Kapan’a Roma’dan İki Ödül Birden

Seyid Çolak’ın yönetmenliğini yaptığı ilk uzun metraj filmi Kapan, Roma’da yaklaşık 300 filmin başvurusuyla düzenlenen Uluslararası Rieti Sabina Film Festivali’nde En İyi Film ödülü ve başrol oyuncusu Onur Dilber’le En İyi Erkek Oyuncu ödülü kazandı. Ulusal ve uluslararası film festivallerinde pek çok ödülün sahibi olan filmin başrollerinde Onur Dilber, Serkan Altıntaş ve Sami Aksu oynuyor.

Gezici Festival, Salgın Nedeniyle Yolculuğuna Ara Veriyor: Zorunlu Bir Mola

Ankara Sinema Derneği tarafından 25 yıldır genellikle yıl sonunda düzenlenen Gezici Festival’in, salgın nedeniyle 2020 yılında yapılmayacağı açıklandı. Açıklama şöyle: “Covid-19 salgını nedeniyle bütün dünya zor bir dönemden geçiyor. Yaşamımızın pek çok alanı bu tehditten etkileniyor. Salgın, filmleri hep birlikte coşkuyla sinema salonunda izlememizi engelliyor. Bizleri, sanal, tekil ve daha sınırlı bir izleme deneyimine mahkûm ediyor. Gezici Festival olarak, 25 yıldır uzun mesafeler kat ederek, Türkiye’nin dört bir yanındaki farklı …”

Hayalimdeki Sahneler

Metin Akdemir’in belgesel filmin başrollerinde Su İnce, Ece Z. Taşkın, Bulut Sezer ve Nihal Albayrak oynuyor. 80’lerden itibaren, sinemamızda kadın filmi olarak anılan bazı yapımlar ortaya konmuş ve bu tanımın altında yaygın bir şekilde kabul görmüştür. Hayalimdeki Sahneler, bu kadın filmlerinde queer imalarının neden arkadaşlık, dostluk veya kız kardeşlik olarak gösterildiğini veyahut neden queer ilişkilenmeler olarak gösteril(e)mediğini araştırıyor. Bu araştırmayı o dönemden üç film seçerek aralayan belgesel çıktığı yolculukta bir sonuca varmaktan ziyade, ima etmenin bir adım ötesine geçmenin imkânını hayaller kurarak bulmaya çalışıyor.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Fragman
  • IMDb

Hayalimdeki Sahneler yazısına devam et

Evli Çifti Canlandıracaklar, Sinema Filminde Buluştular

Tuba Ünsal ve Cemal Hünal, çekimleri önümüzdeki günlerde başlayacak olan Sadece Bir Gece adlı sinema filminde başrolleri paylaşacak. İkili, senarist ve yönetmenliğini Sinan Biçici’nin üstlendiği filmde evli bir çifti canlandıracak. Film, eşi Tamer tarafından aldatılan Begüm’ün evliliğe devam etmek için kocasına sunduğu şartın ardından gelişen olayları ve her iki tarafın yaşadığı duygusal travmaları konu alıyor. Statü Film imzalı film, beyaz yakalı, modern ve şehirli bir çiftin evlilikleri üzerinden; günümüz insanının aşka, sadakate ve güvene olan bakış açısını gözler önüne seriyor. Empatinin ve birbirimizi anlamanın önemine vurgu yapan film, 2021 yılında sinemalarda izleyicilerle buluşacak.

Milletler Birleşince’nin Türkiye Prömiyeri Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’nde Yapılacak

Birleşmiş Milletler, Project Everyone ve 72 Films tarafından hazırlanan ve türünün ilk örneği olan Milletler Birleşince: Acil Durumlar İçin Acil Çözümler (Nations United: Urgent Solutions for Urgent Times), Türkiye’de ilk kez SYFFEVDE’nin açılışında gösterilecek. Film, açılış filmi olarak 01 Aralık tarihinde saat 11:00’de izleyiciyle buluşacak. Yayın aynı zamanda BM’nin 75. yılı ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın 5. yılını anıyor.

Milletler Birleşince’nin Türkiye Prömiyeri Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’nde Yapılacak yazısına devam et