızlarla Dolu Kadrosu ile Barbie, 21 Temmuz’da Vizyonda

1990’lardan bu yana dünyanın en çok satan oyuncaklarından olan Barbie, beyazperde seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor. Barbie hayranlarının merakla beklediği filmde, Barbie rolünü Ben, Tonya (I, Tonya) filmindeki performansıyla dikkat çeken Margot Robbie canlandırırken, Barbie’nin sevgilisi Ken rolünde ise Aşıklar Şehri (La La Land) filmi ile adından söz ettiren başarılı oyuncu Ryan Gosling yer alıyor.

Örümcek-Adam: Örümcek-Evrenine Geçiş 02 Haziran’da Vizyonda

Miles Morales, Örümcek-Evreni serisinin yeni bölümü olan Örümcek-Adam: Örümcek-Evrenine Geçiş ile geri dönüyor. Yönetmenliğini Joaquim Dos Santos’un yaptığı filmde Morales, farklı boyutlardan onlarca ayrı Spider-Man’lerin yer aldığı çoklu evrende bir maceraya atılıyor. Gwen Stacy’le yeniden bir araya geldikten sonra Miles, Çoklu Evrenleri geçerken orayı canları pahasına korumakla yükümlü olan Örümcek-İnsanlar’la karşılaşır. Ancak ne zaman ki bu kahramanlar karşılaştıkları yeni tehditle nasıl başa çıkılacağı konusunda anlaşmazlığa düşer, Miles kendini diğer Örümcekler’le karşı karşıya bulur. Şimdi kahramanlığın tanımını tekrar düşünmelidir.

Dünya Çapında 10 Milyondan Fazla Seyirciye Ulaşan Japon Anime Filmi Suzume 26 Mayıs’ta Vizyonda

Uluslararası prömiyerini Berlin Film Festivali’nde gerçekleştiren ve yirmi yıl aradan sonra festivalin yarışma bölümüne katılan ilk Japon anime filmi olan Suzume seyirciyle buluşuyor. Japonya’da gösterime girdiği 2022 Kasım ayından bu yana 10 milyondan fazla seyirciye ulaşan film, bir felâketin ardından ortaya çıkarak daha büyük yıkıma yol açan kapıları kapatmaya çalışan 17 yaşındaki Suzume’nin olgunlaşma hikâyesini perdeye getiriyor.

Tanrının Yarattıkları

Saela Davis ile Anna Rose Holmer’in yönettiği ve Emily Watson, Paul Mescal, Aisling Franciosi ile Declan Conlon’un oynadığı Tanrının Yarattıkları (God’s Creatures), 21 Nisan 2023’de Başka Sinema dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Rüzgârlı bir balıkçı köyünde yaşayan bir anne, oğlunu korumakla, kendi doğru ve yanlış duygusu arasında kalır. Onun için söylediği bir yalan, ailelerini ve birbirine sıkı sıkıya bağlı toplulukları parçalamakla tehdit eder. Başrollerini Oscar’da En İyi Erkek Oyuncu dalında aday gösterilen Paul Mescal ile BAFTA ödüllü Emily Watson’ın paylaştığı film dünya prömiyerini 2022 Cannes Film Festivali’nde yapmıştı.

Yılın En Havalı Filmi Hava Muhalefeti’nin Fragmanı Yayınlandı

Heyecanı bol, aksiyonu yüksek yılın en havalı filmi Hava Muhalefeti’nin fragmanı şimdi yayında. Başrollerini Ali Sunal ile Doğa Rutkay’ın paylaştığı, yönetmenliğini Murat Kepez’in üstlendiği, senaryosunu Murat Kepez, Eray Akyamaner, Uğur Güvercin ve Ayberk Sak’ın kaleme aldığı komedi türündeki Hava Muhalefeti filminin oyuncu kadrosunda ise Ege Kökenli, Burak Hakkı, Kerem Atabeyoğlu, Ünal Yeter, Ali Yoğurtçuoğlu, Kemal Uçar, Bülent Seyran, Kadir Polatçı, Mekin Sezer, Mazlum Çimen, Aziz Aslan, Serkan Atar gibi sinemamızın değerli isimleri yer alıyor. Hava Muhalefeti adlı komedi filmi, 14 Nisan 2023 Cuma günü sinemalarımızda gösterime giriyor.

  • Basın Bülteni
  • Fragmanı izlemek için tıklayınız.
  • Film hakkında geniş bilgi için tıklayınız.

Ringlerden Film Setlerine

Kickboks dünya şampiyonluğunun ardından setlere geçiş yaparak oyunculuktaki yeteneğini gözler önüne seren Selçuk Kılıç, bol aksiyonlu yeni projesi Moneytalks ile sevenlerinin karşısına çıkıyor. Üniversite yıllarında başladığı Kickboks’a dünya şampiyonluğuna kadar yükselen ve kaldırdığı kupalarla adını spor camiasına altın harflerle yazdıran Selçuk Kılıç, aynı yükselişini dizi ve sinema sektöründe de gösteriyor.

Yüzleşme (Yönetmen: Filiz Kuka)

Filiz Kuka’nın yönettiği ve Asiye Dinçsoy, Okan Urun, Nilay Erdönmez ile Güneş Sayın’ın oynadığı Yüzleşme, 10 Mayıs 2024′de Başka Sinema dağıtımıyla Kuka Film – Film Plus tarafından vizyona çıkarıldı.
Hızır, eşi Halime’yi kaybeder. Kızı Hatice, hastalığı boyunca yardımını esirgemeyen hastabakıcı Evren’in, annesinin ölümüne sebep olduğunu öğrenir. Hatice babasına öğrendiği gerçeği hissettirmeden ilgiyle davranmaya çalışır ancak bir süre sonra bu sırrı içinde daha fazla taşıyamayıp kız kardeşi Kader ile paylaşır. Hatice, Evren’in itirafını babalarına söylemeleri gerektiğini düşünürken Kader, polise gitmeleri gerektiğini düşünmektedir.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Trailer
  • IMDb

Yüzleşme (Yönetmen: Filiz Kuka) yazısına devam et

Sanki Her Şey Biraz Felaket

Umut Subaşı’nın yönettiği ve Melis Sevinç, Melisa Bostancıoğlu, İbrahim Arıcı ile Mert Can Sevimli’nin oynadığı Sanki Her Şey Biraz Felaket, 27 Ekim 2023′de Başka Sinema dağıtımıyla Yunik Film tarafından vizyona çıkarılıyor.
İstanbul’da yaşayan yirmilerinde dört genç. Üniversite öğrencisi Zeynep, yalnızlığın getirdiği endişelerle baş etmeye çalışır. Ev arkadaşı Ayşe, bir gelecek göremediği için Türkiye’den gitmenin yollarını arar. Evli bir mühendis olan Mehmet, ortalamanın üstü bir hayat yaşamasına rağmen bir türlü tatmin olamazken ilkokul arkadaşı Ali, işsiz olduğu için aile evinden ayrılamamanın sıkıntısını çekmektedir. Tesadüfler onları bir araya getirecektir.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Fragman
  • IMDb