İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali Dünya Müzik Günü’nde Başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilk kez bu yıl düzenlediği İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali, 21 Haziran Avrupa Müzik Günü’nde başlıyor. Festival Düzenleme Kurulu Başkanlığını Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, yönetmenliğini sinema yazarı Vecdi Sayar‘ın üstlendiği Festival Yürütme Kurulunda Büyükşehir Kültür Sanat Daire Başkanlığı ve İzmir Sinema Ofisi çalışanları yer alıyor. Programın yarışma filmleri, Kültür Bakanlığı’nın ve İzmir Valiliği’nin izniyle akşamları Kültürpark’ta gösterilecek. Diğer bölümlerdeki filmler ise İzmir Sanat, Büyükşehir’in Basmane’deki yeni sanat mekânı Bıçakçı Han ve Fransız Kültür Merkezi’nde gösterilecek.

İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali Dünya Müzik Günü’nde Başlıyor yazısına devam et

19. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali Başlıyor

19. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali, 48 film gösterimi, online söyleşiler, buluşmalarla 19 – 29 Haziran tarihleri arasında çevrimiçi olacak. Festivalde, Kadınların Sineması, Bedenimiz Bizimdir, Kendine Ait Bir Cüzdan, Gökkuşağının Altında, Yerel Siyaset Yerinden Sinema, 65+ Candır ve Feminist Bellek bölümlerinde onlarca ülkeden 48 film izleyiciyle buluşacak. Festival boyunca tüm gösterim ve etkinlikler www.filmmoronline.org’a üye olarak ve her program için ön kayıt yaptırarak izlenebilecek. Onca zorluğa rağmen kadınlar yeryüzünün dört bir yanında sinema yapıyor, kendilerinin ve dünyanın dertlerini anlatmayı sürdürüyorlar.

Emin Alper’in Yeni Filmi Balkaya’nın Çekimleri Temmuz Ayında Başlıyor

Tepenin Ardı, Abluka ve Kız Kardeşler ile birçok festivalden ödüllerle dönen Emin Alper’in yeni filmi Balkaya’nın hazırlıkları başladı. Filmin çekimleri Temmuz ayında, ağırlıklı olarak Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde gerçekleştirilecek. Politik ve psikolojik gerilim türlerinin unsurlarını taşıyan film, bir süredir kuraklık sorunuyla boğuşan Balkaya kasabasına yeni atanan genç savcı Emre ile belediye başkanı Selim, yerel gazeteci Murat ve kasabanın eşrafı arasında yaşanan çekişmeleri konu alıyor. Selahattin Paşalı ve Ekin Koç’un başrollerinde yer alacağı Balkaya’da, onlara Erol Babaoğlu, Erdem Şenocak, Selin Yeninci ve Nizam Namidar gibi isimler eşlik ediyor.

Emin Alper’in Yeni Filmi Balkaya’nın Çekimleri Temmuz Ayında Başlıyor yazısına devam et

Bir Yaz Gecesi Festivali, 16 Temmuz’da Beykoz Kundura’da Başlıyor

Kundura Sinema ve Sahne’nin düzenlediği Bir Yaz Gecesi Festivali, 16 Temmuz’da Beykoz Kundura’da başlıyor. Festival, klasik kurmaca filmlerden belgesellere çeşitli filmler sunacak ayrıca caz, elektronik ve deneysel müziğin en iyileri de Bir Yaz Gecesi Sahnesi’ne çıkacak. Temmuz programında; tarihin ilk kadın hareketlerinden birini ateşlemiş kadınları anlatan Diren: Zamanı Geldi (Suffragette), George Cukor müzikali Bir Yıldız Doğuyor (A Star Is Born) ve Renee Zellweger’in Judy’nin de aralarında olduğu beş film açık havada seyirciyle buluşacak. Festival biletleri 25 Haziran’dan itibaren beykozkundura.com’da satışa sunulacak.

Bir Yaz Gecesi Festivali, 16 Temmuz’da Beykoz Kundura’da Başlıyor yazısına devam et

Zalo

Necati Aslan’ın yönettiği ve Sermiyan Midyat, Kıvanç Baran Arslan, Tuğçe Topçu ile Ersel Şibil’in oynadığı Zalo, 15 Nisan 2022′de CJ ENM dağıtımıyla AFR Medya tarafından vizyona çıkarıldı.
Zalo Ağa, zalimliği ile nam salan bir adamdır. Evlenmek isteyen Zalo Ağa, bunun için gereken başlık parasını biriktirmeye çalışmaktadır. Bu sırada Zalo Ağa’nın marabaları, bir posta arabasını soymaya kalkışırlar. Ancak yapılan bir yanlışlık sonucu onlar posta arabası yerine Malatya Vali’sini soyarlar. Bu soygun olayı, Zalo Ağa’nın küçükken nehre attığı ve yıllardır hiç görüşmediği ikizi ile yeniden yollarının kesişmesine neden olur.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Fragman
  • IMDb

24. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali Sona Erdi

1998 yılından bu yana sinemada kadın emeğini görünür kılmak için çalışan,  Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, geride bıraktığımız zor yıla inat umutla ve yeniliklerle izleyicilerinin karşısına 24. kez çıktı. Azize Tan direktörlüğünde düzenlenen festival, 27 Mayıs – 03 Haziran tarihleri arasında çevrimiçi olarak, 04 – 12 Haziran tarihleri arasında ise Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi ve CerModern salonlarında izleyicilerle buluştu. Festivalde 33 ülkeden 64 film gösterildi, 50’ye yakın konuk ağırlandı. Araftan Çıkmak temasıyla düzenlenen festivalde, direnen, dayanışan kadınların hikâyelerini anlatan yapımlar izleyiciyle buluştu.

Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması Başlıyor

Sultanbeyli Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenecek Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması yarın (15 Haziran) başlıyor. Film gösterimleri, söyleşiler ve özel etkinliklerle sinemaseverleri 15 – 16 Haziran’da Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde buluşturacak yarışma, pandemi koşullarına uygun fiziki olarak gerçekleştirilecek. Yarışmada kazanan isimler ise 17 Haziran günü Atlas Sineması’nda yapılacak törende açıklanacak.