Tek

Mustafa Kotan’ın yönettiği ve Tamer Levent ile Aslıhan Güner’in oynadığı Tek, önümüzdeki aylarda ????? dağıtımıyla RJ Yapım tarafından vizyona çıkarılıyor.
Film, kendisi gibi akademisyen olan eşi Doçent Doktor Canan Güler Tek’in intiharından sonra akademiden ayrılan, şehirden uzağa yerleşen ve insanlara yardım etmek için Acil Psikolojik Destek Hattı Çağrı Merkezi’ni kuran Profesör Doktor Adem Tek’in hayatı.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Teaser

Tek yazısına devam et

Global Media Makers Ortaklığında Yüz Yüze Gerçekleşecek Olan M2 Senaryo Geliştirme Atölyesi 2022 Başvuruları Açıldı

Türkiye’deki sinemacılara senaryo / proje geliştirme, yazım ve yapım mentorluğu sağlayan m2 Film Lab’ın, düzenleyeceği 2. Senaryo Geliştirme Atölyesi’ne başvurular açıldı. İlk veya ikinci uzun metraj filmi üzerine çalışan sinemacıların başvurabileceği Senaryo Geliştirme Atölyesi, 08 – 12 Eylül ve 18 – 20 Kasım 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Atölye, Film Independent ve ABD Dışişleri Bakanlığı Eğitim ve Kültür İşleri Bürosu tarafından hayata geçirilen Global Media Makers (GMM) programıyla işbirliği içerisinde yürütülecek.

Global Media Makers Ortaklığında Yüz Yüze Gerçekleşecek Olan M2 Senaryo Geliştirme Atölyesi 2022 Başvuruları Açıldı yazısına devam et

Locarno ve Karlovy Vary Film Festivallerinde TRT Rüzgarı

Dünyanın en prestijli festivallerinden 75. Locarno Film Festivali’nin ana yarışma seçkisi açıklandı. Geçtiğimiz Haziran ayında düzenlenen 12 Punto 2022’de TRT Uluslararası Ortak Yapım Ödülü kazanan Hilal Baydarov’un Balıklara Nasihat filmi festival ana yarışmasına seçildi. 56. Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali’nin endüstri bölümü Eastern Promises’ta ise kurgu aşamasındaki filmlerin yarıştığı iki kategoride TRT Ödülü verildi.

Erdal Gülver’i Kaybettik

Sinema ve tiyatro oyuncusu Erdal Gülver, 06 Temmuz 2022 Çarşamba günü hayatını kaybetti. 02 Nisan 1946 tarihinde Gülver, Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nü bitirdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda Öğretmen, Sait Hop Sait, Neyzen, Anam Bacım Avradım, Rahvan Giden Atlılar gibi oyunları sahneleyen Gülver At, El Kapıları, Düttürü Dünya, Mem-ü Zin, Beynelmilel adlı sinema filmlerinde rol aldı. Düttürü Dünya filminde Kemal Sunal’ın canlandırdığı klarnetçi Mehmet’in bakanlıkta çalışan uyanık kayın biraderi rolüyle çok sevildi. Merhuma tanrıdan rahmet, kederli ailesine sabırlar dileriz.

Afetname

Ahmet Yaşar Gümüş’ün yönettiği ve Toprak Can Akbacak, Derya Şen Akbacak, Umut Özkan ile Özlem Savaş’ın oynadığı Afetname, 29 Temmuz 2022’de Özen Film dağıtımıyla Mert Yapım Medya tarafından vizyona çıkarıldı.
Afet, babası ve üç kız kardeşiyle birlikte yaşamaktadır ve iyi bir oyuncu olmak istemektedir. Bu hayalini henüz gerçekleştirememiştir ve yaşı da gittikçe ilerlemektedir. Afet bu yaşına kadar dizilerde istediği şansı bulamayınca kendi şansını kendi yaratmaya karar verir ve Afetname Casting adında bir ajans kurar ve başrolünün kendisinin oynadığı bir demo bölüm çekip TV kanalının birine götürür.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Fragman
  • IMDb

Afetname yazısına devam et

MIKTA Film Günleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen MIKTA (Meksika, Endonezya, Güney Kore, Türkiye ve Avustralya) Film Günleri başlıyor. Etkinlik, 21 – 22 Temmuz 2022 tarihlerinde MIKTA’nın 2022 Dönem Başkanlığını yürüten Türkiye’nin ev sahipliğinde Ankara’da yapılacak. Etkinlik boyunca, 2013 yılında kıtalararası istişare ve eş güdüm platformu olarak kurulan MIKTA’yı oluşturan ülkelerin son dönem sinemalarının seçkin örnekleri CerModern’de seyirciyle buluşturulacak. Film gösterimlerinin ücretsiz yapılacağı MIKTA Film Günleri’nde, Broker Trailer, Museo, Bizim İçin Şampiyon adlı filmler 21 Temmuz 2022 Perşembe, Sultan Augung ve The Sapphires adlı filmler ise 22 Temmuz 2022 Cuma günü izlenebilecek.

MIKTA Film Günleri yazısına devam et