I. Sinematek Günleri: Sektör Buluşmaları

Sinematek / Sinema Evi, bu yıl ilkini hayata geçireceği Sinematek Günleri: Sektör Buluşmaları’nda uzman sinema endüstrisi profesyonellerini bir araya getirerek panellere, söyleşilere ve atölyelere ev sahipliği yapıyor. 03 – 05 Haziran tarihlerinde film sektörünü bir araya getiren buluşma, sektörde aktif çalışan veya sektöre girmek isteyen sinemaseverlerle profesyonelleri buluşturuyor ve ulaşılabilirliği sağlamak üzere ulusal sinemacılara ağ kurma ortamı sağlıyor. Sinematek Günleri’nde senaryonun fikir sürecinden fikir için fon bulmaya, yönetmenin oyuncu seçiminden yapımcılar için yeni dağıtım ve pazarlama stratejilerine kadar değişik başlıklar ele alınacak.

I. Sinematek Günleri: Sektör Buluşmaları yazısına devam et

Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nden Öğrencilere Açık Çağrı: Genç Sinema Başvurularınızı Bekliyor

Gençlerle yürütülecek eğitim projelerine büyük önem veren Seyir Derneği, düzenleyeceği Ayvalık Uluslararası Film Festivali kapsamında başta sinema bölümünde okuyan ya da üniversitelerin sinema kulüplerine üye olan öğrenciler olmak üzere, sinema alanında kendisini geliştirmek isteyen tüm öğrencilere açık bir çağrı yapıyor. Başvuuları kabul edilen 30 öğrenci festivalde Ayvalık’ta olacak, yapımcılık, yazarlık, yönetmenlik, kurgu, post-prodüksiyon gibi alanlarda profesyonellerin atölye çalışmalarına katılabilecekler.

Tuhaf Dünya

Don Hall’in yönettiği ve Jake Gyllenhaal ile Alan Tudyk’in seslendirdiği animasyon film Tuhaf Dünya (Strange World), ülkemiz sinemalarında gösterime çıkarılmamıştır.
Tuhaf Dünya (Strange World) filmi, birbirinden farklı ve bu farklılıkları, en önemli görevlerinden birini alt üst etme tehlikesiyle karşı karşıya kalan efsanevi kâşif aile Clade’lerin atıldıkları maceraları ele alıyor ve inceliyor. Clade ailesini bekleyen fantastik yaratıkların yaşadığı, daha önce hiç keşfedilmemiş ve tehlikelerle dolu bir yere yolculuk yapmaya hazırlanın. Yazar Qui Nguyen’in eserinden uyarlanan animasyon filmin yapımcılığını Disney Studios adına Roy Conli üstleniyor.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Fragman
  • IMDb

Tuhaf Dünya yazısına devam et

Atlas 1948 Sineması’nda Türk Sinemasının Dünyadaki Yeri Konuşulacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl 28 Mayıs – 12 Haziran tarihleri arasında ikincisi düzenlenen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında yapılan Sinema Söyleşileri’nde sinemaya dair her şey konuşulmaya devam ediyor. 31 Mayıs 2022 Salı günü ise Sinema Söyleşileri kapsamında Türk Sinemasının Dünyadaki Yeri konusu ele alınacak. Atlas 1948 Sineması’nda saat 14:00’te başlayacak olan söyleşide sinema yazarı ve televizyoncu Alin Taşçıyan’ın konukları usta yönetmen Derviş Zaim, yapımcı Gülin Üstün, İstanbul Film Festivali Direktörü Kerem Ayan olacak. Katılımcılar, Türk Sinemasının dünü ve bugününü değerlendirecek.

CGV Mars Cinema Group, 186 Bin Öğrenciyi İlk Kez Sinema ile Buluşturmak İçin Kolları Sıvadı

CGV Mars Cinema Group, Sinemaya Gitmeyen Öğrenci Kalmasın projesi kapsamında 81 ilde hiç sinemaya gitmemiş 186 bin öğrencinin sinema ile buluşturulmasına katkı sunacak. Sinemayla ilk kez buluşacak öğrencileri olan iller arasında Afyon, Antalya, Aydın, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Mardin, Mersin, Muğla, Tokat, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ Trabzon, Van ve Yozgat gibi iller var.

CGV Mars Cinema Group, 186 Bin Öğrenciyi İlk Kez Sinema ile Buluşturmak İçin Kolları Sıvadı yazısına devam et

Karagöz: Yar Bana Bir Eğlence

Murat Karahüseyinoğlu’nun yönettiği ve Yetkin Dikiciler, Altan Erkekli, Nilgün Kasapbaşoğlu ile Ali Rıza Kubilay’ın seslendirdiği animasyon film Karagöz: Yar Bana Bir Eğlence, 26 Ağustos 2022’de CGV Mars Dağıtım dağıtımıyla Yedirenk Film Yapım tarafından vizyona çıkarıldı.
Karagöz parasızlık yüzünden bayağı zor durumdadır ve bu sorun evine yansımaktadır. Eşi ile tartışan Karagöz evini kiraya verir. Burada da sorun yaşayan Karagöz, Hacivat’a uyarak Tuzsuz’u kandırır ama bu yüzden de çok ciddi sorunlar yaşar. Bu arada karısı Karagöz’den intikam almak için ona çok iyi bir oyun oynar. Karagöz bu durumdan nasıl kurtulacaktır?

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Fragman
  • IMDb

Karagöz: Yar Bana Bir Eğlence yazısına devam et

Tesis

Bulut Tuncer’in yönettiği ve Melda Kaya, Soner Çelik, Mahmut Halimioğlu ile ?????’in oynadığı Bulut, önümüzdeki aylarda CGV Mars Dağıtım dağıtımıyla Palmiye Yapım tarafından vizyona çıkarılıyor.
Türkiye’nin en büyük et kesim ve dağıtım şirketlerinden biri olan Keskin Et Gıda Üretim
Sanayi’nin gözlerden ırak bir insan mezbahası vardır. Kesimi gerçekleşen insan etleri belli lokantalara dağıtılarak zengin bir azınlığın hizmetine sunulur. Kesim işlemlerini yapan kasaplar zamanında ağır suçlar işleyip tımarhaneye kapatılmış kişilerden oluşmakta, kurbanlar tıpkı bir hayvan gibi ahırlarda tutulmaktadır.

Sinema Söyleşileri’nin İkinci Konuğu Ödüllü Yönetmen Nisan Dağ Oldu

2. Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında yapılan Sinema Söyleşileri’nin ikinci programı, 29 Mayıs Pazar günü saat 14:00 de Atlas 1948 Sineması’nda yapıldı. Yerelden Evrensele Koşan Gençler başlıklı oturum yapımcı Zeynep Atakan ile yönetmen Nisan Dağ’ın katılımı ile gerçekleşti. İki kadın sinemacının, gençlere ilham veren sohbetinde gençlerin sinema üzerindeki rolü ve etkisine değinildi. Söyleşide senarist ve yapımcı Esra Saydam ile birlikte yönettiği Deniz Seviyesi filmi ile kendisini tanığımız, Bir Nefes Daha filmi ile de adından sıkça söz ettiren ödüllü yönetmen Nisan Dağ, akademik kariyerinden, yönetmenlikten ve başarılı işlerinden bahsetti.

Sinema Söyleşileri’nin İkinci Konuğu Ödüllü Yönetmen Nisan Dağ Oldu yazısına devam et

Kült Filmlerinin Set Görüntüleri Kamera Arkası Sergisiyle Gün Yüzüne Çıktı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl 28 Mayıs – 12 Haziran tarihleri arasında düzenlenen 2. Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen Kamera Arkası Sergisi, İstanbul Sinema Müzesi’nde açıldı. 1914’ten günümüze Muhsin Ertuğrul’dan Nazım Hikmet’e, Lütfi Akad’dan Atıf Yılmaz’a, Metin Erksan’dan Şerif Gören’e, Bilge Olgaç’tan Yılmaz Güney’e, Nuri Bilge Ceylan’dan Zeki Demirkubuz’a Türk sinemasının önde gelen yönetmenlerin ses getiren filmlerinin set fotoğraflarının görüldüğü sergide, Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik, Ayhan Işık, Tarık Akan, Cüneyt Arkın, Kemal Sunal, Cahide Sonku’nun da aralarında bulunduğu sinemamızın kamera arkasında ait 100’den fazla fotoğraf yer aldı.

Kült Filmlerinin Set Görüntüleri Kamera Arkası Sergisiyle Gün Yüzüne Çıktı yazısına devam et

TRT Ortak Yapımı Hüzün Üçgeni, Altın Palmiye’nin Sahibi Oldu

İsveçli yönetmen Ruben Östlund’un TRT ortak yapımı filmi Hüzün Üçgeni, 75. Cannes Film Festivali’nde en büyük ödül olan Altın Palmiye’nin sahibi oldu. Festivalde dünya prömiyerini gerçekleştiren film, gösterim sonrasında izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlanmıştı. Günümüzün en önemli yönetmenlerinden sayılan Ruben Östlund, uluslararası başarılar kazandığı Turist ve Kare filmlerindeki perspektifini Hüzün Üçgeni filminde de aynı şekilde sürdürüyor.

Sinema Söyleşileri’nin İlk Konuğu Kerem Bürsin Oldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl 28 Mayıs – 12 Haziran tarihleri arasında düzenlenen 2. Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında Sinema Söyleşileri başladı. Atlas 1948 Sineması’nda gerçekleştirilen söyleşilerin ilk konuğu oyuncu Kerem Bürsin oldu. Ömür Sabuncuoğlu’nun moderatörlüğünde düzenlenen söyleşide Bürsin, Oyuncu ve İzleyici Olarak Sinema hakkında konuştu. Söyleşi öncesinde salonu ziyaret Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, söyleşiye katılan dinleyiciler ile kısa bir sohbet yaptı. Yıldız, Kerem Bürsin ve Ömür Sabuncuoğlu’na, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’ne katılımlarından dolayı teşekkür ederek çiçek sundu.

Sinema Söyleşileri’nin İlk Konuğu Kerem Bürsin Oldu yazısına devam et

41 Kere Maşallah

Ahmet Kapucu’nun yönettiği ve Ulaş İnan Torun, Ekin Türkmen, Asuman Dabak ile Kemal Uçar’ın oynadığı 41 Kere Maşallah, 17 Temmuz 2022’de CJ ENM dağıtımıyla 2506 Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Bir taraftan anne, baba baskısı, diğer taraftan Pelin’e olan amansız aşkı ama O’na açılamaması için bir de büyü… Lise yıllarında kalbini kırdığı bir kız tarafından büyü yapılan Naci’yi, büyüyü bozmak isterken yaşayacağı trajikomik olaylar bekliyor. Filmlerin aranan figüranı Naci, amansız aşkı Pelin’e kavuşabilmek için kendisine yapılmış büyüden kurtulması gerekmektedir. Naci tam 40 tane kızı 3 ayda kendine aşık etmeyi başarabilecek midir?

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Fragman
  • IMDb

41 Kere Maşallah yazısına devam et

Ferhan Baran Yazıyor: Düşünme Sadece Yap

‘Top Gun’ Hollywood – Pentagon işbirliğinin çok ses getirmiş ürünlerinin başında gelir. 1986 yapımı özgün film, ABD’nin Vietnam bozgunu ertesinde hem dünya devletlerine, hem de 70 sonlarında Amerikan Sineması’na ağırlığını koymuş Vietnam savaşı ve sonrasını neşter altına yatıran bir dizi güçlü sinema eserine bir cevap niteliğindedir. 24 yaşının ataklığıyla şöhret merdivenlerini hızla tırmanmakta olan Tom Cruise ve genç oyuncular ekibinin Tony Scott … Devamı… »