Umay: Cesaretin Varsa İçeri Gir

Osman Tuğra’nın yönettiği ve Osman Tuğra, Sude Kasap, Volkan Şafak, Şule Efdal Pazarcı, Murat Kuzuoğlu, Tamer Küçük, Seher Kuzuoğlu, Mustafa Tarık Öksüz, Servet Barutçu, Metin Kurt ile Zeynep Nehir Gök’ün oynadığı Umay: Cesaretin Varsa İçeri Gir, 14 Nisan 2023’de MC Film dağıtımıyla Film Doktoru tarafından vizyona çıkarıldı.
Gerçekten yaşanmış bir hikâyeden beyazperdeye aktarılan filmde, bir Youtuber, 1850’li yıllarda yaşanmış esrarengiz bir olayı gün yüzüne çıkarır. Kara büyüler ve ölüm büyüleri yapmakta olan bir kadının tekrar ortaya çıkması ile birlikte korku, gerilim ve tedirginlik dolu olaylar başlar. Filmin senaryosu Tamer Küçük tarafından yazıldı.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Fragman
  • IMDb

Umay: Cesaretin Varsa İçeri Gir yazısına devam et

Atlas 1948 Sineması’nda Bu Hafta

Beyoğlu’nun kalbinde yer alan, film festivalleri, gala ve vizyon filmlerinin yanı sıra sahne sanatları ve konserlere de ev sahipliği yapan Atlas 1948 Sineması’nda bu hafta bağımsız filmler ve usta yönetmen Stanley Kubrick sineması seçkisi sinemaseverler ile buluşacak. Balina (The Whale), Tom Medina, Sekiz Dağ (Le Otto Montagne – The Eight Mountains), Asi (Rebel), Sessiz Kız (An Cailin Ciuin – A Quiet Girl) ve Leyla’nın Kardeşleri (Leila: Et Ses Freres – Leila’s Brothers) filmleri ile Kubrick sinemasından Cinnet (The Shining), Otomatik Portakal (Eyes Wide Shut), Gözü Tamamen Kapalı (A Space Odyssey) filmleri Atlas 1948 Sineması’nda izlenebilecek.

Atlas 1948 Sineması’nda Bu Hafta yazısına devam et

6. Uluslararası Kadın Yönetmenler Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu

Kadın Yönetmenler Derneği tarafından 07 – 12 Mart 2023 tarihleri arasında İzmir’de düzenlenen 6. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali, İzmir Sanat’ta gerçekleşen kapanış töreniyle sona erdi. Sevin Okyay Sinema Yazarlığı Başarı Ödülü’nün sahibi Senem Erdine oldu. Festivale 69 ülkeden 418 film başvurdu. Ön seçici kurul 56 ülkeden 125 filmi festival seçkisine aldı. Filmlerin yedi farklı kategoride değerlendirildiği festivalde ödüller sahiplerini buldu.

6. Uluslararası Kadın Yönetmenler Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu yazısına devam et

Yeşilcam’ın Muhteşem İkili’si Fişekhane Tiyatro Sahnesinde Buluşuyor

Tiyatro Ak’la Kara, bu yıl Yeşilcam’ın ünlü yıldızlarından Ediz Hun ve Selma Güneri’yi tiyatro sahnesinde bir araya getiriyor. Ünlü yıldızlar Muhteşem İkili adlı romantik komedi oyunuyla tiyatroseverlerle buluşuyor. Oyunun kadrosunda ayrıca Savaş Özdural, Ilgın Angın ve Fatih Özacun bulunuyor. Engin ve Meltem bir zamanların en ünlü Yeşilçam, kabare ve televizyon oyuncularındandır. Sahne birliktelikleri evlilikle sonuçlanmış fakat bir süre sonra ilişkileri bitmiştir. Engin’in yeğeni Savaş’a çalıştığı TV kanalından eski meşhur oyuncuları bir araya getirmekle ilgili bir program verildiğinde süreç başlar. Oyunun biletleri gişeden ya da Biletix ve Biletinial’dan alınabiliyor.

Yeşilcam’ın Muhteşem İkili’si Fişekhane Tiyatro Sahnesinde Buluşuyor yazısına devam et

Oregon Filmi 28 Nisan’da Vizyona Giriyor

Ümit Ünal ile Kerem Ayan’ın yeni projesi Oregon, vizyon için geri sayıma başladı. Aslı İnandık ile Serkan Çayoğlu’nun başrolde oynadığı film 28 Nisan’da vizyona giriyor. Bir doldurma müzik kaseti çevresinde şekillenen olay örgüsüyle izleyicileri alışılmamış bir hikâyenin içerisine çeken ve İstanbul’da geçen film, 80’li yılların toplumsal yaşamının merkezinde çeşitli insan panoramalarını yansıtırken aynı zamanda bugüne hazırlık yapan detaylara da yer veriyor.