Disleksili Senaryom

Disleksili Senaryom adlı belgesel filmin galası 12 Mayıs 2016 Perşembe günü Forum Ankara Outlet’deki Cinema Pink’de yapılıyor. Disleksi, zihinsel ya da görme ve işitme yetersizliği bulunmamasına rağmen okuma, yazma, dinleme ve matematiksel işlemleri öğrenmede güçlük olarak kendini gösteren nörolojik temelli bir bozukluk olarak tarif ediliyor. Disleksili Senaryom projesiyle, disleksili çocukların uygun ve doğru eğitim aldıklarında senaryo yazmakta da başarılı olabileceklerine dair farkındalık amaçlanıyor. Ülkemizde ilk kez yapılan bu projede 14 disleksili çocuğa kısa film senaryosu yazma eğitimi verildi.

Disleksili Senaryom yazısına devam et

4. Kırmızı Lale Film Festivali

Başarılı geçen ilk üç yılın ardından bu yıl da Hollanda – Türkiye Kültür Vakfı tarafından düzenlenen Kırmızı Lale Film Festivali izleyenlerinin önüne en yeni ve ilginç filmlerle çıkıyor. 27 Mayıs – 04 Haziran 2016 tarihleri arasında yapılacak festivalde Türkiye sinemasının  ödüllü yapıtları gösterilecek. Rotterdam’da başlayan festival kısa sürede çok önemli çevreler tarafından kabul edildi.

4. Kırmızı Lale Film Festivali yazısına devam et

Kaan Müjdeci’nin İkinci Uzun Metraj Filmi Iguana Tokyo, Cannes Atölye’ye Seçildi

Yönetmen Kaan Müjdeci’nin Sivas’tan sonraki uzun metraj film projesi Iguana Tokyo, 69. Cannes Film Festivali kapsamında yer alan ve gelecek vaat eden yönetmenlerin seçildiği Cannes Atölye – Cannes L’Atelier’e katılmaya hak kazandı. Daha önce 10. Köprüde Buluşmalar – 34. İstanbul Film Festivali ve Cinelink 2015 – 21. Saraybosna Film Festivali’nde Ortak Yapım Platformları’na seçilen Iguana Tokyo, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Destekleme Kurulu’dan da 1 milyon TL destek fonu almaya hak kazandı. Iguana Tokyo, Cannes Atölye’ye seçilen toplam 15 proje arasına girmeyi başardı. Iguana Tokyo filminin çekimleri Tokyo ve Berlin’de gerçekleştirilecek.

B.O.K.: Bi O Kalmıştı’nın Karakter Afişleri Yayınlandı

Burak Babayiğit’in yönetmenliğini üstlendiği ve Murat Nazım Vardarlı, Taha Ulukaya, Gülşah Yeşilot, Andaç Semerci ve Sebahat Adalar’ın oynadığı B.O.K.: Bi O Kalmıştı, 17 Haziran’da MC Film dağıtımıyla FilmSeti tarafından vizyona çıkarılıyor. Filmin konusu şöyle: Murat Nazım Vardarlı, hayalleri ve umutları olduğu için ailesi tarafından değişik bulunan Hayati karakteri ile seyirciyle buluşmaya hazırlanırken, paranın hayallerine ket vurmasına aldırış etmeyen ailesinin müdahalelerine maruz kalıyor. Klasik Yeşilçam Sineması’nın o güzel samimiyetine ve tadına yıllar sonra yeniden tanıklık yapacağınız filmin karakter afişleri yayına verildi.

B.O.K.: Bi O Kalmıştı’nın Karakter Afişleri Yayınlandı yazısına devam et

MESA, 27. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde Ödül Verdi

Ankara Uluslararası Film Festivali’nin sponsorlarından MESA, festivalin ödül töreninde de yer aldı. MESA Yönetim Kurulu üyesi Can Aynagöz, festivalde ödül veren isimlerden oldu. Aynagöz, Saklı filmi ile Umut Veren En İyi Kadın Oyuncu dalına layık görülen Şehnaz Bölen’e ödülünü verdi. İnşaat sektörünün öncü firması MESA, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 08 Mayıs Pazar gününe kadar süren Ankara Uluslararası Film Festivali’nin sponsorları arasında yerini aldı.

1. Bursa Karacabey Longozu Çevre Filmleri Festivali

Bursa Lebon Kültür Merkezi tarafından 05 Haziran – 17 Aralık 2016 tarihleri arasında 1. Bursa Karacabey Longozu Çevre Filmleri Festivali gerçekleştiriliyor. Festival kapsamında düzenlenecek olan 1. Hakan Sepetçi Ulusal Çevre Kısa Filmleri Yarışması’na Enkaz, Havva, Kasımpatı, Pakito, Renklerde Yaşamak gibi filmlerin katılacağı açıklandı. gösterilecek filmler arasında ise Karacabey Longozu, Deniz Türküsü, Mor, Büyülü Fener: Gaziantep’te Sinema, Çadır, Tumba gibi filmler var.

1. Bursa Karacabey Longozu Çevre Filmleri Festivali yazısına devam et

Yarım Filminin Amerika Yolculuğu Başladı

SEEfest – Los Angeles Film Festivali’nde açık ara farkla İzleyici En İyi Film Ödülü alan Yarım, Amerika’daki sinemaseverlere i de kendisini sevdirmeyi başardı. Yarım, Malatya’dan sonra Los Angeles’da da izleyicinin en sevdiği film oldu. Filmin, erken evlilik ve engelli olmak gibi ciddi konuları ele alırken kullandığı naif dil izleyici tarafından kolay anlaşılıp aynı zamanda izleyicinin konuya yeniden bakmasına olanak sağlıyor. Bu yönüyle de izleyiciler filmi etkileyici buluyor.

Heyecan Başaran’ı Kaybettik

Sinema ve tiyatro oyuncusu Heyecan Başaran, 10 Mayıs 2016 Salı günü hayatını kaybetti. Başaran, 1933 yılında 6 yaşındayken Kerem ile Aslı operetinde aldığı küçük rolle başladığı tiyatro hayatından, 27 yaşında kendi isteğiyle ayrılmıştı. Hayatını, işletmeci Nurettin Doğanbey ile yaptığı evliliğine adamıştı. Taş Parçası, Evli mi Bekar mı, Yavuz Sultan Selim Ağlıyor, Halıcı Kız, Kaldırım Çiçeği, Soygun gibi sinema filmleriyle hatırlanan sanatçının cenazesi, 11 Mayıs 2016 Çarşamba günü ikindi namazını müteakip Bebek Camii’nden kaldırılarak Kilyos Ağlamış Dede Mezarlığı’na defnedilecek. Merhumeye tanrıdan rahmet, kederli ailesine sabırlar dileriz.

Perşembe Sineması’nda 12 Mayıs

SALT tarafından, Garanti Mortgage desteğiyle hazırlanan Perşembe Sineması’nda 12 Mayıs’ta birbirinin devamı niteliğinde, Bugün Neler Yaptın Mervyn Day? (What Have You Done Today Mervyn Day?) ve Yedi Yaz (Seven Summers) adlı iki filmin gösterimi var. Elektronik müzik üçlüsü Saint Etienne ve yönetmen Paul Kelly’nin iş birliğiyle Londra’daki Barbican Centre için hazırlanan Bugün Neler Yaptın Mervyn Day? filmi kurgusal karakterlere yer veren bir belgesel.

Perşembe Sineması’nda 12 Mayıs yazısına devam et

Cehennem İçin Beyazperdede Geri Sayım Başladı

Ünlü yazar Dan Brown’ın aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan Cehennem filminin ilk fragmanı yayınlandı. Ron Howard yönettiği filmde Tom Hanks bir kez daha Robert Langdon karakterini canlandırıyor. Harvard Üniversitesi Simgebilim Profesörü Robert Langdon başından vurulmuş bir halde hastane odasında gözlerini açar. Ne buraya nasıl geldiğini ne de nasıl vurulduğunu hatırlamaktadır. Camdan gördüğü manzara karşısında altüst olan profesör, evinden binlerce kilometre uzakta, Floransa’da olduğunu anlar. Simgebilim profesörü kendini bir anda ipuçlarını Dante’nin cehenneminde bularak çözmesi gereken korkunç bir senaryonun içinde bulur.

  • Basın Bülteni
  • Fragmanı izlemek için tıklayınız.
  • Film hakkında geniş bilgi için tıklayınız.

Kaos

Semir Aslanyürek’in yönettiği ve Bülent Emin Yarar, Orhan Aydın, Erdal Sarı ile Yetkin Dikinciler’in oynadığı Kaos (Chaos), 03 Mayıs 2019′da Aslanyürek Film dağıtımıyla Aslanyürek Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Dedesinin ölümüne sebep olan ağadan intikamını alan Süleyman’ın; dergâhındaki kör müritleriyle birlikte eşkıyadan kaçmaya çalışan ancak onlara ihanet eden Şeyh Abdullah’ın; seferberlikten döndükten sonra karısını şehvetle sınayan Saffet’in kaderleri kesişir. Birbirini tanımayan bu üç kişi, fırtına nedeniyle aynı mağaraya saklanırlar. Heyelanla çıkışları kapanan mağarada ölmeyi beklerken, bu üç günahkârın vicdani hesaplaşmaları başlar.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Fragman
  • IMDb

Kaos yazısına devam et

TRT Belgesel Günleri 8. Kez İzleyiciyle Buluşmaya Hazırlanıyor

TRT tarafından ilk kez 2009 yılında, Türk belgeselciliğinin gelişmesine katkıda bulunmak ve nitelikli belgesel filmlerin seyirciyle buluşmasını sağlamak amacıyla ulusal düzeyde ve TRT Belgesel Film Yarışması adıyla düzenlenen TRT Belgesel Ödülleri, 2010 yılında kapsamı genişletilerek uluslararası bir kimlik kazandı. Amatör ve profesyonel belgesel filmcileri desteklemek, yerli-yabancı belgeselcileri buluşturan bir platform oluşturmak amacıyla düzenlenen yarışma 2010’dan bu yana uluslararası ve ulusal olmak üzere iki ana kategoride; ulusal yarışma ise öğrenci filmleri ve profesyonel olarak iki alt kategoride düzenleniyor. Ulusal kategori ile belgeselde yaratıcı yaklaşımları teşvik etmek hedefleniyor.

TRT Belgesel Günleri 8. Kez İzleyiciyle Buluşmaya Hazırlanıyor yazısına devam et