Işıkları Kapat

Mark Macnicol’un yönettiği ve Kirsty Strain, Rachel Flynn, Adam Robertson ile Lorraine Hudson’un oynadığı Işıkları Kapat (Dreaded Light), 14 Haziran 2024’de Bircan Film dağıtımıyla Bircan Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Yaşlı ve kederli bir dul olan Duncan, odalarının acı dolu anılarla dolu olduğu üst kata çıkmaktan kaçınmak için kanepede uyumakta ve ihtiyaçlarını bahçede gidermektedir. Kendi şeytanlarıyla yüzleşmenin (ya da daha doğrusu yüzleşmemenin) yanı sıra, gün ışığından hiç de hoşlanmayan, eski vampir filmleriyle sağlıksız bir ilgisi olan, bir general kızı, oldukça sorunlu genç Michelle’in şeytanlarıyla da mücadele etmek zorundadır.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Web Sitesi
  • Fragman
  • IMDb

Işıkları Kapat yazısına devam et

Son Akşam Yemeği Filmi Ödüle Doymuyor

Sinemamıza değer katmaya devam eden Son Akşam Yemeği, New York Movie Awards’tan En İyi Film ve En İyi Orijinal Müzik (Mustafa Yazıcıoğlu), Florence Film Festival’den En İyi Film ve En İyi Orijinal Müzik (Mustafa Yazıcıoğlu), Milan Gold Awards’tan En İyi Uzun Metraj Film ve En İyi Orijinal Müzik (Mustafa Yazıcıoğlu), Hollywood Gold Awards’tan En İyi Orijinal Müzik (Mustafa Yazıcıoğlu) ve New York Internatiol Film Festival’inden de En İyi Orijinal Müzik ödüllerini kazandı.

Son Akşam Yemeği Filmi Ödüle Doymuyor yazısına devam et

Engelsiz Filmler Festivali 2024 İzleyicilerle Buluşmaya Devam Ediyor

Puruli Kültür Sanat tarafından “Bir arada film izlemek mümkün” sloganıyla oniki yıldır sinemaseverlerle buluşan Engelsiz Filmler Festivali programında yer alan Toprağın Şarkıları (Songs of Earth), İmparatorluk (The Empire), …Kadın (Woman of…), 32 Ses (32 Sounds), Bir Ailenin Kısa Hikâyesi (Brief History of a Family), Ölüm Yaşayanların Sorunudur (Death is a Problem for the Living), Cehennemde Bir Pazar (A Sunday in Hell) ile Yıldızlar ve Su Taşıyıcıları (The Stars and The Water Carriers) filmlerinin ve bu yıl kaybettiğimiz Ayla Algan anısına düzenlenen Karanlıkta Uyananlar filminin gösterimi ile çocuklar için düzenlenen Stop Motion Animasyon Atölyesi gerçekleştirildi.

Engelsiz Filmler Festivali 2024 İzleyicilerle Buluşmaya Devam Ediyor yazısına devam et

Sadi Bey’in Ağaçları

Sadi Bey, ikinci baharının birkaç yaz mevsimini Kınalıada’nın İstanbul’a bakan yüzündeki caddede bulunan bir binada geçirdi. Caddedeki binaların 1. ve 2. katlarında oturan vatandaşların bazıları, denizi daha iyi görek deye önlerindeki kamuya ait arazilerde bulunan ağaçların dallarını vahşi bir şekilde kırdılar. O manzaradan bir fayda gelir mi ben bilemem, ama yaptıkları Sadi Bey’in Ağaçları köşesinin onlara ithaf edilmesine sebep oldu. Cenab-ı Allah, her iki cihanda muratlarına erdire veya erdiremeye. Yeni eklenen ağaçları:
Yıldız Korusu, Beşiktaş, İstanbul
Tepebaşı Caddesi, Çatma Mescit Mahallesi, Beyoğlu, İstanbul
Hilo, Havai, Amerika
Filmlerden: Kestirme Yol (Meek’s Cutoff)