Halil İnönü’yü Kaybettik

Kıbrıs’ın tarihi Mısırlızade Sineması’nın makinisti, Küçük Kaymaklı Spor Kulübü’nün unutulmaz isimlerinden, Halil Lotti olarak tanınan Halil İnönü, 10 Ağustos 2022 Çarşamba günü 81 yaşında hayatını kaybetti. Sinema hakkında çeşitli yayın organlarında yazılar da yazan  emektar sinemacı Halil Lotti için, 11 Ağustos 2022 Perşembe sabahı Küçük Kaymaklı Spor Kulübü önünde anma töreni yapılacak. Sevilen sinemacının cenazesi, tören sonrasında getirileceği İsmail Safa Camii’nde öğle vakti kılınacak cenaze namazını müteakip Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Merhuma tanrıdan rahmet, kederli ailesine sabırlar dileriz.

Salgın Sonrası 28 Lokasyonda 116 Yeni Sinema Perdesi

Sinema araştırmacısı Deniz Yavuz, Türkiye sinemalarının son gişe verilerini inceledi ve raporlarını yayınladı. Covid-19 salgını sinemada da yaşamsal alışkanlıkların değişmesine sebep oldu. Salgın kaynaklı ölümlerle yaşam dinamikleri, negatif değerlerle etkilenerek yok olmanın eşiğine geldi. Sinemalar için en büyük ayrıcalık, yüksek kalite filmler ile son sistem özellikleri sahip konforlu sinema binalarıdır. Veriler, bu avantajların sinemada film izlemek için özel ve benzersiz ayrıcalıklar olduklarını kanıtlıyor.

Salgın Sonrası 28 Lokasyonda 116 Yeni Sinema Perdesi yazısına devam et

Pota

Ahmet Toklu’nun yönettiği ve Alp Akar, Bahar Hacıbektaşoğlu, Bulut Güneş ile Sibel Melek Arat’ın oynadığı Pota, 19 Ağutos 2022’de Chantier Films dağıtımıyla Toklu Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Ahmet, Rusya’ya giden babası uzun zamandır para gönderemeyince, okul saatleri dışında, yaşadığı yoksul semtin yanındaki lüks ve güvenlikli sitedeki markette çalışmaya başlar. Ahmet, aşık olduğu Kezban’ın, bir gün okula basketbol eşyalarıyla gelen Erhan’a olan ilgisini görünce, basketbol oynamaya karar verir. Ama önemli bir sorun vardır. Semtlerinde basketbol oynayabilecekleri bir pota yoktur. Ahmet bu engeli kaldırmak için yol bulmaya çalışır.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Fragman
  • IMDb

After: Mutluluk

Castille Landon’un yönettiği ve Josephine Langford, Hero Fiennes Tiffin, Louise Lombard ile Chance Perdomo’nun oynadığı After: Mutluluk (After: Ever Happy), 26 Ağustos 2022’de Bir Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarıldı.
After serisinin dördüncü filminde Tessa ve Hardin’i bir dönüm noktasında görüyoruz: Tessa, Hardin’i ve ilişkilerini kurtarmayı mı deneyecek yoksa kendini kurtarmayı mı? Hardin annesinin düğününden sonra Londra’da kalarak daha da karanlığa gömülüyor. Tessa ise Seattle’a dönüyor ve yaşadığı sorunlarına göğüs geriyor. İlişkilerinin devam etmesini istiyorlarsa, önce konuya kendilerinden başlamaları gerekecektir.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Fragman
  • IMDb

Sanrı

Onur Bilgin’in yönettiği ve Neşe Erkal, Halit Şahin, Nehir Kamalı ile Alp Seyyah’ın oynadığı Sanrı, 02 Eylül 2022’de CJ ENM dağıtımıyla Runo Yapım tarafından vizyona çıkarıldı.
Filmin baş karakteri olan 24 yaşındaki Yasemin, büyük maddi sıkıntılar yaşamakta ve iş aramaktadır. Başvurduğu iş bulma kurumundan nihayet kendisine göre bir iş olduğunun bilgisi gelir. Şehrin dışında yaşayan bir ailenin, 9 yaşındaki kız çocuklarına yatılı bakıcı aradıklarını öğrenir. Bir süre sonra evde bazı garip doğa üstü olaylar gelişir. Yaşadıklarına anlam vermeye çalışırken geceleri gördüğü kâbuslarla içinden çıkılması çok zor anlar yaşamaya başlar.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Fragman
  • IMDb

Sanrı yazısına devam et

Tom Cruise Efsanesi, Top Gun: Maverick ile 15 – 16 Ağustos’ta Küçükçiftlik Bahçe Sineması’nda

Tom Cruise’u dünya çapında bir yıldız yapan Top Gun’ın 36 yıl sonra çekilen devam filmi Top Gun: Maverick, 15 – 16 Ağustos’ta art arda iki gösterimle KüçükÇiftlik Film Kulübü Sunar: Bahçe Sineması’nda gösteriliyor. Film, usta pilot Pete “Maverick” Mitchell’in eğitmen olarak hava kuvvetlerine geri dönüşü sonrası yaşananları işliyor. Yönetmen koltuğunda Joseph Kosinski’nin oturduğu filmde Altın Küre ödüllü oyuncuya, Val Kilmer, Jennifer Connelly, Ed Harris, Jon Hamm, Miles Teller, Glen Powell, Lewis Pullman gibi yıldızlar eşlik ediyor. Kapı açılış saati 19:30, film başlama saati 21:00 olan gösterimler için biletler biletinial.com’da ve KüçükÇiftlik Park gişesinde satışta.

Tom Cruise Efsanesi, Top Gun: Maverick ile 15 – 16 Ağustos’ta Küçükçiftlik Bahçe Sineması’nda yazısına devam et

Aşk, Mark ve Ölüm

Cem Kaya’nın yönettiği ve Yüksel Özkasap, Hatay Engin, Cem Karaca ile Metin Türköz’ün oynadığı Aşk, Mark ve Ölüm (Liebe, D-Mark und Tod – Love, Deutschmarks and Death), 23 Eylül 2022’de Başka Sinema dağıtımıyla Mubi tarafından vizyona çıkarıldı.
Başından sonuna kadar eğlenceli ritmiyle seyircileri binbir duyguya sürükleyen, dönemin Almanya’sında yaşayan Türklerin yaşamları, çektikleri zorlukları ve eğlence alışkanlıklarını anlatan Aşk, Mark Ve Ölüm faynı zamanda Türkiye’den Almanya’ya göç etmiş olan Kürt, Ermeni, Yezidi ve Rumların da müzik kültürünü içeren geniş bir alanı kapsayan bir müzik belgeseli olarak izleyicilerle buluşuyor.

  • Basın Bülteni: 1 / 2
  • Fotoğraflar
  • Web Sitesi
  • Fragman
  • IMDb
  • Ferhan Baran Yazıyor

Aşk, Mark ve Ölüm yazısına devam et