12.12.08 Dünyanın Durduğu Gün

Scott Derrickson’ın yönettiği Keanu Reeves, Jennifer Connelly, Jaden Smith ile Kathy Bates’in oynadığı 12.12.08 Dünyanın Durduğu Gün (The Day The Earth Stood Still), 10 Aralık 2008’de Tiglon Film dağıtımıyla Tiglon Film tarafından vizyona çıkarılıyor.
Ünlü bilimci Dr. Helen Benson kendisini, insanlığı dünyanın beklediği krize karşı uyarmak için gelen uzaylı Klaatu ile yüzyüze bulur. Helen’in kontrolü dışındaki güçler Klaatu’ya düşman gözüyle bakarlar ve dünya liderleriyle temasa geçmesini önlerler. Helen’in, Klaatu’ya dünyanın kurtarılmaya değer bir yer olduğunu göstermesi gerekmektedir.

“12.12.08 Dünyanın Durduğu Gün” üzerine 2 yorum

  1. 1951 tarihli filmde uzaylımızın odaklandığı tehdit nükleer çalışmalardı ama aradan o kadar yıl geçtikten sonra insanlığın karşısındaki en büyük tehdit bir de bakmışız ki insanın kendisi olmuş. Dünya bizim ne de olsa, içine de ederiz, parçalarız da… Ne zaman ki çıkış yok artık o zaman evrilmeyi akıl ederiz.

    En başında uzaylıyı tekeline almaya çalışan Amerika Başkan Yardımcısı herhalde herkesin sinirlerini gerdi. Sonlara doğru ben maşayım izlenimi verse de o saatten sonra kim takar seni? Hayır adam ülkene geldiyse geldi, diğer dünya liderleriyle de görüşmek istiyorsa neden yasaklıyorsun? Bir dinle bakalım neler anlatacak. Daha baştan kurşun sıkan sizdiniz, bir de “Bize saldırdın” demiyor mu? Gücü belli değil, yapabileceklerinin sınırlarını bilmiyorsun, incelemeleri bile kendi memleketi dışındaki bilim adamlarına vermemeye kararlı. Hayır bir de neden bu uzaylılar ine ine Amerikaya inmeyi seçer ki? Git Avrupaya in kardeşim!

    Keanu başka rollerini anımsatan bir rolde olmasına karşın ondan başkasını da bu rolde düşünemiyorum nedense. Özellikle de sorgucunun sorgulanana dönüştüğü sahneyi çok çok beğendim. Ses tonu, kendine güveni, bakışı “Bravo” dedirtti. Bıdık Jaden de başarılıydı hani. Oğlu da Will Smith kadar iyi oyuncu olacağa benzer.

    Bach gibi bazı detay kullanımlarını, Gort’un u yeni dizaynını oldukça sevdim. Neyse ki ilk filmdeki tanrı/peygamber/kıyamet göndermeleri sapasağlam duruyor.

    10/7. Neden? Evrilmek için o kadar beklenmemesi gerektiğini düşündüğüm için…

Yorumlar kapalı.