Ünlü İtalyan Oyuncu Valentina Carnelutti, Türkçe Aşığı

30 Kasım – 07 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 1. İstanbul İtalyan Film Festivali kapsamında önceki gün düzenlenen basın toplantısına katılan, festivalin açılış filmi olan Önümde Bütün Bir Hayat (Tutta la Vita Davanti) filminin oyuncularından, ünlü İtalyan aktris Valentina Carnelutti, galaya katılanların ilgi odağı oldu.
Türkçe diline aşık olduğunu ve dinlemeyi çok sevdiğini belirten Carnelutti, ilk öğrendiği Türkçe kelimelerin ‘seni seviyorum’ olduğunu anlatarak, gelecek sene festivale Türkçe öğrenmiş olarak katılıp, cevaplara Türkçe olarak cevap vermek istediğini belirtti.

  • Basın Bülteni
  • Festival hakkında geniş bilgi için tıklayınız.
  • Yüksek çözünürlüklü fotoğraflara haberin devamından üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
    Ünlü İtalyan Oyuncu Valentina Carnelutti, Türkçe Aşığı yazısına devam et
  • Pandora’nın Kutusu, 23 Ocak 2009’da Sinemalarda

    Yönetmeliğini Yeşim Ustaoğlu’nun yaptığı başrollerini Tsilla Chelton, Derya Alabora, Övül Avkıran, Onur Ünsal ve Osman Sonant’ın paylaştığı Pandora’nın Kutusu 23 Ocak 2009’da Türkiye’de gösterime giriyor. Yeşim Ustaoğlu’nun dördüncü uzun metrajlı filmi olan Pandora’nın Kutusu, bir gün kaybolduğunu öğrendikleri yaşlı annelerinin yaşadığı küçük bir Batı Karadeniz kasabasına doğru yola çıkan üç kardeşin öyküsünü anlatıyor.

  • Basın Bülteni
  • Film hakkında geniş bilgi için tıklayınız.
  • Derviş Zaim’in Filmi “Nokta”ya Mısır’dan Ödül

    Yönetmenliğini Derviş Zaim’in yaptığı Nokta filmi, 32. Uluslararası Kahire Film Festivali’nde En İyi Dijital Film ödülü kazandı. Başrolünü Mehmet Ali Nuroğlu, Begüm Birgören, Settar Tanrıöğen ve Serhat Kılıç’ın paylaştığı Nokta filmi, Derviş Zaim’in Cenneti Beklerken filmiyle başladığı üçlemenin ikinci halkası. Film, işlediği bir suç yüzünden azap çeken ve çektiği azaptan kurtulmaya çalışan bir adamın hikâyesini anlatıyor. Geleneksel Osmanlı hat sanatının da organik bir biçimde dahil olduğu film, tıpkı bu sanat gibi tek ve kesintisiz bir plândan oluşuyor. (Haber: Serpil Boydak.)

  • Basın Bülteni
  • Film hakkında geniş bilgi için tıklayınız.
  • Büyük Oyun, Sinema Filmi Yakında İzleyenlerle Buluşuyor

    Yönetmenliğini Atıl İnaç’ın, yapımcılığını Ayfer Özgürel ve Avni Özgürel’in gerçekleştirdiği Büyük Oyun isimli sinema filminin çekimleri Kasım ayının başında Irak’ta başladı. Ailesini Irak’ta Amerikan baskınında kaybetmiş Cennet adlı Türkmen bir kızın sıradışı yolculuğunun hikâyesini aktaran yapımın senaryosu Avni Özgürel ve Atıl İnaç tarafından yazıldı. Proje Kültür Bakanlığı Yapım Desteği Fonu’nun katkıları ile gerçekleştiriliyor. Cennet’in Telafer’den Türkiye’ye uzanan zorlu yolculuğunun Irak bölümü Erbil ve Musul yakınlarında çekildi.

    Hayatın Tuzu’nun İlk Gösterimi Bursa İpek Yolu’nda Yapıldı

    Yönetmenliğini Murat Düzgünoğlu’nun yaptığı Hayatın Tuzu’nun ilk gösterimi 3. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali’nde yapıldı.
    Yönetmen Murat Düzgünoğlu ile birlikte filmin senaristi Ender Özkahraman ve başrol oyuncuları Levent Ülgen, Bülent Düzgünoğlu ve Kanbolat Görkem Arslan’ın katıldığı gösterime Bursa’lı sinemaseverler büyük ilgi gösterdi.
    Cumartesi gecesi 21:30’da ayrıca Can Dündar’ın son günlerin tartışmalı belgeseli Mustafa’nın Bursa galası yapıldı.

  • Film hakkında geniş bilgi için tıklayınız.
  • Festival hakkında geniş bilgi için tıklayınız.
  • Yüksek çözünürlüklü fotoğraflara haberin devamından üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
    Hayatın Tuzu’nun İlk Gösterimi Bursa İpek Yolu’nda Yapıldı yazısına devam et