13 Mart 2009 Haftası

“Yedi Yaşam”, sadece birkaç saniyede bile geri dönülemez biçimde değişebilen hayatlarımızda, insanların kendilerine ve başkalarına hep sorduğu “aşk nedir?”in yanıtını en cesur biçimde veriyor: Sinemada pek kolay rastlanmayan bir oyunculuk büyüsü ile seyirciyi avuçlarının içine almasını bilen Will Smith kendini o kadar yakın hissettiriyor ki, tarifi zor.

“U2 3D” adlı 2007 yapımı filme giderseniz, yüksek teknolojili konserler veren İrlandalı rock grubunun “Vertigo” adlı turlarının son ayağı Güney Amerika’da bir stadyumun içine dijital ‘3 Boyutlu Sinema’ sayesinde ışınlanırsınız ki, alacağınız zevki tarif etmem olanaksız!

“Teldeki Adam”, New York ikiz kulelerinin çatıları arasına gerilmiş tel üzerinde yürüyecek kadar olağanüstü bir insanın, bu yürüyüşü gerçekleştirmesinin mimarları olan yol arkadaşlarını, en az onun kadar önemseyerek hazırlanmış bir belgesel. Ve filmdeki şeytani ayrıntı da tam bu noktada: Başarı öncesi ve sonrası, olağanüstü insanın olağan dostluklarının nasıl etkilendiği yani. Uzun metrajlı belgesel dalında Oscar aldı, kaçırmayın.

“Köpek Oteli”, sadece, büyük bir endüstriye sahip Amerikan Sineması’nın gerçekleştirebileceği türde, çocuklar ve hayvanlar gibi çalışması en zor oyuncuların mükemmel yönetildiği, yanı sıra set, görüntü, kurgu özelliklerinin dikkate değer olduğu, insan sevgisinin, doğanın kusursuz yaratıklarını yani hayvanları sevmekten geçtiğine dair eğlenceli film.

(11 Mart 2009)

Ali Ulvi Uyanık

aliuyanik@superonline.com