Aydın Orak’ın Yeni Filmi İtalya’da

Aydın Orak’ın yazıp yönettiği Sabırsızlık Zamanı filminin dünya haklarını İtalyan şirket Intramovies satın aldı. Oyuncu kadrosunda İştar Gökseven, Pelin Batu, Feride Çetin, Ali Seçkiner Alıcı ve Rıza Sönmez’in yer aldığı film geçen yıl Antalya Altın Portakal Film Festivali Film Forum’dan iki ödülle ayrılmıştı. Daha önce Asasız Musa ve Yaşar Kemal Efsanesi adlı filmleri yöneten Aydın Orak’ın yeni filmi 2021’de vizyona girecek.

Cut Short Live Long Online Short Film Festival

Türk sinema sektörünü ilgiyle takip eden sinemaseverler, Çevrimiçi Kısa Film Haftası ile aynı platformda bir araya geliyor. Yunus Emre Enstitüsü, salgın süreciyle birlikte dijital ortama taşıdığı faaliyetlerine yeni yılda da devam ediyor. Londra, Berlin ve Washington DC Yunus Emre Enstitüleri tarafından ortaklaşa düzenlenen Cut Short, Live Long Çevrimiçi Kısa Film Haftası kapsamında, toplam olarak 13 ödüllü kısa film Almanya, İngiltere ve Amerika’da eş zamanlı olarak 25 – 30 Ocak 2021 tarihleri arasında sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

Cut Short Live Long Online Short Film Festival yazısına devam et

İstanbul Modern Sinema’da Kısa Film Şöleni: Gelecek Kısa

İstanbul Modern Sinema, keşfe daha açık, piyasa koşullarından bağımsız, bir araştırma alanı olarak yaşayabilen özgür bir format olan kısa filmlerden oluşan zengin bir program sunuyor. Toplamda 27 kısa filmin gösterileceği Gelecek Kısa adlı program iki seçkiden oluşuyor. Biz de Varız programının devamı niteliğinde olan seçkinin ilkinde geçen sene Türkiye’de üretilmiş 19 kısa film yer alıyor. Programda 3D animasyondan belgesele, deneyselden drama uzanan filmlerin gösteriminin yanı sıra yönetmenleriyle çevrimiçi buluşmalar da gerçekleşiyor. 21 – 27 Ocak tarihleri arasında gösterilecek seçkide yer alan kısa filmler arasında Mamaville, Ahtapot, Lal bulunuyor.

İstanbul Modern Sinema’da Kısa Film Şöleni: Gelecek Kısa yazısına devam et

SİYAD, Boyalı Kuş’u 2020’nin En İyi Yabancı Filmi Seçti

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) üyeleri tarafından geçen yıl Türkiye’de sinemalarda vizyona giren tüm yabancı filmler arasında yapılan oylama sonucunda en yüksek oyu toplayan Boyalı Kuş’un ithalatçısına ödülü, Mart ayında düzenlenecek 53. SİYAD Ödül Töreni’nde verilecek. Yönetmenliğini Vaclav Marhoul’un yaptığı Boyalı Kuş (The Painted Bird), 14 Ağustos 2020 de Başka Sinema dağıtımıyla gösterildi.

SİYAD, Boyalı Kuş’u 2020’nin En İyi Yabancı Filmi Seçti yazısına devam et