Sarper Özsan’ı Kaybettik

01 Mayıs Marşı’nın yazarı ve bestecisi, müzisyen Sarper Özsan, 19 Aralık 2022 Pazartesi günü hayatını kaybetti. 1944 yılında Balıkesir’in Bandırma ilçesinde doğan sanatçı müziğe, Kemal Eroğlu’dan aldığı mandolin dersleriyle başladı, lise öğrenimi sırasında pop ve rock müziğiyle ilgilendi. 1969 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı’nın kompozisyon bölümününden mezun oldu. Bereketli Topraklar Üzerinde, Bekçi, Asiye Nasıl Kurtulur, Su da Yanar, Av Zamanı, Cadı Ağacı, Bir Şey Değilim adlı sinema filmlerinin müziklerini yaptı. Merhuma tanrıdan rahmet, kederli ailesine sabırlar dileriz.

2. Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Sultanbeyli Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması, 15 – 18 Aralık tarihlerinde seyircisiyle buluştu. Yarışmanın 18 Aralık tarihinde gerçekleşen ödül töreninde yarışmada bugüne dek yaşananlar da beyazperdeye yansıtıldı. Ulusal ve uluslararası jüri üyelerinin yanı sıra sanat ve basın dünyasından çok sayıda ismin katıldığı törende Onur Ödülleri, Kısa Filme Destek Ödülleri ve En İyi Ödülleri sahiplerine takdim edildi.

2. Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda Ödüller Sahiplerini Buldu yazısına devam et

Atilla Dorsay’ın 12 Yıl Önce Yayımlanan, Hepsi Senin İçin Adlı Hikâye Kitabı Yeniden Raflarda

Türkiye medyası ve sinemasının en kıdemli yazarlarından Atilla Dorsay’ın 12 yıl önce yayımlanan, Hepsi Senin İçin adlı hikâye kitabı, Puslu Yayınları tarafından yeniden basılarak raflardaki yerini aldı. Ahmet Ümit, kitap hakkında şöyle yazıyor: “Atilla Dorsay’ın öykülerini başarılı kılan temel niteliğin samimiyet olduğuna inanıyorum. İnandığı öyküleri anlatıyor bizlere, üstelik yalın bir dille. Belki sinemacılıktan gelen bir yetenektir, karakterlerini son derece gerçekçi bir şekilde sunuyor. Onlara inanıyorsunuz. Çünkü benzerleri etrafımızda yaşıyor. Ve aslında hepsi yalnız, ilişkilerde bile… Aslında öykülerin çoğu rahatlıkla birer roman konusu olabilir. Öyle derinlikli, öyle katmanlı öyküler…”