5. Genç Kadraj Kısa Film Yarışması

Adapazarı Özel Enka Anadolu Lisesi tarafından, tüm orta öğretim kurumlarına açık bir kısa film yarışması düzenlendi. Yarışma hakkında geniş bilgiler www.enka.k12.tr adresinde belirtiliyor. Yarışmanın Ön Eleme Jürisi’nde Haluk Arda Oskay, İpek Tiryaki ve Murat Baykan; Ana Eleme Jürisi’nde ise Erdem Tepegöz, Mert Fırat, Senem Aytaç, Serhat Karaaslan ve Sevil Demirci yer alıyor. Son başvuru tarihi 14 Nisan 2014 olarak tesbit edilen 5. Genç Kadraj Kısa Film Yarışması’nın ödül töreni 05 Haziran 2014 tarihinde yapılacak.

  • Basın Bülteni
  • Web Sitesi
  • Twitter
  • 5. Genç Kadraj Kısa Film Yarışması yazısına devam et

    Eyyvah Eyvah 3

    Hakan Algül’ün yönettiği ve Demet Akbağ, Ata Demirer, Özge Borak ile Serra Yılmaz’ın oynadığı Eyyvah Eyvah 3, 31 Ocak 2014’de UIP Filmcilik dağıtımıyla BKM Film tarafından vizyona çıkarıldı.
    Büyük aşkı Müjgan’a kavuşup evlenen Hüseyin Badem için hayat zorlaşmıştır. Ailesine bakabilmek için her fırsatı değerlendirmekte, hatta geceleri yörenin izbe pavyonlarında bile klârnet çalmaktadır. Can dostu, ablası Firuzan ise hayatına İstanbul’da devam etmektedir. Ayrı şehirlerde ayrı hikâyeler yaşayan bu insanların ortak bir yönü vardır ki, kendileri bilmeseler de feleğin çemberinden geçmek üzerelerdir ve Geyikli’de festival zamanıdır.

    • Basın Bülteni
    • Fotoğraflar
    • Web Sitesi
    • Fragman
    • IMDb

    Eyyvah Eyvah 3 yazısına devam et

    Görsel İşitsel Sektörde Toplu Hak Yönetimi Konferansı

    İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle FİYAB’ın yürütücülüğünde gerçekleştirilmiş olan, Görsel – İşitsel Sektörde Telif Haklarının Hayata Geçirilmesine Destek Projesi kapsamında BİLFİM tarafından hazırlanan Görsel İşitsel Sektörde Toplu Hak Yönetimi – Karşılaştırmalı Hukuk ve Türkiye İçin Öneriler başlıklı raporda varılan sonuçlar 27 Ocak 2014 Pazartesi günü İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde düzenlenecek Görsel İşitsel Sektörde Toplu Hak Yönetimi Konferansı’nda ilgililerle paylaşılıyor.

  • Basın Bülteni
  • Web Sitesi
  • Sophia Loren’li İnsan Sesi, Festivallerin Kraliçesi’nde Gösterilecek

    Başrolünde Sophia Loren’in olduğu, “yapımcıların yapımcısı” Carlo Ponti (1912 – 2007) ile Sophia Loren’in (1934 doğumlu) oğlu Edoardo Ponti’nin (1973 doğumlu) yönetmenliğini ve senaryo yazarlığını üstlendiği, Erri De Luca’nın diğer senaryo yazarı olduğu, Jean Cocteau’nun (1889 – 1963) 1930’dan bu yana gündemde olan “ölümsüz” tiyatro oyunundan uyarlanan “La voce umana-La Voix humaine-The Human Voice-İnsan Sesi” ilk kez 2014 Cannes Film Festivali’nde gösterilecek.

    “İnsan Sesi” hayatını adadığı erkek tarafından terk edilmiş, aldatılmış, koyu bir yalnızlığa düşmüş bir kadının öyküsü. Angela beş yıllık sevgilisinin kendisini terk ederek başkasıyla evlenmeye karar vermesi üzerine bunalıma girmiştir.

    Filmin çekim mekânları: Roma, Napoli ve Ostia.

    “İnsan Sesi”nin 1948 uyarlaması olan “L’amore”da Anna Magnani, 1966 uyarlaması olan “The Human Voice”da Ingrid Bergman, 1978 uyarlaması olan “La voce umana”da Anna Proclemer başroldeydi; eser operaya da uyarlandı… 1948 uyarlamasını Roberto Rossellini, 1966 uyarlamasını Ted Kotcheff yönetti. 1948 uyarlamasında Federico Fellini filmin senaryo yazarları ve oyuncuları arasındaydı.

    Kısaca Sophia Loren

    Sophia Loren, Carlo Ponti’yle 1957’de evlenmiş ve bu evlilikten Carlo Ponti Jr. (1968 doğumlu, orkestra yönetmeni) ile Edoardo Ponti doğmuştu.

    1991’de Onur Oscar’ına layık bulunan Sophia Loren, ikisini de Vittorio De Sica’nın yönettiği “La ciociara-Kızım ve Ben” (1960’ın filmi Türkiye sinemalarında 1963’te gösterildi) ve “Matrimonio all’italiana-İtalyan Usulü Aşk”la (1964’ün filmi Türkiye sinemalarında 1970’de gösterildi) Oscar ödülüne aday gösterildi ve “Kızım Ben”le Oscar heykelciğini kazandı.

    1970’li yıllarda İtalyan devleti tarafından vergi kaçırmakla suçlanan Sophia Loren 1982’de İtalyan devletinden vergi kaçırmak iddiasıyla 17 gün cezaevinde yattı. Ancak yakın zamanda bu suçlamanın haksızlığı ve Sophia Loren’in vergi kaçırmadığı kanıtlandı.

    Sophia Loren’in Film Film Ücretleri:

    * “The Pride and the Passion” (1957’nin filmi Türkiye sinemalarında 1959’da gösterildi) Sophia Loren’in Kazancı: 200 bin dolar.

    * “El Cid” (1961) Sophia Loren’in Kazancı: 750 bin dolar.

    * “The Fall of the Roman Empire-Roma İmparatorluğu’nun Çöküşü” (1964’ün filmi Türkiye sinemalarında 1965’te gösterildi) Sophia Loren’in Kazancı: 1 milyon dolar.

    * “Man of La Mancha-Don Kişot” (1972’nin filmi Türkiye sinemalarında 1974’te gösterildi) Sophia Loren’in Kazancı: 750 bin dolar.

    Carlo Ponti’nin Yapımcılığını Üstlendiği Efsaneleşmiş Filmler:

    * David Lean’in yönettiği “Doctor Zhivago-Doktor Jivago” / Beş Oscar ödülü kazandı / 1965’in filmi Türkiye sinemalarına 1968’de gelebildi.

    * “La Strada-Sonsuz Sokaklar” / Yabancı film Oscarını İtalya’ya kazandırdı ve Federico Fellini tarafından yönetildi / 1954’ün filmi Türkiye sinemalarına 1957’de geldi.

    * Michelangelo Antonioni’nin yönettiği “Blow Up-Cinayeti Gördüm” / 1966’nın filmi Türkiye sinemalarına 1971’de geldi.

    * Michelangelo Antonioni’nin yönettiği “Professione: reporter-Yolcu” / 1975’in filmi Türkiye sinemalarına 1981’de geldi.

    (01 Şubat 2014)

    Hakan Sonok

    [email protected]

    Vampir Akademisi’nin Türkçe Afişi Yayınlandı

    Vampir Akademisi’nin (Vampire Academy) hayranları tarafından merakla beklenen Türkiye sinema afişi 110.000 kişilik resmi facebook sayfasında paylaşıldı. Şimdiden sosyal bir fenomene dönüşen ve gençlerin yeni gözdesi olması beklenen serinin afişi güzel ve yakışıklı oyuncuları, gizemli havası ve göz alıcı renkleriyle hayranları tarafından oldukça beğenildi. Yayınlandığı gibi sosyal medyada hızla paylaşılmaya başlanan afiş yurtdışında da yankı uyandırdı. Ülkemizde 14 Şubat’ta gösterime girecek Vampir Akademisi, 6 kitaplık bir bestseller serinin ilk film uyarlaması. Büyük bir hayran kitlesi bulunan filmin Türkçe websitesi de geçtiğimiz haftadan bu yana aktif.

  • Basın Bülteni
  • Film hakkında geniş bilgi için tıklayınız.
  • 5. İTÜ Film Festivali

    İTÜ Sinema Kulübü tarafından 4 senedir düzenlenen İTÜ Film Festivali, bu yıl tekrar kısa filmcileri ve sinemaseverleri bir araya getirmeye devam ediyor, festival kapsamında 5. İTÜ Kısa Film Yarışması düzenleniyor. Mart 2014’te İTÜ Farklı Kampüsler’inde düzenlenecek festival kapsamında, yarışma filmlerinin gösterimi, ülkemizden ve dünyadan kısa ve uzun metrajlı film gösterimleri, sinema üzerine söyleşi ve sunumlar ve bir çok etkinlik sinemaseverlerin karşısında olacak. Ön elemeyi geçen ilk 20 filmin festival gösterim programına dahil edileceği ve dereceye giren filmlerin ödüllendirileceği 5. İTÜ Kısa Film Yarışması’na katılım için son başvuru tarihi 04 Mart 2014.

  • Basın Bülteni
  • Web Sitesi
  • Arka Pencere Dergisi Çemberi Kırıyor

    Arka Pencere Dergisi, 222. sayısında, kapağına Yabancı Dilde En İyi Film Oscar adayı Kırık Çember’i (The Broken Circle Breakdown) yerleştiriyor. Tunca Arslan Trendeki Yabancı köşesinde, 46. SİYAD Türk Sineması Ödülleri’ni yazıyor. Vizyon filmleri eleştirileri arasında 12 Yıllık Esaret, Kırık Çember, Jack Ryan: Gölge Ajan, Şöhret Tepesi, Frankenstein: Ölümsüzlerin Savaşı, Şeytanın Günü, Köfte Yağmuru 2 ve Uzak Çığlık yer alıyor. Haftanın DVD.lerinin kaleme alındığı Aile Oyunu köşesinde Kalbim Sende ve Süper İncir inceleniyor. Kısa film köşesi Genç ve Masum’da Serdar Kökçeoğlu imzasıyla Fatih Kızılgök’ün SİYAD ödüllü Nerdesin?’i keşfediliyor.

    Balayı’nın Kamera Arkası Yayınlandı

    14 Şubat Cuma günü vizyona girecek olan yerli romantik film Balayı için geri sayım başladı, filmin kamera arkası görüntüleri internet ortamında yayına verildi. Reis Film yapımı olan filmin yönetmeni Koray Baliç, başrollerini ise Seda Tosun ve Emre Kılıç paylaşıyor. Ülkenin en zengin işadamlarından biri olan Uğur, çok ünlü bir oyuncu olan eşi Gül’ü, sürpriz balayı için Kaleköy’e götürür. Balayından bir hafta önce tanışmış ve yıldırım nikâhı ile evlenmiş çift, günler geçtikçe ilişkileri ile ilgili yoğun bir hesaplaşmanın içine girerler. Uğur’a göre Gül, dilinin altında bir bakla saklıyor gibidir. Çiftin arasındaki bu gerilimli durum çözülmez fakat Uğur, Gül’ün sırrını ortaya çıkardığında kıyamet kopar.

  • Basın Bülteni
  • Kamera Arkası: 1 / 2
  • Film hakkında geniş bilgi için tıklayınız.