Eli Roth’un yönettiği ve Jack Black, Cate Blanchett, Owen Vaccaro ile Renee Elise Goldsberry’nin oynadığı Eski Evdeki Büyülü Saat (The House With a Clock in its Walls), 28 Eylül 2018′de Pinema Film dağıtımıyla Pinema Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Lewis Barnavelt, ailesinin ölümünün ardından gizemli amcası Jonathan’ın yanına Michigan’a gönderilir. Amcasını tanımaya çalışan Lewis, kısa sürede onun bir büyücü olduğunu keşfeder ve büyülü bir dünyaya adımını atar. Bu güç sadece iyi insanların elinde değildir. Kötü bir büyücü olan Isaac Izard, kıyametten sonra neler olacağını heyecanla merak etmektedir.
Günlük arşivler: 16 Temmuz 2018
Mamma Mia: Yeniden Başlıyoruz
Ol Parker’in yönettiği ve Christine Baranski, Pierce Brosnan, Dominic Cooper ile Colin Firth’in oynadığı Mamma Mia: Yeniden Başlıyoruz (Mamma Mia: Here We Go Again), 20 Temmuz 2018’de UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarıldı.
1979 yılında, Donna ve arkadaşları Oxford Üniversitesi’nden mezun olur ve Donna, Yunan Adası Kalokairi’ye gitmek üzere maceraya başlar. Yolculuk sırasında üç yakışıklı genç erkek, Harry, Bill ve Sam ile tanışır. Şimdiki zamanda ise Sophie, üvey babası Sam’in de yardımıyla Donna’nın tavernasını muhteşem Bella Donna Oteli’ne dönüştürmeye çalışmaktadır.
- Basın Bülteni
- Fotoğraflar
- Web Sitesi
- Fragman: 1 / 2
- IMDb
- Korkut Akın Yazıyor
Küçük Bir Rica’dan Yeni Poster
Yönetmen Paul Feig’in, Darcey Bell’in aynı isimli çok satan romanından beyazperdeye aktardığı Küçük Bir Rica’dan (A Simple Favor) yeni bir poster yayınlandı. Başrollerini Anna Kendrick ve Blake Lively’nin paylaştığı film ülkemizde ABD ile aynı anda, 14 Eylül’de sinemalarda gösterime girecek. Stephanie, hayatını Youtube’ta paylaştığı videolardan kazanan vlogger bir annedir. Bir gün, en yakın arkadaşı Emily aniden ortadan kaybolur. Stephanie tüm enerjisini Emily’ye ne olduğunu öğrenmeye harcarken, Emily’nin kocası Sean da şaşırtmacalar, ihanetler, sırlar ve bu sırların açığa çıkmasıyla, aşk, sadakat, cinayet ve intikamla dolu bu hikâyede ona yardım edecektir.
- Basın Bülteni
- Film hakkında geniş blgi için tıklayınız.
Dipdip: Bir Okyanus Macerası
Julio Soto Gurpide’nin yönettiği ve Selay Taşdöğen, Burçin Artut, Sinan Divrik ile Aziz Güngör’ün seslendirdiği animasyon film Dipdip: Okyanus Macerası (Deep), 27 Temmuz 2018’de Bir Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarıldı.
İnsanların dünyayı terk ettiği, her yeri okyanusların kapladığı gelecekte bir zaman. Maceraperest Dipdip, tombik bir ahtapottur. Arkadaşları zeki fener balığı Evo ve derinlerde yaşamayı seven Alice’in evleri yıkılır. Denizlerin koruyucusu Kraken, yeni bir ev bulmaları için üç arkadaşı uzaklara gönderir. Yanlarına katılan Maura ile birlikte sular altındaki New York’tan Titanik’e ve Kuzey Kutbu’na doğru yolculuğa koyulurlar.
Şişli, Bollywood Geceleriyle Renkleniyor
Dansları, müzikleri ve samimiyetiyle sinemaseverlerin gönlünde taht kuran Bollywood sineması açık havaya taşınıyor. Hint sinemasının en sevilen filmleri arasında yer alan beş film, 3 Idiots, Kahani, Queen, Taare Zameen Par ve Paheli, Şişli Belediyesi ve Hindistan Konsolosluğu işbirliği ile açık hava sinema gösterilecek. Film gösterimleri, 20 Temmuz gününden başlayarak her Cuma akşamı saat 20:30’da Nişantaşı Sanat Parkı’nda yapılacak. Açık havada film seyretme keyfinin en büyük tamamlayıcısı olan patlamış mısır ve içecek ikramının Şişli Belediyesi tarafından yapılacak film gösterimleri, halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.
İlk Arınma Gecesi
Gerard McMurray’ın yönettiği ve Y’lan Noel, Lex Scott Davis, Joivan Wade ile Patch Darragh’ın oynadığı İlk Arınma Gecesi (The First Purge), 20 Temmuz 2018’de UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarıldı.
Amerika’nın Yeni Kurucuları, suç oranını yılın geri kalanında yüzde bir oranında düşürmek için izole bir toplulukta bir gece için saldırganlığı dışa vuran radikal bir sosyolojik teoriyi test etmektedir. Ama zalimlerin şiddeti, marjinallerin öfkesiyle birleşince, etkileri tüm ülkeye yayılacaktır. Artık Yeni Kurucular, Amerika’nın siyasi tablosunun sorumluluğunu aldıkları için, ne kadar zalimce olursa olsun bu değişim kesinlikle gelmektedir.
Bu Hafta bomontiada Avlu’da: Kutsal Geyiğin Ölümü
bomontiada, Eylül ayına kadar yaz boyunca her Çarşamba TV+ sponsorluğunda Açık Havada Başka Sinema, her Cuma ise Avluda Caz konserlerine ev sahipliği yapıyor. Konserler ve açık hava sinemasına katılımları ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. 18 Temmuz Çarşamba günü 21:30’da gösterilecek, sezonun mutlaka görülmesi gereken Yorgos Lanthimos filmi Kutsal Geyiğin Ölümü’nde (The Killing of a Sacred Deer) başrolleri Colin Farrell ve Nicole Kidman paylaşıyor.
- Basın Bülteni
- Film hakkında geniş bilgi için tıklayınız.
Türkiye Sinema Biletlerini e-ticaretten Alıyor
2017 Mart ayından bu yana sinema bileti satışı yapan Hepsiburada, Türkiye’nin sinema alışkanlıklarıyla ilgili önemli bilgiler ortaya koydu. Verilere göre Haziran ayında; okulların kapanması, bayram tatili ve yazın gelmesinin de etkisiyle sinema salonları 2018’in en kalabalık dönemlerinden birini yaşadı. Hepsiburada, Türkiye’de sinema bileti satan ilk ve tek e-ticaret sitesi olarak sinemasever müşterilerinin sinemaya gitme alışkanlık ve eğilimlerini açıkladı.
Türkiye Sinema Biletlerini e-ticaretten Alıyor yazısına devam et
Kaan Müjdeci’ye Türkiye ve Japonya’dan Sonra Almanya’dan da İki Büyük Destek
İlk filmi Sivas ile dünya çapında birçok ödüle layık görülenyönetmen Kaan Müjdeci’nin, senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini üstleneceği ikinci filmi Iguana Tokyo ile ilgili de güzel haberler gelmeye devam ediyor. Sonbaharda çekimleri başlayacak olan, başrollerinden birinde Marcello Mastroianni ve Catherine Deneuve’ün ortak kızları, Chiara Mastroianni’nin oynayacağı filme, uluslararası film endüstrisine katkı sağlamayı amaçlayan iki Alman kuruluşundan destek geldi. Iguana Tokyo’ya ilk destek 2004 yılında kurulan Medienboard’dan gelirken, ikinci destek 1998 yılından itibaren birçok yapıma güçlü katkıları bulunan BKM Film fonundan geldi.
- Basın Bülteni
- Film hakkında geniş bilgi için tıklayınız.
Dört Köşeli Üçgen
Birçok insan için hayat tekdüzedir. Sabah kalkar, kahvaltı yapar ya da yapmaz, işe gider… iyi kötü ekmek parası kazanmak için çalışır, akşam ya kahvede oyun oynar ya da evinde oturur. Ertesi gün de aynıdır, daha ertesi günler de… Arada değişen pek bir şey yoktur yıllar geçse de. Ne etliye sütlüye karışır ne bir değişiklik düşünür ne de kimseye bir öneride bulunur. Tipik bizim insanımız… Bu, sorgulamak gerektiğinin göstergesidir, yani yaşam sorguladıkça anlam kazanır. Sorgulamak, ama en ince ayrıntısına kadar ve anlamlandırarak sorgulamak -hayır, sonuca varmaktan söz etmiyoruz, sadece sorgulamak- bir şeylerin ayırdına varmakla özdeştir de aynı zamanda.
Kim ilgilenir?
Salah Birsel’in,–kimi edebiyatçılar tarafından, ülkemizde ilk olarak nitelenen- felsefi romanıdır. Okur yazarlığımız oranında okunmuştur, yani okurun ilgisi neredeyse yok denebilecek düzeydedir kitaba. Bu tür, tecimen olmayan ama insanı derinden etkileyen, anlatmakta bile güçlük çekilen konuları ancak kısafilmciler izleyiciye sunarlar.
Kısafilm, sadece süresi kısa olan film demek değildir, bir coşkuyu, bir umudu, bir heyecanı aşkla anlatmak demektir. Profesyonelce yapılsa bile tecimen değildir asla. Sanatçıların, kimseye değil, kendilerine borcunu ödemesidir kısafilmler. Çerçeveler yerli yerindedir, mizansenler doğru ve etkilidir, oyuncular alabildiğine derinlemesine oynamışlardır tabii rol çalmaksızın, dekor aksesuar belki zayıftır ama mekânlar örtüşür düşlenenlerle, diyaloglar ne eksik ne fazladır, efektlerle süslemek yerine görüntülerle anlam güçlendirilmiştir. Kısacası kimseye kendini kanıtlama derdi yoktur kısafilmin de, kısafilmcinin de.
Gözlemcinin cesareti
Mehmet Güreli, Salah Birsel’in, bu gerekli ilgiyi görmemiş, ama değeri çok yüksek olan romanını, Görkem Yeltan’ın senaryosundan, duyguyu tam verebilmek için siyah/beyaz çekmiş. Gözlemci, yani filmin ana karakteri, bir şarap fabrikasında çalışır. Kendisini uluslararası düzeyde gören, uykusunda bile gözlemciliğini sürdüren biridir. Ne yapıyorsa onu söyler. Karşısındakiler, buna müdürleri, patronları da dahil, Gözlemcinin yanıtlarını anlamasalar da bir şey söyleyememenin haklı sıkıntısını yaşarlar. Yanlışları yok mudur? Vardır belki, ama o yanlışın yanlış olduğunu söyleyebilecek güç ve doğruda birileri yoktur ki. Yapabilecekleri tek şey işten atmaktır ve onu yaparlar.
Dördüncü köşe…
Kızkulesi, İstanbul’un simgesidir, ama Kızkulesi’nden görülen manzara hem eksik hem de kötüdür… Çünkü Kızkulesi’nin görünmediği bir İstanbul manzarası İstanbul’u anlat(a)maz. Bu çerçeveden baktığınız zaman, bir köşesinde durduğunuz dörtgenin ancak üç köşesini görürsünüz ve anlatırken de o üç köşe ile yetinmek zorundasınızdır.
Mehmet Güreli, bir kısafilm çekmiş. Yetkin dili, sakin kamerası, abartısız oyuncularıyla gerçekten zor bir işin üstesinden gelmiş. İzleyiciye bir şey söylemiyor, bir vaadi de yok… Sadece gösteriyor. Yorum, perdede gördüklerini kendi yaşamıyla karşılaştıracak izleyicinin.
Dört Köşeli Üçgen, yönetmen: Mehmet Güreli, oyuncular Mustafa Dinç, Kaan Çakır, İlyas Özçakır… 27 Temmuz’dan başlayarak gösterimde…
(23 Temmuz 2018)
Korkut Akın
korkutakin@gmail.com
13 – 15 Temmuz 2018, Hafta Sonu Gişe Verileri
13 – 15 Temmuz 2018, Hafta Sonu (Weekend) Gişe Verileri için tıklayınız. Bu listelerden alıntı veya kopyalama yapıldığında kaynak olarak Haftalık Antrakt Sinema Gazetesi’nin gösterilmesi rica olunur.
19. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali
İzmir’de aralıksız olarak devam eden tek sinema festivali olan İzmir Uluslararası Kısa Film Festivali (International İzmir Short Film Festival), bu yılda “Daha Çok Film – Daha Çok İzleyici” anlayışıyla 19. kez yola çıkıyor. Kültür Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sinema Genel Müdürlüğü, Buca Belediyesi, Konak Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, Bornova Belediyesi ve Migros’un katkıları ile 30 Ekim – 04 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleştirileceği duyurulan festivale başvuru yapılabilecek son tarih ise 01 Eylül 2018 Cumartesi olarak açıklandı. Başvurular http://izmirkisafilm.org/application-form.php linkinden yapılabiliyor.
19. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali yazısına devam et