Korkut Akın Yazıyor: Kayıtsız Kalmak İmkânsız!

Sınıfsal ve siyasal bilinciniz, size, yaşamın akışını belirleyici rolü verir. Muhakkak ki, ipler tümüyle sizin elinizde olmayacaktır, ama yorumlayabilecek ve kendinizce bir yol bulacak çözüm üretebilirsiniz. Hemen baştan belirtmekte yarar var: Çok zor, çok güçlü, çok sert ve önyargıları parça parça edip yaşamı sorgulamaya yönelten bir film “Animals” (Hayvanlar). Nabil Ben Yadir, 2021’de çektiği “Animals” filminde toplumsal inanışların, … Devamı… »

Okan Sarul’u Kaybettik

Sinemamızın genç kurgucularından Okan Sarul, 08 Temmuz 2022 Cuma günü geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybetti. Sarul’un çalıştığı sinema filmleri arasında Sürgün, Meryem, Benim Dünyam, Halam Geldi, Ammar: Cin Tarikatı, Süper İncir, Balayı, Siccin: Büyü Haramdır, Muska, Gulyabani, Yıldızlar da Kayar, Organik Aşk Hikayeleri, Üç Harfliler 3: Karabüyü, 4N1K, Siccin 5, Bebek Geliyorum Demez gibi filmler var. Salur’un cenazesi 09 Temmuz Cumartesi günü Tarabya Camii’nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazını müteakip toprağa verilecek. Merhuma tanrıdan rahmet, kederli ailesine sabırlar dileriz.

DC Süperevciller Takımı

Jared Stern ile Sam Levine’in yönettiği ve Dwayne Johnson, Kevin Hart, Vanissa Bayer ile Natasha Lyonne’un seslendirdiği animasyon film DC Süperevciller Takımı (DC League of Super Pets), 29 Temmuz 2022’de Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarıldı.
Süper Köpek Krypto ve Superman, aynı super güçleri paylaşan ve Metropolis’te yan yana suçla savaşan, ayrılmaz en iyi arkadaşlardır. Superman ve Adalet Birliği’nin diğer üyeleri kaçırıldığında, Krypto, barınakta yaşayan bir sokak çetesini, yeni keşfedecekleri güçlerinde ustalaşarak, süper kahramanları kurtarmak için kendisiyle aynı takımda yer almaya ikna etmelidir.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Web Sitesi
  • Fragman: 1 / 2
  • IMDb

DC Süperevciller Takımı yazısına devam et

Sezonun En İddialı Yerli Filmi Yakında Sinemalarda, Kim Bu Aile’den İlk Teaser Geldi

Sinema salonlarında kahkaha yaşatacak Kim Bu Aile filminden ilk teaser yayınlandı. Bedran Güzel’in yönettiği filmin başrollerini Cengiz Bozkurt, Nurgül Yeşilçay, Onur Buldu, Ferit Aktuğ, Beste Kökdemir, Doğan Can Sarıkaya paylaşıyor. Film, en önemli operasyonunda başarısız olunca emniyetten ayrılan ve kendisini bu duruma düşüren çeteyi takip etmek için bir tavukçu restoranını devralarak çok başarılı olan Adem Haberdar ve ‘aile’sinin öyküsünü anlatıyor.

  • Basın Bülteni
  • Teaser’ı izlemek için tıklayınız.
  • Film hakkında geniş bilgi için tıklayınız.

3. Uluslararası Fotofilm Kısa Film Festivali Finalistlerini Açıkladı

Fotofilm Kültür Sanat tarafından 22 – 28 Ağustos 2022 tarihleri arasında düzenlenecek olan 3. Fotofilm Uluslararası Kısa Film Festivali (3th Fotofilm International Short Film Festival) kapsamında yapılacak yarışmanın finalistleri açıklandı. Film gösterimleri festival www.fotofilm.org adresindeki resmi web sitesinden ücretsiz olarak izlenebilecek. 3. Fotofilm Uluslararası Kısa Film Festivali’nde 45 ülkeden 110 film gösterime sunulacak. Festival kapsamında yapılan yarışmanın finalistlerini Baran Bekir Taşkıran, Berkan Beysel, Ceren Aydınonat, Ekin Su Özdemir, Malik Badalov, Mehmet Akif Meşe gibi tanınmış isimlerden oluşan ön jüri belirledi.