Hilal Esen’i Kaybettik

Türk Sinemasının 1960’lardaki çocuk oyuncularından Hilal Esen’i 25 Temmuz 2011 Pazartesi günü sabaha karşı Dalaman’da kaybettik. Sinemamızın ilk kadın yönetmenlerinden Feyturiye Esen’in kızı olan Hilal Esen, Gönül Ferman Dinlemez, Çiçeksiz Bahçe, Şafak Yıldızı ve Canım Benim gibi filmlerde oynamıştı. Prof. Dr. S. Ruken Öztürk, 2004 yılında Om Yayınları’ndan çıkan Sinemanın Dişil Yüzü: Türkiye’de Kadın Yönetmenler adlı kitabında Esenlerin hikâyesini de yazmıştı. Bugün Zincirlikuyu Camii’nde kılınacak ikindi namazını müteakip Hasdal Mezarlığı’nda toprağa verilecek olan merhumeye tanrıdan rahmet, kederli ailesine sabırlar dileriz.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflara haberin devamından üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

    Hilal Esen

  • “Hilal Esen’i Kaybettik” üzerine 3 yorum

    1. Canım ablam benim, nur içinde yat. Seni çok özleyeceğiz. Mekânın cennet olsun.

    2. Kimseyi kırmayan, herkesin yardımına koşan, Allah korkusu olan bir insandın sen. Yüce Allahım mekânını cennet eylesin. Seni Çoook seviyorum. Canım ablam!

    3. Benim arkadaşım, dostum, sırdaşım, annem, kankam ve oğlumun cici annesi. 17 yaşımdan beri bana hayatta öğrenilmesi gereken her şeyi öğreten ve her zaman bana akıl ve destek veren biricik arkadaşımı kaybettim ama her zaman aklımda kalacak ve dualarımla ve anılarımla onu yaşatabildiğim kadar yaşatacağım. Allahım günahları var ise af olsun, mekânı cennet olsun. Hilâlciğim.

    Yorumlar kapalı.