X-Men Başlangıç: Wolverine

Gavin Hood’un yönettiği ve Hugh Jackman, Ryan Reynolds, Liev Schreiber ile Dominic Monaghan’ın oynadığı X-Men Başlangıç: Wolverine (X-Men Origins: Wolverine), 01 Mayıs 2009’da Tiglon Film dağıtımıyla Tiglon Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Mutant hayatı yaşayan Wolverine, kız arkadaşının ölümü nedeniyle Victor Greed’ten intikamını almak için gizli program Weapon X’e katılır. Wolverine, Sabretooth’un kız arkadaşı Silver Fox’un öldürmesi üzerine katılmayı kabûl eder. Kendisini yenilmez hale getirecek Adamantium metalinin vücuduna enjekte edilmesiyle Wolverine’in intikam macerası başlar.

“X-Men Başlangıç: Wolverine” üzerine bir yorum

  1. Spoilerrr

    Neresinden başlasam diye düşündüm, öncelikle hikâyenin aslından sapılan bir uyarlamanın ne kadar başarılı olacağını bir düşünün diyerek lâfa başlamak istiyorum. Wolverine karakterinin uzun bir geçmişi var ve gayet güzel bir şekilde işlenebilecekken neden kendilerine göre takılmışlar merak ediyorum. Ortada karışık bir çorba var ama içen herkes maalesef aynı tadı almıyor. Özellikle ÇR aşinalığı olanlar için yavan ötesi bir film. Sanki cevap verip boşluk dolduracağız derken kendileri kocaman boşluklar yaratmışlar, bu da senaryoyu bayağılaştırmış. Hele Kent Çiftliğini feciii anımsatan sahneler.

    Açılış jeneriği herhalde en beğendiğim yerlerden biriydi. Değişik savaşlar ve giderek daha kanlı, daha şiddetli olaylar. Geçmişe giriş iyi ama devam giderek düşüşe geçen olaylar zinciri şeklindeydi. Karakterlere gelince Hugh zaten filmi çekici kılan etken, berbat dahi olsaydı sırf onu Wolverine kimliği içinde izlemek için bile gidebilirdim. Ama filmin afişini süsleyen karakterle bakıp da aman aman şeyler beklemeyin.

    Özellikle Gambit. Allahım bu karakteri ne diye filme aldılar çok merak ediyorum? Tıpkı elmas kız gibi afişlerde güzel ve yakışıklı dursun diye mi? Ne geçmişi var ne geleceği, güçlerinden yeterince bahsedilmemiş, o sokak arasındaki sahnede Wolverin ters yumruğu çakıp adamı iki seksen yere serdikten sonra ağzıyla kuş tutsa karizma yapabilir mi? Sonrasında uçup atlasa ne olacak?

    Deadpool karakteri çok feci harcanmıştı. Oysa filmin gösterime girişinin hemen ardından kendi filmine de sahip olacağı açıklanan bir karakteri ne diye bu hale sokarsın? Ryan Reynolds boşboğaz Wilson Wade karakterine cuk bir oyuncu ayrıca devamında gelen aksiyon sahnesine de fazlasıyla yakışmıştı. Ama sen gel filmin sonunda ağzını dik adamın… En çok konuşmasıyla ünlü karakteri soktukları vaziyete bakın. Ay yazdıkça sinir oluyorum. Umarım kendi filminde doğru düzgün bir iş çıkarırlar.

    10/6 Neden? Elek gibiydi film elek…

Yorumlar kapalı.