İkizler Üzerine Komedi Filmi

Jack ve Jill (Jack and Jill)
Yönetmen: Dennis Dugan
Hikâye: Ben Zook
Senaryo: Steve Koren-Adam Sandler
Müzik: Rupert Gregson-Williams
Görüntü: Dean Cundey
Oyuncular: Adam Sandler (Jack/Jill), Al Pacino (Kendisi), Katie Holmes (Erin), Elodie Tougne (Sofia), Rohan Chand (Gary), Nick Swardson (Todd), Shaquille O’Neal (Kendisi), Johnny Depp (Kendisi)
Yapım: Columbia (2011)

Dennis Dugan’ın yönettiği “Jack ve Jill”, komedi anlayışıyla bizlere uzak olduğundan birçok esprisi havada kalan filmlerden. Filmde Al Pacino, Johnny Depp ve Shaquille O’Neal’le karşılaşmak iyi geliyor.

Dennis Dugan’ın yönettiği 2011 yapımı “Jack and Jill-Jack ve Jill”, ikizler üzerine bir komedi. Filmin giriş ve bitiş bölümleri muhteşem. İkizler, kardeşleri hakkında kestirmeden fikirlerini söylüyorlar. Bu bölümler belgesel tadında. Jack’in ikiz kız kardeşi Jill, Şükran Günü için New York Bronx’tan Los Angeles’a geliyor. Elbette Jack ve ailesine inanılmaz macera yaşatıyor bu küçük ziyaretiyle. Jack, Jill’in gelişiyle pek mutlu olmuyor. Reklâm şirketinde yönetici olan Jack’e bir stres de ünlü oyuncu Al Pacino yaşatıyor. Pacino’yu, 1983’te oynadığı Brian de Palma’nın yönettiği “Scarface-Sicilyalı” filmindeki performansıyla tanımaya çabalıyor Jack. Erin’le evli. İki çocukları var. Kızları Sofia ve evlâtlıkları Hintli Gary’yle mutlu mesut yaşayıp gidiyorlar. Ya Jill? Hiç sevgilisi olmamış ve yanlızlık yaşıyor. Pacino’yla tanışmak ve reklâma ikna etmek için LA Lakers’ın basketbol maçına kız kardeşi Jill’i de götürmek zorunda kalan Jack salonda beklemediği bir sürprizle karşılaşıyor. Çünkü Pacino kız kardeşini görür görmez tutuluyor. Pacino, Shakespeare’in bir oyununu sahnelerken “Don Kişot” oyunundan da teklif almış. Kendisiyle ilgilenen bir erkek bulmuş, üstelik o da Al Pacino olan Jill bu defa da nazlanıyor. Ama aşk başka bahçede filizleniyor ve bahçıvan Meksikalı Felibe’nin kalbini fethediyor Jill.

Seyretmeye doyulmaz Pacino…

Filmdeki esprilere fazla gülemedik. Belki de fazla Amerikan oldukları için. Ama yine de parlak anlar var filmde. Özellikle Pacino’nun Jill’e kur yaptığı sahneler. Meksika pikniği bölümünde de hoş anlar vardı. Pacino filme misafir oyuncu gibi giriyor ve sonra da her şeyi eline geçiriyor filmde. Bu yaşayan büyük oyuncuyu sinema perdesinde seyretmek her daim heyecanlandırıyor sinema adına. Pacino’nun tiyatro sahnesinde oyunu sürerken cep telefonuyla konuştuğu sahne en unutulmaz an bu filmden. Bir de finalde yaptığı dans var muhteşem Pacino’nun. Adam Sandler’ın senaryosuna da katkı yaptığı bu filmde iki role soyunmuş. Kadın kılığıyla canlandırdığı Jill karakteri çok eğlenceli. 1946 doğumlu Amerikalı aktör ve yönetmen Dugan, bizde daha çok 1990 yapımı “Problem Child-Problem Çocuk” filmiyle biliniyor. Yönetmen, oyuncu Sandler’la 1999’da “Big Daddy-Süper Baba”, 2007’de “I Now Pronounce You Chuck & Larry-Damadı Öpebilirsin”, 2008’de “You Don’t Mess with the Zohan-Zohan’a Bulaşma”, 2010’da “Grown Ups-Büyükler” ve 2011’de “Just Go with It-Hayatım Yalan” filmlerini de yaptı. “Jack ve Jill” filminin esprilerine gülecekler olacaktır belki. Adam Sandler filmlerinden hoşlananlar da vardır. Ama bu filmin armağanı koca Al Pacino.

(10 Şubat 2012)

Ali Erden

sinerden@hotmail.com