Bir komedi fenomeni olan Oflu Hoca’nın Şifresi serisinin yeni filmi Oflu Hoca 3 – Üj Trakya, TAFF & Üçgen Yapımevi yapımcılığında 13 Nisan 2018 tarihinde beyazperdedeki yerini alacak. Yönetmenliğini serinin tüm filmlerinde imzası bulunan Adem Kılıç’ın, senaristliğini ise Ferhat Ergün’ün üstlendiği filmin çekimleri geçtiğimiz günlerde Lüleburgaz’da start verdi. Lüleburgaz ve İstanbul’da beş haftada tamamlanacak olan Oflu Hoca 3 – Üj Trakya filminde Çetin Altay, Gökhan Yıkılkan, Seymen Aydın, Bilal Çatalçekiç, Bahtiyar Engin, Gülhan Tekin, Hülya Aydın, Ececan Gümeci ve Buket Dereoğlu gibi güçlü isimlerden oluşan bir kadro yer alıyor.
İlker Çavga’nın yönettiği ve Haydar Zeytünlü, Furkan Tezcan, Turgut Güneş ile Kenan Balık’ın oynadığı Umut Avcıları, 19 Ocak 2018’de MC Film dağıtımıyla Sağlam Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Afyon Anıtkaya kasabasında yaşayan Cafer, Ahmet, Baki, Doğan zengin olma umuduyla geceleri define ararlarken gündüzleri kendi işleri ile meşguldürler. En çok yakalanmaktan korkmaktadırlar. Afyon’lu Ali ise genç bir iş adamı ve avcıdır. Av için Paris’ten Afyon’a gelmiş olan Ali hiç beklemediği bir durumla karşı karşıya kalır Hayatı pahasına mücadele vermek zorundadır. Tüm bunlar yaşanırken Anıtkaya’da beklenmedik bir gelişme daha olacaktır.
Yönetmenliğini Yunus Ozan Korkut’un üstlendiği Benim Varoş Hikayem, Başka Sinema işbirliğiyle bomontiada ALT’ta. Film Ceyhan’da geçiyor ve mahallelilerin hikâyelerine tanıklık ediyor.Şiddetle karışık komedi unsurları da içeren film, ülke çapında bir çeşit popüler kültür malzemesi haline gelen şehrin varoş insanlarına daha geniş bir perspektiften bakıyor. Etkinlik kapsamında Singapur filmi Çırak da yine Başka Sinema işbirliği ile bomontiada ALT’ta gösterilecek. Film bölgenin en büyük hapishanesine atanmış, 28 yaşında Malezyalı bir ıslah Memuru Aiman’ın hapishanenin uzun zamandır baş infaz memuru Rahim’in dikkatini çekmesini konu alıyor.
24 Kasım’da seyirciyle buluşmak buluşacak olan Kardeşim Benim 2′de aksiyon sahneleri de var. Filmin Çamlıhemşin çarşısındaki sahneleri heyecan yarattı. İki kardeşin senaryo gereği gerçekleşen kavga sahnesi, çarşıda şaşkınlığa yol açtı. Burak Özçivit ve Murat Boz’u meydanda koşarken görenler gözlerine inanamadı. Fragmanı sinemalarda gösterilmeye başlanan filmin kadrosunda Ferdi Sancar, Leyla Feray, Pınar Deniz gibi isimler de yer alıyor.
Altyazı Dergisi, Kasım sayısında, kapağını David Lynch’in kült dizisi Twin Peaks’e ayırıyor. Lynch’in tekinsiz evrenine yakından bakan Altyazı’da, dizinin çok katmanlı dünyası farklı yazarların kaleminden okunabilir. Aki Kaurismäki’nin Umudun Öteki Yüzü (Toivon Tuolla Puolen) adlı filmi Berlinale’de yönetmene En İyi Yönetmen ödülünü kazandırmıştı. Ayça Çiftçi, Suriyeli bir göçmenle Finlandiyalı bir restoran sahibinin dostluğunu anlatan filmde Kaurismäki’nin çizdiği umut dolu tabloyu inceliyor. Derginin Kasım sayısında, Altın Palmiye kazanan Kare’nin (The Square) yönetmeni Ruben Östlund ile bir söyleşi de yer alıyor.
Pera Film, klasik korku filmlerinin önde gelen karakterlerinden biri sayılan vampirleri, klişelerden arındırılmış özgün içerikli yapımlar eşliğinde izleyiciyle buluşturuyor. Program kapsamında Valerie ve Harikalar Haftası, Kuduz, Karanlığa Yakın, Cronos, Gir Kanıma, Bir Vampir Hikâyesi, Sadece Aşıklar Hayatta Kalır, Gece Yarısı Sokakta Tek Başına Bir Kız, Aylak Vampirler, Deniz Kızlarının Şarkısı ve Dönüşüm adlı filmler gösterilecek.
Yaşayan Ölülerin En İlgi Çekicileri Pera Film’de: Sıra Dışı Vampirler yazısına devam et →
Hafta sonu 1 milyon 100 bin 168 seyircinin sinemaları doldurmasıyla Ekim ayı hafta sonu seyirci rekoru kırılırken Türkiye’nin Oscar için aday gösterdiği Ayla gösterime girdiği ilk üç günde 300 binden fazla seyirci tarafından izlenerek zirveye damga vurdu. Interpress’in bilgilerine göre Kore Savaşı sırasında kimsesiz bir şekilde bulduğu beş yaşındaki bir kızın bir buçuk yıl boyunca bakımını üstlenen Astsubay Süleyman Dilbirliği ile Ayla adını verdiği kızın dokunaklı hikâyesini anlatan film, vizyondaki ilk hafta sonunda 312 bin 135 kişi tarafından izlendi.
Michael Önder’in yazıp yönettiği ilk uzun metrajlı filmi Taksim Hold’em, dünya prömiyerini yaptığı 30. Tokyo Uluslararası Film Festivali’nde izleyicilerin büyük beğenisini toplayarak uzun süre alkışlandı. Festivalin Asian Future bölümünde, iki ödül için yarışan filmin 27 Ekim akşamı gerçekleştirilen dünya prömiyerine, yönetmen Michael Önder ile başrol oyuncusu Kenan Ece, yapımcı Jozef Erçevik Amado ve görüntü yönetmeni Ersin Gök de katıldı.
Sinema, müzik ve fotoğraf tutkunu, yazar Neşet Kutluğ, 18 – 19 Kasım 2017 tarihleri arasında TOY İstanbul Sinema-TV Atölyesi’nde gerçekleştireceği Yönetmen Sineması İncelemeleri başlıklı atölyede ünlü yönetmen Michael Haneke sinemasını mercek altına alıyor. Katılımcılarla birlikte, yönetmenlerin kişilikleri, üslup ve dilleri ile bu dili yaratırken kullandıkları araçlar üzerine, yönetmen sinemasında kısa yolculuklar yapmayı amaçlayan atölye, sinemaseverleri bu defa usta sinemacı Haneke hakkında bir keşfe çıkmaya davet ediyor.
Neşet Kutluğ, Sinemaseverleri Toy İstanbul’da Michael Haneke Sinemasını Keşfetmeye Davet Ediyor yazısına devam et →
İstanbul Modern Sinema, Türk Tuborg A. Ş.’nin katkılarıyla festival tadında bir program daha hazırladı. Türkiye sinemasından içerik ve form adına taze fikirler, yeni bakışlar sunan filmlerin bir araya getirildiği Biz de Varız! programı 02 – 16 Kasım 2017’de sinemasever izleyicilerin beğenisine sunuluyor. Gösterimlere filmlerin yönetmen ve oyuncularının da katılımıyla tam bir festival havasında geçen programın bu yılki seçkisinde dünya prömiyerini Berlin Film Festivali’nde yapan Ceylan Özgün Özçelik’in Kaygı’sı ve bu yılki Venedik Film Festivali’nde Geleceğin Aslanı Ödülü’ne aday gösterilen Emre Yeksan’ın yönettiği Körfez’i gibi ilk uzun metrajlı filmler yer alıyor.
İstanbul Modern’de 6. kez Biz de Varız yazısına devam et →
Sinemacılık ve Filmcilik Yararına Bağımsız İletişim Platformu