Engelsiz Filmler Festivali’nin Etkinlik Programında Bu Yıl

Engelsiz Filmler Festivali, dopdolu bir film programıyla 07 Haziran’da Ankaralı izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. Festival programında sinemaseverlerin merakla beklediği filmlerin yanı sıra her yaştan izleyiciye hitap eden etkinlikler de yer alıyor. Paribu Cineverse ANKAmall ve Goethe – Institut salonlarında izleyicilerle buluşacak olan festivalin programında, 09 – 12 yaş grubu film meraklılarını bekleyen Stop Motion Animasyon Atölyesi, otizmli çocuklar için gerçekleştirilecek Otizm Dostu Gösterim, Ayla Algan anısına yapılacak Karanlıkta Uyananlar Açık Hava Gösterimi ve  Spor Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni: Jorgen Leth başlıklı bir de konuşma yer alıyor.

Engelsiz Filmler Festivali’nin Etkinlik Programında Bu Yıl yazısına devam et

Ünlü Oyuncu Chris Pratt, Garfield’e Nasıl Hazırlandığını Anlattı: 6 Ay Boyunca Miyavladım. Sadece Yemek Yedim ve Şekerleme Yaptım

Tembel, şişman ve alaycı ev kedisi Garfield, yeni maceralarıyla seyirci ile buluşmak için gün sayıyor. Garfield’in babası Vic’in beklenmedik bir şekilde ortaya çıkışıyla yaşanacak maceraları konu alan filmde Garfield’i orijinal dilinde Chris Pratt seslendiriyor. Pratt, Garfield gibi bir ikona nasıl hayat verdiğini esprili bir dille anlattı. Garfield’i seslendirmek için kelimenin tam anlamıyla sadece yemek yediğini ve şekerleme yaptığını açıklayan başarılı oyuncu Chris Pratt, “Açıkçası hâlâ diyetteyim, çünkü hayal ettiğim listeleri yiyebiliyor olmak bunu gerektirdi. 6 ay boyunca sadece miyavladım. Garfield’ın konuşabildiğini sonradan öğrendim bunu öncesinden bilseydim daha hoş olurdu.” diyor.

Ayten Gökçer’i Kaybettik

Tiyatro ve sinemamızın sevilen oyuncularından Ayten Gökçer, 14 Mayıs 1014 Salı günü hayatını kaybetti. 26 Ocak 1940 tarihinde Ankara’da dünyaya gelen Gökçer, Yedi Kocalı Hürmüz adlı müzikal tiyatro oyunla hafızalara kazındı. Sanatçı dizi ve sinema filmlerinde de oynadı. Gökçer’in rol aldığı filmler arasında Taçsız Kral, İçli Kız Funda, 501 Numaralı Hücre, Damdaki Kemancı, Anneler Günü, İstanbul Kırmızısı gibi filmler var. Gökçer’in cenazesi, 15 Mayıs 2024 Çarşamba günü, Zincirlikuyu Camii’nde öğle vakti kılınacak cenaze namazını müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek. Merhumeye tanrıdan rahmet, kederli ailesine sabırlar dileriz.

Hande Yener’in Dünya Malı Eksi Bir Filmi İçin Hazırladığı Şarkının Klibi 17 Mayıs’ta Yayınlanacak

17 Mayıs Cuma günü vizyona girecek olan 3 filmlik seriden oluşan Dünya Malı filminin ilki Eksi Bir’in heyecanı, şimdiden sinemaseverleri sarmış durumda. Filmin klibi de 17 Mayıs Cuma günü yayında olacak. Hande Yener tarafından seslendirilen şarkının klibinde filmden enstantanelere yer veriliyor. Uygur Akkaya’nın yönettiği ve büyük bir prodüksiyonla hazırlanan film, seyirciyi duygusal bir yolculuğa çıkaracak. Başrollerde yer alan oyuncuların performansları ise çok başarılı.