Korkut Akın Yazıyor: Ah ki, Anne Babalar Karışmasa…

Kazakistan, adını bildiğimiz ama tarihi filmler dışında sinemasını pek tanımadığımız bir ülke. Bizden (filmden yola çıkarak) en büyük farkı, şehirlerin beton yığını değil, yemyeşil olması… Ah ki, bizim yöneticilerimiz de ağacın, yeşilin önemini kavrasa. Bizimle benzeştiği alan ise filmin işlediği konu, anne babaların çocuklarının yaşamlarına karışması. Bakıtcan Jienali, komedi olarak ele almış, ama besbelli dramatik ve bir o kadar da zorlayıcı, … Devamı… »

2. Uluslararası Digital Film Festival İstanbul Başvuruları İçin Son Tarih 11 Ağustos

Bu sene 17 – 24 Ekim 2024 tarihlerinde düzenlenecek 2. Uluslararası Digital Film Festival İstanbul başvuruları 11 Ağustos günü mesai bitiminde sona eriyor. Festivalin jüri başkanlığını oyuncu Hale Soygazi üstlenecek. Uluslararası Digital Film Fesztivali Istanbul, dünyanın her yerinden girişimci ruha sahip bağımsız kısa filmcilerin çalışmalarını görünür kılmayı ve onurlandırmayı hedefliyor. Festival, dijitalleşen sinema sektöründe dijital film yapım ve izleme biçimlerini yenilikçi bir bakış açısıyla destekliyor ve dijital kameraya sahip her türlü ekipmanla çekilmiş güçlü hikâyeleri ve özgün eserler yaratmayı başarmış tüm kısa filmcileri teşvik ediyor.

TRT Ortak Yapımı Kaptan Pengu ve Arkadaşları: Buzuldaki Sır Vizyona Girdi

TRT ortak yapımı Kaptan Pengu ve Arkadaşları, dördüncü animasyon filmi ile vizyona girdi. Kaptan Pengu ve arkadaşlarının Okyanus Melekleri Ormanı’nı kurtarma çabalarını eğlenceli ve etkileyici bir biçimde anlatan Kaptan Pengu ve Arkadaşları: Buzuldaki Sır, izleyicilerle buluştu. Tatil köyüne dönüştürdüğü ormanda meydana gelen bir kaza sonrası bütün gruplardan dışlanan Tili’nin gizemli biriyle tanışması sonrası yaşadığı olayları konu edinen film, çevre koruma ve dostluk temalarını da işliyor. Uzun bir hazırlık süreci sonunda tamamlanan film, TRT Çocuk’un uzman psikologları, çocuk gelişim uzmanları ve içerik editörlerinin katkılarıyla beyazperdeye getirildi.