Gösterimdeki filmlerin 02 – 08 Kasım 2018 seansları için tıklayınız: 1 / 2 (Listeler eksiksiz değildir, bu salonlar ve seanslar dışında da gösterimler olabilir. Listeden alıntı veya kopyalama yapıldığında kaynak olarak Haftalık Antrakt Sinema Gazetesi‘nin gösterilmesi rica olunur.)
Günlük arşivler: 1 Kasım 2018
11. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali
Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali’nin 11.si bu yıl, 03 – 15 Aralık 2018 tarihleri arasında yapılıyor. Sanatın değerinin para ile ölçülemeyeceğini vurgulayarak, dünya halklarının ve emekçilerinin yaşamlarını ve mücadele deneyimlerini perdeye yansıtmaya hazırlanan festivalde tüm gösterimler ücretsiz yapılacak. Saat 19:30’da gerçekleşecek gösterimlere, Gönyeli Belediyesi yanı sıra AF-SA Lokali, DAÜ Mustafa Afşin Salonu ve Mağusa Gelişim Akademisi, Akçay Kültür Derneği, Değirmenlik Belediyesi Özle Türkel Sosyal Aktivite Merkezi ev sahipliği yaparken, gösterilecek çocuk filmlerinden biri için de Arabahmet Kültür Evi kapılarını açıyor.
11. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali yazısına devam et
Korkut Akın Yazıyor: Valslerle Fındıkkıranlar…
Müziğin hayatınıza etkisini göz ardı etmeyin… Kimi dramatik kimi komik kimi hüzünlü ama her haliyle sizi sizinle baş başa, bir yerlerden alıp bir yerlere götüren o büyülü tınılar… Bir yılbaşı öyküsü, ama biraz erken giriyor gösterime… Belki biz izleyiciler hazırlıklı olalım diyedir, kim bilir. Büyülü bir dünya ve bu dünyada aradığını bulmaya çalışan genç kız. Kolay mı? Değil tabii. Zor mu? Pek zor değilmiş. Yeter ki, kararlı ve güvenli olun, öz … Devamı… »
Korkut Akın Yazıyor: Hayatın Bir Başka Gerçeği: Tutsak
Kör, fili tuttuğu yerden tanımlarmış… Dolayısıyla da tam tarif etmesi kolay olmazmış, elinin yetmediği yerlerde hep yanılırmış. Toplumsal yaşamı da bir pencereden bakarak tanımlamak mümkün değildir. Geniş açılı, rahat görünüm sağlayan, birden çok pencere olmalıdır ki, hem toplumsal katmanları hem o toplumu oluşturan insanların duygularını hem de içindeki kadar dışındakini de düşünen bir olgu çıksın ortaya… Bir konser sırasında soprano, onu … Devamı… »
Korkut Akın Yazıyor: Yaşam Sizin Elinizde… Ya Aşarsınız Ya Kalırsınız
Gösterime birbiri ardına giren filmler hep müzikle ilgili. İyi bir şey, çünkü hayatın tüm zorluklarını müzik gibi naif ve -aslına bakarsanız, çok da zor ama- güzel anlarla aşabiliriz. Queen desem aklınıza ilk gelecek olan Freddie Mercury’dir, değil mi? Yanılıyor olamam… Hatta birçoğunuz şarkıları bile sıralamıştır birbiri ardına. Kimdir bu Queen grubunu oluşturan güç ve düşünce diye sorsam, şarkıların sözlerinden bir şeyler süzüp söyleyecekleriniz de … Devamı… »
Batlır
Stare Yıldırım’ın yönettiği ve Can Sipahi, Merve Dizdar, Erkan Taşdöğen ile Sinan Çalışkanoğlu’nun oynadığı Batlır, 09 Kasım 2018’de Bir Film dağıtımıyla Stare Films tarafından vizyona çıkarıldı.
Batlır, doğuştan büyük bir kafaya sahip olan bir gençtir. Ailesi O’na Bahtlı adını vermek istese de nüfusa Batlır olarak kaydedilir. Zor bir çocukluk geçiren Batlır, bu sorundan kurtulmak ister. Bunun için ameliyat olması gerekir ancak ameliyat oldukça risklidir. Üstelik ameliyat için bir milyon liraya ihtiyacı vardır. Hayatını değiştirmeyi kafasına koyan Batlır, her şeyi göze alıp parayı bulmak için bilgi yarışmasına katılmaya karar verir.
Eskişehir Uluslararası Film Festivali’nin Afişinde Kült Filmler
Anadolu Üniversitesi’nin 60., İletişim Bilimleri Fakültesi’nin 40. kuruluş yılı ve Eskişehir Uluslararası Film Festivali’nin 20. yaşı bu yıl festival afişlerine de yansıdı. Sinema tarihinin klasik başyapıtlarının, Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen kült filmlerinin efsaneleşmiş karakterlerini bir araya getiren festival, bu yıl üç ayrı afiş ile yine bir ilke imza atıyor. Artnefer Reklam Ajansı tarafından tasarlanan afişlerde Tabutta Rövaşata, Aya Yolculuk, Hababam Sınıfı ve Forrest Gump gibi sinema tarihinin kült filmlerinden karakterler yer alıyor. Sinema tarihi açısından önemli sayılan yerli ve yabancı film karakterleri Eskişehir Uluslararası Film Festivali’nin afişinde bir araya geldiler.
- Basın Bülteni
- Festival hakkında geniş bilgi için tıklayınız.
Eskişehir Uluslararası Film Festivali’nin Afişinde Kült Filmler yazısına devam et
Savaşın Aksiyonu ve Başka Bir Şey
Dünyanın bugüne dek gördüğü en gaddar savaş ve katliam İkinci Dünya Savaşı… Milyonlar ölmüş, öldürülmüş… Asker, sivil ayrımı yapmadan, kadın erkek ve/veya yaşlarını umursamadan hem de. O büyük acıyı, aradan geçen bunca yıl sonra da içinde duyuyor insan.
Overlord Operasyonu, iki bölümlük bir film… Girişte, inanılmaz bir tanımlamayla yüz yüze geliyoruz. Savaşa giden acemilerle artık hayattan bir şey beklemeyecek kadar ölüm görmüş, yakınlarını kaybetmiş uzmanlar…
İkinci Dünya Savaşının, cephede geçen en başarılı öykülerinden biri Overlord’un ilk yarısı… Birbirlerini tanımayan, tanısalar bile o gerginlikle kimin neyi, nasıl ve niye istediğini/yaptığını bilemeyecek kadar yoğun askerler… Bir görev almışlar: Nazi işgali altındaki kilisenin çatısına sığınmış (bu önemli bir trük, çünkü bütün milletlerde, tam da bizde olduğu gibi en kutsal yerdir dini binalar; kimse dokunmaz, dokunmaktan kaçınır) radyo vericisini yok edeceklerdir.
Yakın planların cazibesi
Normandiya çıkartması öncesinde görev alan küçük bir takımın yaşadıklarını aktarıyor film. Askerlerin korkuları, heyecanları, endişeleri, beklentileri bir tarafta, daha önce cephe görmüş olanların (deyim yerindeyse ‘kaşarlanmış’ların) karşı karşıya gelmeleri… Zaman kısıtlı, bir görevleri vardır ve başaramazlarsa savaş farklı bitecektir.
İnanılmaz güçlü bir kamera, olağanüstü oyunculuk (filmin ikinci yarısında da devam ediyor bu olağanüstülük) ve mizahla yoğurulmuş alabildiğine heyecan…
Köylü güzeli…
Barışçıl, hoşgörülü, sakin ve kararlı bir askerle okumuş, savaş karşıtı olduğu için (ve yaşananları da öğrenince hak vereceğimiz) askerlere diş bileyen, genç köylü kız… Aralarında adı konmamış ilginç bir çekim var, âşık olmuşlar mıdır acaba birbirlerine? Ama savaşın azgın yüzü onları da kendine benzetiyor, acımasız hatta iğrenç bir intikam duyabiliyorlar. Birbirlerini tanıma fırsatı bulamasalar da askerlerle köylü kız güvenmek zorundalar. Kimse o güvene ihanet etmiyor…
Üstün ırk hedefi…
Alman Nazilerinin en büyük hedefi, hepimizin bildiği gibi üstün ırk yaratmak… Milliyetçiliğin doruğu zaten bu üstün olma anlayışı… Oysa onlar da etten kemikten yapılma alelade insanlar, hepimiz gibi… Ya çalışmaları? Laboratuvarlarda, canlı denekler üzerinde yapılan tüm deneyler bu yönlü…
Üstün ve ölümsüz bir ırk nelere gebe! Savaşın aksiyonuna korku filminin canavarları karışıyor. Savaştan çok korku/gerilim filmine dönüşüyor film ikinci yarısında… İnsan duyarlılığı yine üst düzeyde. Önce çocuklar ve kadınlar denir ya…
Overlord Operasyonu, yönetmen Julius Avery. Oyuncular Jovan Adepo, Wyatt Russell, Pilou Asbæk, Mathilde Ollivier, John Magaro, ve Iain de Caestecker… 9 Kasım’dan başlayarak gösterimde…
(08 Kasım 2018)
Korkut Akın
korkutakin@gmail.com
Soğuk Savaş
Pawel Pawlikoswki’nin yönettiği ve Joanna Kulig, Tomasz Kot, Borys Szyc ile Agata Kulesza’nın oynadığı Soğuk Savaş (Zimna Wojna – Cold War), 21 Aralık 2018’de Başka Sinema dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Zula ve Wiktor savaştan harabe halinde çıkan Polonya’da karşılaşır. Birbiriyle asla anlaşamayacak tiplerdir ama kader yollarını ayrılmayacak şekilde birbirine bağlamıştır. 1950’li yılların Polonya, Berlin, Yugoslavya ve Paris’inin soğuk savaş atmosferini kendine fon edinen Soğuk Savaş, politik görüş, kişilik özellikleri ve kaderin cilveleriyle savrulan bir çiftin, imkânsız zamanlarda geçen aşk hikâyesi.
Cinderella
Lynne Southerland’ın yönettiği ve Kirsten Day ile Stephanie Sanditz’in seslendirdiği animasyon film Cinderella (Cinderella and Secret Prince), 09 Kasım 2018’de CGV Mars Dağıtım dağıtımıyla Filmartı Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Cinderella kötü kalpli üvey annesi ve üvey kız kardeşleriyle yaşamaktadır. Kraliyet balosu günü geldiğinde fare arkadaşlarının yardımıyla yaşadığı bodrum katından çıkmayı başarır. Baloda güzel vakit geçirmeyi planlayan Cinderalla büyük sırrı keşfeder. Gerçek prens bir fareye dönüştürülmüştür. Prensi kurtarmak için harekete geçen Cinderella ve arkadaşları, bu yolda heyecan dolu bir macera yaşayacaktır.
- Basın Bülteni: 1 / 2
- Fotoğraflar
- Web Sitesi
- Fragman
- IMDb
Bahtsız Bedri
Fatih Mehmet Karakuş’un yönettiği ve Bedri Baran, Ateş Fatih Uçan, Şevki Özcan, Ali Tutal, Bülent Erhan’ın oynadığı Bahtsız Bedri, 21 Haziran 2019’da Kurmaca Film dağıtımıyla Lore Plus Film Yapım tarafından vizyona çıkarıldı.
Yapımcılığını Adem Sincar ve Zeki Zincar’ın yaptığı, Yılmaz Suvacı’nın senaryosunu yazdığı ve görüntü yönetmenliğini Ercan Sağmen ile Yavuz Soysal’ın yaptığı filmin müziklerinde ise Bayhan’ın imzası var. Yavuz Karakaş ve Hacı Ali Konuk’un misafir oyuncu olduğu film, saf ve temiz bir insan olan Bedri’nin, sınav harcını yatırmak için çıktığı yolda başına ummadığı şeylerin gelmesini anlatıyor.
Kafalar Karışık
Yücel Yolcu’nun yönettiği ve Atakan Özyurt, Bilal Hancı, Fatih Yasin ile Metin Akpınar’ın oynadığı Kafalar Karışık, 07 Aralık 2018’de TME Films dağıtımıyla ILS Vision tarafından vizyona çıkarıldı.
Atakan, zengin sevgilisi Buse’nin, dedesi kızı vermeyince çareyi Buse’nin yıllardır kayıp olan babasını bulup kızı ondan istemekte bulur. Arkadaşları Fatih ve Bilal de O’na eşlik edeceklerdir. Arayışları onları Antalya’da ıssız bir koya yönlendirecek ve sonunda Atakan’ın müstakbel kayınpederini bulacaklar ve esas macera o zaman başlayacaktır. İşle iyice karışsa da sonunda Atakan muradına erip sevdiği Buse’ye kavuşacak, Fatih ve Bilal’e de kerevetine çıkmak düşecektir
9. Uluslararası Barikat Film Festivali
“Bir düş kuruyoruz barikatsız bir dünya için” sloganıyla birincisi 2011 yılında sinemaseverlerle buluşan Uluslararası Barikat Film Festivali, engellilerin beklentilerini, hayata bakışlarını, yaşama katılımlarını, hayatın içinde aktif rol alarak üretici bir düzeye erişebilmelerini, çağın en etkili iletişim aracı olan sinema sanatı yoluyla ortaya koyabilecek ilk uluslararası film festivali olarak biliniyor. Engelliler ile sanatın, sinemanın buluştuğu, dünyada ve Türkiye’de bir ilk olan Uluslararası Barikat Film Festivali’nin dokuzuncusu bu yıl 01 – 04 Aralık 2018 tarihleri arasında İstanbul Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenecek, gösterimler ve yarışmalar yapılacak.
30. Ankara Uluslararası Film Festivali Yarışma Başvuruları 12 Kasım’da Başlıyor
30. Ankara Uluslararası Film Festivali bu yıl da Ulusal Uzun Metraj, Belgesel ve Kısa Film Yarışması’nın yanı sıra, ilk veya ikinci filmini çekecek olan yönetmenlerin, senaryo aşamasındaki uzun kurmaca yapımlarıyla başvurabileceği Proje Geliştirme Desteği ile sinemamızın gelişimine katkı sağlayan yapımları teşvik etmeye devam ediyor. Toplamda 120.000 TL ödülün verileceği festival yarışmalarına son başvuru tarihi 11 Ocak 2019 olarak belirlendi.
- Basın Bülteni
- Festival hakkında geniş bilgi için tıklayınız.
Cin Tepesi
Fatih Hasanoğlu ile Furkan Düzen’in yönettiği ve Fatih Hasanoğlu, Furkan Düzen ile Biray Dalkıran’ın oynadığı Cin Tepesi, 16 Kasım 2018’de Bir Film dağıtımıyla Bilinmeyen Channel tarafından vizyona çıkarıldı.
Bu film, Fatih Hasanoğlu ve Furkan Düzen’in paranormal olayları araştırdıkları youtube kanalları Bilinmeyen’in, profesyonel bir ekipten destek alarak yaptıkları cin görüntüleme yolculuğunun herhangi bir dijital efekt eklenmeden montajlanmış halidir. Fatih ve Furkan, yerel halkın “Cin Tepesi” adını verdiği köyde cin görüntülemeyi başardı ancak kameraları yetersiz kaldı. Profesyonel bir ekiple tekrar “Cin Tepesi”ne gittiler.