Ferhan Baran Yazıyor: İki Dünya Arasında Sıkışmak

Yazar yönetmen Nehir Tuna’nın geçtiğimiz yıl Venedik Film Festivali resmi seçkisinde yer alan Orrizonti (Ufuklar) bölümünde dünya prömiyerini yapmış olan ilk uzun metrajı ‘Yurt’, 90’lı yılların ikinci yarısı Türkiye’sinin siyasi kutuplaşma ortamında geçen bir büyüme hikâyesi anlatıyor. Babasının beklentilerinin sınırladığı dünyasında kimlik mücadelesi veren 14 yaşındaki lise hazırlık öğrencisi Ahmet (Doğa Karakaş) hafta içi özel bir koleje devam … Devamı…»

Mendebur, 31 Mayıs’ta Sinemalarda

Merakla beklenen ve ilk fragmanı yayınlanan, korku ve gerilim filmi Mendebur 31 Mayıs’ta vizyona girecek. Oyuncuların makyaj ve kostümleri ile seyircinin ilgisini çekecek olan filmin yönetmen koltuğunda Ali Aslan oturuyor. Filmde altı üniversiteli arkadaşın yıllar sonra bir araya gelerek Malatya’ya kamp yapmaya gitmeye karar vermeleri ve kamp alanında bir gecede başlarından geçen gerilim korku ve macera dolu olaylar anlatılıyor. Oyuncu kadrosunda Aslı Bekiroğlu, Ahmet Kayakesen, Cem Özer, Selahattin Taşdöğen, Şevki Özcan, Hakan Esen ve Tuncay Gençkalan gibi tanınmış isimlerin yer aldığı filmin yapımcılığını ise Desam Yapı üstleniyor.

  • Basın Bülteni
  • Fragmanı izlemek için tıklayınız.
  • Film hakkında geniş bilgi için tıklayınız.

The Hope 31 Mayıs’ta Sinemalarda

31 Mayıs’ta vizyona girecek olan, 2024 sinema sezonunun merakla beklenen dram filmi The Hope ilk fragmanını yayınladı. Yönetmen koltuğunda Fetih 1453 filminin yapımcısı Servet Aksoy’un oturduğu The Hope filmi dram senaryosu ile seyirciyi etkilemeyi hedefliyor. Filmde edebiyat dünyasına damga vuran eserini yayınlamasının üzerinden yıllar geçtiği hâlde henüz yeni kitabını tamamlayamayan ve Alzheimer teşhisi konan yazar Adil’in hayatı konu ediniyor. Oyuncu kadrosunda Mehmet Ali Erbil, Alix Kermes, Gizem Denizci, Wilma Elles, Şebnem Schafer, Orçun İynemli, Ümit Okur, Esra Sönmezer, Ezgi Wood, Ecmel İs, Tolga Yücel gibi tanınmış isimler yer alıyor.

  • Basın Bülteni
  • Fragmanı izlemek için tıklayınız.
  • Film hakkında geniş bilgi için tıklayınız.

Ferhan Baran Yazıyor: İnsanlara Asla Güven Olmaz

‘Çok uzak olmayan bir gelecekte üç uzay gezgini, verimli ormanları, yaşanabilir iklimi ve temiz havasıyla dünyamıza benzeyen bir gezegene iniş yapar. Ancak hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Uygar maymunların eline geçmiş dünyamızda insanlar esirdir.’ Fransız yazar Pierre Boule’un insanlığın en derin korkularından birini dile getiren 1963’de yayımlanmış ünlü bilim – kurgu romanı ‘Maymunlar Gezegeni / Le Planete des Singes’ … Devamı…»

Sivas, Uluslararası Film Festivali’ne Ev Sahipliği Yapacak

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi öncülüğünde, Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesi’nin katkılarıyla Sivas’ta ilk kez Uluslararası Film Festivali düzenlenecek. 27 – 31 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacak olan festivalin tanıtım toplantısı Sivas Valisi Yılmaz Şimşek başkanlığında gerçekleştirildi. Vali Yılmaz Şimşek, Sivas’ın sinema alanında ilk kez bir film festivaline ev sahipliği yaptığını ve bunun heyecanını hep birlikte yaşadıklarını ifade etti.

Sivas, Uluslararası Film Festivali’ne Ev Sahipliği Yapacak yazısına devam et