Kadın Yönetmenler İlk Filmleriyle İzmir’deydi

Konak Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve DESEM’in katkılarıyla bu yıl ilk kez 02 – 09 Mart 2018 tarihleri arasında hayata geçirilen Konak Belediyesi Kadın Yönetmenler Haftası, İzmir’in kültür sanat hayatına yepyeni bir soluk getirdi. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı Desem Sineması’nda ve Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ilk film gösterimleri, söyleşi ve panellere İzmirli sanatsever ve sinemaseverler yoğun ilgi gösterdi.

Kadın Yönetmenler İlk Filmleriyle İzmir’deydi yazısına devam et

Cehennemden Selfie

Erdal Ceylan’ın yönettiği ve Alyson Walker, Tony Giroux, Meelah Adams ile Ian Butcher’in oynadığı Cehennemden Selfie (Selfie From Hell), 11 Mayıs 2018’de TME Films dağıtımıyla TME Films tarafından vizyona çıkarılıyor.
Almanya’da vlogger olan Julia, kuzeni Hannah’ın ziyaret etmek için Amerika’ya gider. Julia’nın gelişin ardından Hannah onda garip bir şeyler fark edince hasta olduğunu düşünür. Bu düşüncesi bir süre sonra doğrulanır ve Julia ani bir şekilde rahatsızlanır. Hannah evinde sıra dışı olaylar yaşanmaya başlayınca internette bir araştırmaya yapar. Bu sırada Julia’nın blog yazılarına denk gelir ve kendini internette, terörün hiçbir sınır tanımadığı yerlerde bulur.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Web Sitesi
  • Fragman
  • IMDb

Cehennemden Selfie yazısına devam et

Bordo Bereliler 2: Afrin Filminin Yapımcılarından Önemli Açıklama

Geçtiğimiz gün “Bursa’da çekimleri devam Bordo Bereliler 2: Afrin filminin setinde para krizi çıktı.” başlıklı habere istinaden filmin yapımcıları Ali Ertem ve Erdoğan Yaprak’tan açıklama geldi. Açıklamada, Bordo Bereliler 2: Afrin filminin çekimlerinin Şubat ayı itibariyle tamamlandığı ve 23 Mart’ta vizyona girecek olan filmin ekibinin paralarını zamanında aldıkları vurgulandı. Tüm ödemelerin günü gününe yapıldığının altını çizen yapımcı Ertem ve Yaprak, ödemelerin yapıldığına dair dekontların da bulunduğunu ifade etti. Filmle ilgili haberlerin kasıtlı olarak yaptırıldığını belirten Ertem, Türkiye’nin gündeminde Afrin harekâtı varken, böyle haberlerin çok sevimsiz olduğunu belirtti.

Sabancı Vakfı 1. Kısa Film Yarışması’nın Finalistleri Fransa’da Seyirciyle Buluştu

Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması’nın Mülteci Kadınlar temasıyla düzenlenen ilk yılında finalist olan 15 kısa film için, 08 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Fransa’da özel gösterim düzenlendi. Yarışmada jüri üyesi olarak yer alan Guy Seligmann’ın davetiyle düzenlenen film gösterimi akademisyen Prof. Dr. Nilüfer Göle’nin moderasyonu ve Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan’ın katılımıyla gerçekleşti.

Sabancı Vakfı 1. Kısa Film Yarışması’nın Finalistleri Fransa’da Seyirciyle Buluştu yazısına devam et

Ferhan Baran Yazıyor: Hayat, Aşk ve Kontrol

Paul Thomas Anderson’ın sekizinci filmi ‘Phantom Thread’, Amerikalı sinemacının hayranlık uyandıran son çalışması. Stanley Kubrick ve Robert Altman gibi ustaların takipçisi olan usta yaratıcı, Upton Sinclair uyarlaması ‘Kan Dökülecek / There Will Be Blood’dan sonra bir kez daha işbirliği yapıyor çağımızın en iyi oyuncularından Daniel Day-Lewis ile. Aktör son filmi olduğunu beyan ettiği yapımda 50’li yıllar Londra’sının tanınmış giysi … Devamı… »

M. Ünsal Elbeyli, Eğitimci Kimliğiyle Türk Sinemasına Hizmet Veriyor

Türk Sineması Araştırmacısı M. Ünsal Elbeyli,  senaryo yazarı ve eğitimci kimliğiyle yazım tecrübelerini izleyicilerle paylaşmayı hedefliyor. T. C. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Senaryo Yazarlığı Modüler Programı kapsamında usta öğretici kadrosunda yer alan Elbeyli, 2017 – 2018 eğitim öğretim döneminde Kadıköy Feneryolu Halk Eğitimi Merkezi’nde senaryo yazmaya gönül veren sinemaseverlerle birarada olacak.

M. Ünsal Elbeyli, Eğitimci Kimliğiyle Türk Sinemasına Hizmet Veriyor yazısına devam et

Yalnız Hayaller Kaldı Filminin Vizyon Tarihi Değişti

Daha önce 09 Mart’ta vizyona gireceği duyurulan, yönetmenliğini Mehmet Ali Arslan’ın yaptığı, yapımcılığını Cevher Filmcilik’in üstlendiği Yeşilçam’ın ünlü isimlerinin genç oyuncularla bir araya geldiği merakla beklenen Yalnız Hayaller Kaldı filminin vizyon tarihi ertelendi. Daha çok sinemasevere ulaşmak için ertelenen filmin yeni vizyon tarihi ise çok yakında kamuoyu ile paylaşılacak. Başrollerini Yeşilçam’ın unutulmaz oyuncuları Mahmut Cevher ve Perihan Savaş ile son dönem başarılı oyunculardan Ecem Baltacı’nın paylaştığı, duygu dolu aile hikâyesinin anlatıldığı filmde Açelya Elmas, Atılay Uluışık, Alican Ayas, Murat Yılancı ve Yeliz Bozkurt Üstündağ rol alıyor.

Hayal Perdesi Dergisi’nin, Mart – Nisan Tarihli 63. Sayısı Çıktı

Derginin yeni sayısında Tolga Karaçelik’in Sundance’ten ödülle dönen filmi Kelebekler kapağa taşınıyor. Kimlik, baba-çocuk ilişkisi, kişisel hafıza gibi meseleleri dengeli bir mizah ve drama örgüsüyle anlatan filmin hikâyesi, karakterleri ve yapım süreci Karaçelik ile konuşuldu. Vizyon sayfalarında Phantom Thread, Uğur Böceği, En Karanlık Saat, Paramparça ve Black Panther filmlerini değerlendirildi. Portre bölümünde son filmi Suyun Sesi ile gündeme gelen Guillermo del Toro var. Festival Günlüğü’nde bu sene 06 – 17 Nisan 2018 tarihleri arasında otuz yedincisi gerçekleştirilecek İstanbul Film Festivali yer alıyor.

Hayal Perdesi Dergisi’nin, Mart – Nisan Tarihli 63. Sayısı Çıktı yazısına devam et