Zeynep Özbatur Atakan, EWA Başkan Yardımcılığına Seçildi

Üç Maymun, İklimler, Bir Zamanlar Anadolu’da gibi filmlerin başarılı yapımcısı Zeynep Özbatur Atakan, Ocak ayında gerçekleştirilen olağan genel kurul toplantısında yönetim kurulu tarafından oybirliği ile European Women’s Audiovisual (EWA) Network Başkan Yardımcılığına seçildi. EWA çalışmalarına yön vermek üzere, başkan yardımcısı olarak, üç ayda bir düzenlenen toplantılara katılacak olan Zeynep Özbatur Atakan ağın resmi temsilciliğini yürütecek.

7. İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali

İnönü Üniversitesi 7. Kısa Film Festivali 05 – 08 Mayıs 2014 tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Festival, yurt içi ve yurt dışından kısa film örnekleri, atölye çalışmaları, söyleşiler ve yarışma bölümüyle tüm sinemaseverleri bekliyor. İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali’nin yarışma bölümünde bu yıl, kurmaca, belgesel ve deneysel kategorilerinde yurt içi ve yurt dışından katılacak filmler yarışacak. En iyi kurmaca filme 3000 TL, En iyi belgesel filme 3000 TL, En iyi deneysel filme 3000 TL olmak üzere üç kategoride toplam 9000 TL ödül verilecek. İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali, ilk olarak 2007 yılında gerçekleştirildi.

7. İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali yazısına devam et

Üç Yol: Mostar’dan Hasankeyf’e Filmine Bir Ödül de Yurtdışından Geldi

Faysal Soysal’ın Üç Yol: Mostar’dan Hasankeyf’e filmi yurt dışındaki ilk uluslararası gösteriminden ödülle döndü. 01 – 10 Şubat 2014 tarihlerinde gerçekleşen ve İran’ın en önemli festivali olan Fajr Film Festivali’nin Uluslararası yarışma bölümünde Üç Yol: Mostar’dan Hasankeyf’e filmi En İyi Senaryo Ödülünü kazandı. Tahran’da Azadi Otel’de gerçekleşen ödül töreninde En İyi Senaryo dalındaki Kristal Simorg ödülünü film ekibi adına senaryo danışmanı Hasan Ali Yıldırım aldı.

Üç Yol: Mostar’dan Hasankeyf’e Filmine Bir Ödül de Yurtdışından Geldi yazısına devam et

Aşık Sinefiller, Fil’m Hafızası’nın Kısa’ca Aşk Etkinliğinde Buluşuyor

Sinemaseverlere farklı ve alternatif bir sinema içeriği sunmak üzere faaliyet gösteren sosyal sinema platformu Fil’m Hafızası, aşık sinefilleri 13 Şubat 2014 Perşembe akşamı saat 20:30’da Maya Cüneyt Türel Sahnesi’nde düzenleyeceği Kısa’ca Aşk etkinliğinde buluşturacak. Fil’m Hafızası’nın sevgililere farklı bir deneyim sunacağı etkinlikte, çiftler aşka bambaşka bir pencereden bakarken, düzenlenecek sürpriz yarışma ile de şık bir akşam yemeği kazanma şansı yakalayacaklar. Aşka dair kısa filmler ve gramofondan yükselen romantik şarkılarla dolu Kısa’ca Aşk etkinliğinin 25 TL olarak belirlenen biletleri Biletix satış kanallarından temin ediliyor.

Aşık Sinefiller, Fil’m Hafızası’nın Kısa’ca Aşk Etkinliğinde Buluşuyor yazısına devam et

Dağ Filmleri Festivali Biletleri Satışta

Yıllardır büyük bir özveriyle gönüllü bir ekip tarafından gerçekleştirilen Dağ Filmleri Festivali büyümeye devam ediyor. Festivalin büyümesiyle birlikte izleyicilerin beklentileri de büyüyor. Festival büyüyen beklentileri karşılayabilmek ve daha kaliteli bir içerik sağlayabilmek amacıyla bu yıl yeni bir bilet satış sistemini hayata geçiriyor. Festival biletleri sembolik değerlerde fiyatlandırıldı ve online olarak 10 Şubat 2014 Pazartesi gününden itibaren satışa sunuldu. Festival İstanbul’da 25 Şubat – 02 Mart 2014 tarihleri arasında Taksim Fransız Kültür Merkezi, Galatasaray Aynalıgeçit ve Harbiye Pusula Sanat Evi’nde gerçekleştirilecek.

Yapımlab’da Sinema İçin İki Atölye Birden

Yapımlab, sinemaya güç vermeyi amaçlayan çalışmaları kapsamında Zeynep Özbatur Atakan ile Temel Yapımcılık Atölyesi ve Ebru Ceylan ile Senaryo Yazarlığı Atölyesi’ne ev sahipliği yapıyor. Üç Maymun, İklimler, Bir Zamanlar Anadolu’da gibi filmlerin başarılı yapımcısı Zeynep Özbatur Atakan’ın, sinema sektörü ve film yapımcılığı üzerine gerçekleştireceği atölyesi 15 Şubat’ta; Ebru Ceylan’ın senaryo konusunda fark yaratan deneyim ve bilgilerini paylaşacağı atölyesi ise 18 Şubat’ta Yapımlab’da başlıyor.

Muhsin Bey

Yavuz Turgul’un yönettiği ve Şener Şen, Uğur Yücel, Sermin Hürmeriç ile Osman Cavcı’nın oynadığı Muhsin Bey, Mayıs 1987’de Umut Film dağıtımıyla Umut Film tarafından vizyona çıkarılıyor.
Ali Nazik türkücü olmak için organizatör Muhsin Bey’den kendisine yardım etmesini ister. Oysa Muhsin Bey taş plâklardaki eski Türk sanat müziğini çok sevmekte, arabeske ise karşıdır. Film boyunca Ali Nazik’le süren çatışmaları, dostlukları, beklenmedik olaylara yol açar. Muhsin Bey, yardım ettiği Ali Nazik uğruna dolandırıcılık suçuyla hapse girerken Ali Nazik ünlü biri olmuş, Muhsin Bey’in tutkunu olduğu şarkıcı Sevda’yı da elinden almıştır.

Muhsin Bey yazısına devam et

Bilgi Sinema’da Sergei Loznitsa Belgeselleri

Bilgi Sinema Kulübü, her Cuma Santralistanbul’da gerçekleştirdiği gösterimlerine Şubat ayında da devam ediyor. Şubat ayının ikinci haftasında, Rus taşrasında çektiği sessiz, anlatmaya değil, göstermeye dayalı orta metrajlı belgeselleri ile tanınan Sergei Loznitsa’nın beş belgeseli gösterilecek. 1964 yılında Belarus’ta doğan yönetmen daha çok belgesel film yönetmeni olarak tanınıyor. Loznitsa, ilk uzun metrajlı filmi My Joy ile Cannes Film Festivali’nin yarışma bölümüne katıldı.

Öyle Sevdim ki Seni, 9. Women’s International Film And Arts Festival’e Seçildi

Yapımcılığını Medyaton – Nurdan Tümbek Tekeoğlu’nun ve yönetmenliğini Orhan Tekeoğlu’nun yaptığı Öyle Sevdim ki Seni filmi, 05 – 09 Mart tarihleri arasında Miami’de düzenlenen 9. Women’s International Film and Arts Festivali’ne 400 film arasından seçildi ve 06 Mart’ta gösterimi gerçekleşecek. Kadınların payının sadece yüzde 5 olduğu film endüstrisinde kadınları güçlendirmeyi ve birbirleriyle iletişim kurmasını sağlayan 9. Women’s International Film and Arts Festival, ilk organizasyonunu 2006 yılında Golden Globe ve Emmy ödüllü Ruby Dee’nin kadın sorunlarına dair konuşması ile yaptı ve 2007 yılında ise New York Times tarafından Miami’de En İyi Film Festivali seçildi.

Onur Ünlü’den Yeni Film: İtirazım Var

Onur Ünlü yeni filmi İtirazım Var’ın çekimlerine başladı. Serkan Keskin’in başrolünde olduğu İtirazım Var’ın diğer oyuncuları ise Hazal Kaya, Büşra Pekin, Öner Erkan, Osman Sonant, Serdar Orçin, Umut Kurt, Özgür Çevik, Mustafa Kırantepe ve Güler Ökten. Serkan Keskin’in imam rolünde oynadığı filmin hikâyesi şöyle: Selman Bulut’un imamı olduğu camide bir cinayet işlenir. İmam Selman Bulut, polisin pek de ilgilenmediği cinayeti çözmek için kolları sıvar. Ancak imamın yöntemleri de kendisi kadar sıra dışıdır.