Sokak Sınıfı

Mehmet Yaşa’nin yönettiği ve Sedat Önder, Sedat Önder, Mehmet Yaşa ile Emrah Yayan’ın oynadığı Sokak Sınıfı, 05 Ekim 2018’de Derin Film dağıtımıyla Bapir Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Mahallenin bıçkın delikanlıları Rıfkı, Mahmut, Emrah ve Ömer hiç okuma yazma bilmemektedir. Fakat onlar her ne kadar eğitimsiz olsa da, hayat okulundan mezun olduklarından, okuldan kaytaran çocukları sokakta eğitmeye karar verirler. Masa ve sıra ayarlayan gençler sokakta mini bir sınıf oluşturur. Gizlice başka bir okula giden Rıfkı, Mahmut, Emrah ve Ömer, okulda öğrendikleri ne varsa, gelip sokak sınıfındaki öğrencilere anlatırlar.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Fragman

İstanbul Muhafızları: Ab-ı Hayat Çeşmesi

Çağrı Cem Bayraklı’nın yönettiği ve Funda Güray, Lemi Filozof, Gözde Mukavelat ile Ali Uyandıran’ın oynadığı İstanbul Muhafızları: Ab-ı Hayat Çeşmesi, 05 Ekim 2018’de CGV Mars Dağıtım dağıtımıyla İstanbul Kültür A. Ş. – Neher Prodüksiyon tarafından vizyona çıkarıldı.
İstanbul Muhafızları adlı dizinin senaristi Aslı, Gümüşçüler Çarşısı bölümü için araştırma yapmak üzere 72 yaşındaki Veli Dede’nin dükkânına gider ve kendisini büyük bir gizemin içinde bulur. Anlatılanlara göre, İstanbul’un altında saklı kalan bir hazine vardır ve bu hazinenin sırrı gümüş ustalarına emanettir. Hazine, içenlere şifa dağıtan mucizevi hayat suyudur.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Fragman
  • IMDb

İstanbul Muhafızları: Ab-ı Hayat Çeşmesi yazısına devam et

Tutsak (Yönetmen: Paul Weitz)

Paul Weitz’in yönettiği ve Julianne Moore, Ken Watanabe, Christopher Lambert ile Sebastian Koch’un oynadığı Tutsak (Bel Canto), 02 Kasım 2018’de Bir Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Japon endüstri devi Bay Hosokawa’nın düzenlediği özel bir partide konser vermek üzere Güney Amerika’ya seyahat eden ünlü soprano Roxanne Coss’un dramatik aşk hikâyesi. Seçkin kalabalık bir araya geldikten sonra partinin verildiği malikâne, bir grup gerilla tarafından ele geçirilir ve beklenmedik bir şey olur: Dünyaya başka gözlerle bakan rehinelerle gerillalar arasında farklılıkları aşan bir dil gelişerek yeni bağlar kurulmaya başlamıştır.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Fragman
  • IMDb
  • Korkut Akın Yazıyor

Uluslararası Adana Film Festivali 25. Yıl Özel Emek Ödülleri Töreni Ziynet Sali Konseri ile Taçlandırıldı

Adana Film Festivali 25. Yıl Özel Ödül Töreni Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün katılımı ile gerçekleştirildi. Festivalin tarihçesinin ekrana yansıdığı anlar sinemaseverlere adeta geçmişe yolculuk yaşatırken ev sahibi olarak törende bir konuşma yapan Hüseyin Sözlü, bereketli Çukurova topraklarının büyük kültür ve sanat adamlarını bağrından çıkardığını ifade ederken “Bu festival sinemaseverlerin, Türk sinemasına emek ve gönül verenlerin festivalidir.” dedi.

Uluslararası Adana Film Festivali 25. Yıl Özel Emek Ödülleri Töreni Ziynet Sali Konseri ile Taçlandırıldı yazısına devam et

Ramin Matin’in Son Filmi Son Çıkış, 31. Tokyo Uluslararası Film Festivali Ana Yarışmada

Ödüllü yönetmen Ramin Matin’in üçüncü uzun metraj sinema filmi Son Çıkış, 31. Tokyo Uluslararası Film Festivali ana yarışmada En İyi Film Ödülü için yarışacak. Büyük ve kalabalık şehirlerde yaşayan herkese “Aynı ben!” dedirtecek film, şehir insanının günlük yaşam mücadelesini seyirciyle buluşturan bir kara komedi. Son Çıkış’ın başrollerinde Deniz Celiloğlu ve Ezgi Çelik oynuyor.

Novi Cinema 10. Sayı Çıktı

Novi Cinema Fanzin, farklı sinema dergisinin onuncu sayısı kitapçılara dağıtıldı. Yeni sayıda ağırlıklı olarak korku sinemasına yer veriliyor. Ekim ayı, ünlü Casablanca’yla tanıdığımız Michael Curtiz imzalı Alraune’nin yüzüncü, Joker karakterine ilham kaynağı olan The Man Who Laughs’un doksanıncı, Kurt Neumann imzalı The Fly’ın altmışıncı, şeytanın oğlu Rosemary’s Baby ve ölüleri mezardan kaldıran Night of the Living Dead’in ellinci, Michael Myers’lı Halloween ve yeniden çevrilen Invasion of the Body Tnatchers’ın kırkıncı, her oyuncağın sevimli olmadığını gösteren Child’s Play ve They live’in otuzuncu, lanetli video Ringu’nun da yirminci yılı.

55. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde Yıldız Yağmuru

55. yıla özel 55 filmlik zengin bir programla Antalyalıları karşılamaya hazırlanan Uluslararası Antalya Film Festivali’nde bu yıl da yıldız yağmuru yaşanacak. Geleneksel kortej ise birbirinden seçkin konukları Antalya halkıyla buluşturacak. 29 Eylül günü 15:30’da Cam Piramit önünden başlayacak kortej, 100. Yıl, Anafartalar Caddesi, Cumhuriyet Meydanı üzerinden devam edip, Fevzi Çakmak Caddesi’nde sona erecek ve açılış için Cam Piramit’te geçilecek.