Hasan Saltık’ı Kaybettik

Kalan Müzik’in sahibi Hasan Saltık, 02 Haziran 2021 Çarşamba günü hayatını kaybetti. Saltık, unutulmaya yüz tutmuş birçok sanatçı ve eserleri gün ışığına çıkaran isim olarak biliniyordu. Hasan Saltık, müzik koleksiyonerlerinden edindiği eserleri yayın hayatına kazandırmış; Ekşi Elmalar (Müzik Danışmanı), Babam (Müzik Direktörü), Son Osmanlı: Yandım Ali (Müzik Süpervizörü) gibi sinema filmlerinin müziklerine de emek vermişti. Saltık’ın cenazesi, 04 Haziran günü 13:00’de Kartal Cemevi’nde yapılacak cenaze törenini müteakip Küçükyalı Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Merhuma tanrıdan rahmet, kederli ailesine sabırlar dileriz.

TÜRSAK Vakfı 2021 Mayıs Ayı Etkinlik Bülteni

Çocukların sanatsal üretim gerçekleştirmeleri ve sinema kültürü edinmeleri amacıyla bu yıl 17. kez gerçekleştirilen Çocuk Filmleri Festivali’nin Filmimin Hikâyesi Yarışması ile bir küçük öğrenci daha hayallerine ulaştı ve gerçeğe dönüştürdü. Yarışmada Kırmızı Araba hikâyesiyle birincilik ödülünü kazanan Asya Şahin, senarist ve yönetmen Ali Tanrıverdi ile birlikte ilk kısa filmini çekti. TÜRSAK Vakfı’nın desteği ile ilk yönetmenlik ve başrol oyunculuğu deneyimini yaşayan Şahin, unutamayacağı bir çekim günü yaşadı.

TÜRSAK Vakfı 2021 Mayıs Ayı Etkinlik Bülteni yazısına devam et

Global Ortak Yapım Sempozyumu: Çekim İzinleri Nasıl Alınır?

TESİYAP, Global Creative Alliance’la (GCA) birlikte 5 ülke katılımıyla 15 – 17 Haziran 2021 tarihleri arasında Global Ortak Yapım Sempozyumu (Global Co-Production Symposium) düzenleniyor. GCA, ortak ağ ile uluslararası işbirliğinin geliştirilmesini ve yeni fırsatlar oluşturulmasını hedefliyor. Sempozyuma, PACT (İngiltere), TESİYAP (Türkiye), TV France International (Fransa), APFI (Finlandiya), Brazilian Content (Brezilya) gibi kuruluşlar katılacak.

SALT’ın İklim Değişikliği Konulu Bu Son Şansımız mı? Gösterim Programı Devam Ediyor

SALT’ın, iklim değişikliğinin insana ve dünyaya etkilerine dikkati çekme amaçlı Bu Son Şansımız mı? gösterim programı bu hafta Peter Wohlleben’in Ağaçların Gizli Yaşamı filmiyle devam ediyor. Programın 07 – 13 Haziran 2021 haftası filmi Longyearbyen: İki Kutuplu Şehir (Longyearbyen: a Bipolar City), Svalbard’ın yerel seçimlerini mercek altına alıyor. Yapılan röportajlar aracılığıyla yönetmenler kentin çevresel çelişkilerini ve bunların sonuçlarını araştırıyor.

SALT’ın İklim Değişikliği Konulu Bu Son Şansımız mı? Gösterim Programı Devam Ediyor yazısına devam et