İzan Yayıncılık Yayınları

İzan Yayıncılık Yayınları sinema kitaplarının tanıtım bültenleri ve kapak fotoğraflarına haberin devamından üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Yeni eklenenler:
Türk Korku Sineması Kronolojisi 5. Cilt (2022),
Türk Korku Sineması Kronolojisi 4. Cilt (2020 – 2021),
Türk Gerilim Sineması Kronolojisi (1914 – 2019),
Türk Korku Sineması Kronolojisi 3. Cilt (2018 – 2019),
Türk Korku Sineması Kronolojisi 2. Cilt (2016 – 2017),
Türk Korku Sineması Kronolojisi 1. Cilt (1914 – 2015).
İzan Yayıncılık Yayınları yazısına devam et

İzmir Sinema Bülteni – Aralık 2020 Yayınlandı

İzmir Sinema Bülteni – Aralık 2020 yayınlandı. Bültene göre İzmir’de aralıksız olarak 21 senedir devam eden ve İzmir Kısa Film Festivali bu yıl 09 – 15 Kasım 2020 tarihleri arasında internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden gerçekleşti. İzmir’de kısa film çekimleri sürüyor. Gökmen Küçüktaşdemir’in yönettiği Rujunu da Al Gel filminin çekimleri Kemeraltı’nda, Biriz Aydinç Öztüzemen’in yönettiği Yağmur Yağacak Gibi filminin çekimleri ise şehrin iç mekânlarında gerçekleşti. 9. Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali ve Engelsiz İzmir 4. Ulusal Kısa Film Yarışması da İzmir’de Kasım ayında gerçekleşen etkinlikler arasında yer alıyor.

İzmir Sinema Bülteni – Aralık 2020 Yayınlandı yazısına devam et

Randevu İstanbul, Yönetmenleri Çevrim İçi Söyleşilerde Buluşturmaya Devam Ediyor

Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından gerçekleştirilecek 23. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali’nde hafta sonunun ikinci gününde de yönetmenleri filmlerinin hikayesini anlatma fırsatı buldu. TÜRSAK Vakfı YouTube kanalında gerçekleştirilen çevrim içi söyleşileri takip eden sinemaseverler, yönetmenlerin hikâyelerinden ilham aldılar.

Randevu İstanbul, Yönetmenleri Çevrim İçi Söyleşilerde Buluşturmaya Devam Ediyor yazısına devam et

Sarajevo Fashion Film Festival’in En İyi Yönetmeni Emir Mavitan

Yeni neslin başarılı yönetmenlerinden Emir Mavitan’ın yönetmenliğini ve yapımcılığı üstlendiği Parıldayan İncinin Tuhaf Hikayesi (The Strange Story of Shining Pearl) adlı kısa film Seattle International Fashion Film Festival ve UK Film Festivali’nden sonra Sarejevo Fashion Film Festival’den de ödülle döndü. Genç oyuncular Almila Ada ve Yağmur Ün ile Türk sinemasının usta isimleri Erhan Yazıcıoğlu ve Perihan Savaş’ın rol aldığı kısa filmin festival yolculuğu hız kesmeden devam edecek. Parıldayan İncinin Tuhaf Hikayesi adlı film Cage Bird Design’in meşhur incisinden ilhamını alıyor ve zaman, mekân, varoluş, gerçeklik gibi konulara farklı yaklaşımlar sunarken dram – fantastik temasıyla dikkat çekiyor.

Sabancı Vakfı 5. Kısa Film Yarışması’nın Finalistleri Açıklandı

Sabancı Vakfı’nın toplumsal sorunlara sanat aracılığıyla dikkat çekmek amacıyla 2016 yılından bu yana düzenlediği Kısa Film Yarışması’nın beşinci yılında finalistler belli oldu. Bu yıl İklim Değişikliğini Kim Çekiyor? sloganıyla Değişen İklimler, Değişen Hayatlar temasıyla düzenlenen Sabancı Vakfı 5. Kısa Film Yarışması’na Türkiye’nin 43 farklı ilinden 282 film başvurdu. Ön jüri değerlendirmesinin ardından, finale kalan 13 filmin ve yönetmenlerinin isimleri Kısa Film Platformu web sitesinde duyuruldu. Finale kalan 13 kısa film jüri tarafından tekrar değerlendirilecek ve dereceye giren 3 kısa film belirlenecek.