16. Crossroads Uluslararası Kısa Film Festivali Sona Erdi

16. Crossroads Uluslararası Kısa Film Festivali 2022 kısa filmleri ve yönetmenlerini ödüllendirdi. Mert Fırat, Darine Hamze, Hatice Aşkın, Deniz Göktürk Kobanbay, Ali İlhan ve Ahmet Berksoy’un jüride yer aldığı festivalde 9 farklı ülkeden finale kalan 15 film, 7 ayrı şehirde, eş zamanlı olarak düzenlenen etkinliklerle izleyenlere sunuldu, gösterildi ve yönetmenliğini Carmen Córdoba González’in yaptığı Roberto isimli animasyon dalındaki kısa film Seyirci Özel Ödülü’ne layık görüldü.

  • Basın Bülteni
  • Mert Fırat'ın Teşekkürü
  • Cihan Emre Zengin'e Ödül Takdimi
  • Festival hakında geniş bilgi için tıklayınız.

16. Crossroads Uluslararası Kısa Film Festivali Sona Erdi yazısına devam et

2. Sultanbeyli Kısa Film Yarışması’na Başvurular Devam Ediyor

2. Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması, bu yıl 15 – 18 Aralık tarihleri arasında seyirciyle bir araya gelecek. Son katılım tarihi 11 Kasım Cuma günü olan yarışmaya, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda başvuru gelmeye devam ediyor. Yarışmaya tür ayrımı yapılmaksızın; kurmaca, belgesel, deneysel ve canlandırma türlerinden herhangi birinde; 01 Ocak 2020 tarihinden sonra çekilmiş; süresi 20 dakikayı geçmeyen filmler başvuruda bulunabiliyor. Yarışmada birinci olan filme 20 bin TL, ikinci filme 15 bin TL, üçüncü filme ise 10 bin TL olmak üzere toplam 45 bin TL para ödülü verilecek. Dereceye giremeyen 6 filme 3’er bin TL gösterim telifi ödenecek.

33. Ankara Film Festivali Devam Ediyor

33. Ankara Film Festivali’nde dün Ulusal Uzun Film Yarışması kapsamında Ziya Demirel’in Ela ile Hilmi ve Ali, Maryna Er Gorbach’ın Klondike ve Ali Kemal Güven’in Çilingir Sofrası filmleri izleyicilerle buluştu. Ela ile Hilmi ve Ali aynı apartmanda yaşayan farklı yaşlara sahip Ela, Hilmi ve Ali’nin peşinde ve kara mizahı bol bir hikâye anlatıyor. Gösterim sonrası başrol oyuncularından Ece Yüksel ve filmin kurgusuna imza atan Selda Taşkın izleyicilerin sorularını yanıtladı.

33. Ankara Film Festivali Devam Ediyor yazısına devam et

27. Gezici Festival

Ankara Sinema Derneği tarafından düzenlenen 27. Gezici Festival, 02 – 14 Aralık 2022 tarihleri arasında yılın heyecan uyandıran yerli ve yabancı yapımlarını Dünya Sineması, Kısa İyidir, Türkiye 2022 gibi klasikleşen bölümlerinde üç kentte izleyicilerle buluşturacak. Festival, 02 – 08 Aralık 2022’de Ankara’da, 09 – 11 Aralık 2022′de Sinop’ta ve 12 – 14 Aralık 2022’de Kastamonu’da perdelerini açacak. 27 yıl önce Türkiye’nin farklı kentlerinde sinemaseverlerle buluşmak, sinema konuşmak ve kültür hayatımızı zenginleştiren karşılaşmalar gerçekleştirmek için yola çıkan Gezici Festival bugüne kadar ülkenin dört bir yanındaki kentlerde düzenlendi.

27. Gezici Festival yazısına devam et

Poşetten Kanatlar

Mustafa Özer’in yönettiği ve Şevki Özcan, Gülnihal Demir, Jale Ak, Yiğit Dören, Ayhan Kasal, Mehmet Toprak, Olcay Dursun, Ali İhsan Süzer, Yasemin Süzer, Faruk Anbarcıoğlu, Murat Kasal ile Hasan Ali Ünal’ın oynadığı Poşetten Kanatlar, 25 Kasım 2022’de Skypic Film dağıtımıyla Fama Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Gerçek bir hayat hikâyesinden, Mustafa Duman’ın senaryosu ile beyazperdeye uyarlanan Poşetten Kanatlar filmi hayallerinin gerçekleşmesini beklemekte olan küçük bir çocuğun dokunaklı hikâyesini konu ediyor. Engelli olan çocuğun en büyük hayali bir gün uçabilmektir. Çocuğun arkadaşları, onun bu hayaline ulaşabilmesi için çabalar.

    • Basın Bülteni
    • Fotoğraflar
    • Fragman