Cinni: Nazar

Tayfun Can Demirtaş’ın yönettiği ve Hakan Fidan, Gülay Özyıldız, Savaş Özkul ile Sara Özyıldız’ın oynadığı Cinni: Nazar, 29 Ekim 2021’de Skypic Film dağıtımıyla Sinema Port – TCF Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Sinan bir sabah eve geldiğinde anne ve babasını vahşice bir şekilde ölmüş bulur. Polislere göre babası cinnet geçirmiş annesini boğarak öldürmüş, sonrasında kendisini öldürmüştür. Gerçekte ne olduğunu bir türlü aklı almayan Sinan bunun normal bir ölüm olmadığını düşünürken cenazede uzun yıllardır görmediği dayısını görünce aklına bir şüphe düşer. Ne olduğunu öğrenmek için anne ve babasının doğmuş olduğu Nazarkuyu köyüne gider.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Fragman
  • IMDb

5. Güzel Ordu Kısa Film Festivali

Bu yıl 5.si düzenlenecek Güzel Ordu Kısa Film Festivali (Gokısafilmfest), zengin program içeriğiyle 22 – 23 – 24 Ekim 2021 tarihlerinde gerçekleşecek. Festival kapsamında ulusal yarışmalı bölümün yanı sıra film gösterimleri, atölye çalışmaları ve söyleşiler, izleyicilerle buluşacak. Yarışma bölümünün 2021 yılı teması “Dalga” olarak belirlendi. Festival bu yıldan itibaren her yıl sanata üreterek katkı sağlayan bir sanatçıya adanacak. Bu yılın sanatçısı oyunculuğuyla adından söz ettiren çok yönlü sanatçı Zuhal Olcay oldu. Festival açılışını Zuhal Olcay’ın oynadığı Hiçbiryerde ile yapacak, ayrıca Zuhal Olcay Kısa Film Seçkisi katılımcılar ile beraber izlenecek.

5. Güzel Ordu Kısa Film Festivali yazısına devam et

7. Sakarya Uluslararası Kısa Film Festivali Başladı

Bu yıl 12 – 14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 7. Sakarya Uluslararası Kısa Film Festivali açılış töreni yapıldı. Programda konuşan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, “Üç gün boyunca Sakarya’da güzel bir kültür sanat ve sinema şöleni gerçekleşecek. Festivalimizi uluslararası yapma yönünde önemli adımlar attık ve bu kapsamda dünyanın 117 ülkesinden 2774 kısa filmi festivale kabul ettik. Bu coşkuya destek olan herkese teşekkürlerimi arz ederim.” dedi.

7. Sakarya Uluslararası Kısa Film Festivali Başladı yazısına devam et

Zuhal, Kasım’da Tallinn Black Nights’ta

Nazlı Elif Durlu’nun ilk uzun metraj filmi Zuhal, uluslararası prömiyerini Tallinn Black Nights Film Festivali’nde yapıyor. Film; 12 – 28 Kasım 2021 tarihleri arasında Estonya’nın başkenti Tallinn’de 25.si yapılacak festivalin İlk Film Yarışması’nda jüri önüne çıkacak. Zuhal, Türkiye’de ilk kez 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde gösterilmiş ve Ulusal Uzun Film Yarışması’ndan En İyi Kadın Oyuncu Ödülü kazanmıştı.

41 Belgeselin Yer Aldığı BIFED Başladı

Bu yıl, bifed.org adresinden çevrimiçi ve ücretsiz olarak yayında olan Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali (BIFED) resmen başladı. 41 adet filmin izleyici ile buluştuğu festivalde her kategorideki filmler için 250 kişilik izleyici kontenjanı bulunuyor. Uluslararası köklü ekolojik belgesel festivali ağı Green Film Network’e ilk günden beri üye olan BIFED’de Fethi Kayaalp Büyük Ödülü için 13 farklı ülkeden toplamda 15 film yarışıyor. Bu filmlerden ikisi adedi Türkiye’den. Gaia Öğrenci Ödülü kategorisinde yarışacak 7 film bulunuyor.