Miller’ın Favorisi

Jade Halley Bartlett’in yönettiği ve Martin Freeman, Jenna Ortega, Bashir Salahuddin ile Gideon Adlon’in oynadığı Miller’ın Favorisi (Miller’s Girl), 07 Haziran 2024’de Planet 4 dağıtımıyla Mars Production tarafından vizyona çıkarıldı.
Yetenekli genç bir yazar, üniversite profesörünün ona verdiği projeyi en iyi şekilde tamamlamak için bir maceraya atılır. Bu süreç kendilerini oldukça karmaşık bir durumda bulmalarına sebep olacaktır. Sınırlar aşılıp, birbirlerinin hayatlarına dahil olduklarında profesör ve çırağı en karanlık benlikleriyle yüzleşmek zorunda kalırken, bireysel amaçlarına sadık kalıp değer verdiklerini korumakta zorlanırlar.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Fragman
  • IMDb

Kan Gölünde… Becky’nin Gazabı

Devlet terörü, bizde olduğu gibi dünyanın her devletinde sürdürülüyor. Gerçi onlarda aşağılanıyor, ama bizde kahraman oluyor o teröristler. Devlet, kendi varlığına karşı olan her oluşumu yok etmeyi görev bilir; en çok da egemenliğin halkın büyük çoğunluğunun eline geçmesini isteyenlere karşı acımasızdır. Diğerlerini ise olası itirazları baştan engellemek ve toplumda “bak, bizim devletimiz adildir” dedirtmek amacıyla göz boyamak için engeller. Bunun örneklerini çokça gördük, yaşadık.

Matt Melek ve Suzanne Couta’nın birlikte yazıp yönettikleri (aslında bir devam filmi) “Becky’nin Gazabı”, yukarıda yazdıklarımızı destekliyor. Becky’nin babası Neonaziler tarafından katledilmiştir, bırakın tutuklanıp, hüküm giyip, mahkûm olmalarını, peşlerine bile düşülmemiştir. Becky’ye düşense ihkakıhaktır, yani kendi çözümünü kendisinin bulması gerekir.

Sinemanın sözcükleri…

Alfabede 29 harf var, müzikte 7 nota, sinemadaysa 37 dramatik örgü. Nasıl ki 29 harfle birçok sözcük yaratıp, o sözcükleri farklı düzeylerde birleştirir de bir eser çıkarabilirseniz, sinemanın 37 “harfi”nden birçok olay örgüsü, farklı anlatımlar üretebilirsiniz.

“Becky’nin Gazabı”nı yazanlar, intikam duygusundan yola çıkıp etrafı kan gölüne çeviren bir genç kadın kahraman yaratmışlar, biraz da “Evde Tek Başına” veya benzeri filmlerden ilginç öykücükler kattılar mı izlenirliği yüksek bir film çıkar ortaya diye düşünmüşler. O kadar kan olmasaydı, kahramanımız Becky biraz da zorlansaydı (Cüneyt Arkın bile yaralanırdı da devrilmezdi, hiç mi Yeşilçam filmi izlememişler) bu kış gününde insanların sinemaya gitme arzusunu arttırabilirlerdi.

Yukarıda yazdıklarıma devam etmeliyim. Becky artık devletin kadrolu katili… devam filmi çekilirse -ki, çekilecektir muhakkak- göreceğiz. Demek ki neymiş? Devletler katillerini korurmuş.

17 Mayıs 2024’den itibaren gösterimde…

(04 Aralık 2023)

Korkut Akın

korkutakin@gmail.com

Hit Man

Richard Linklater’in yönettiği ve Glen Powell, Adria Arjona, Austin Amelio ile Molly Bernard’in oynadığı Hit Man, 07 Haziran 2024’de CJ ENM dağıtımıyla Pinema Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Bir kadına yardım ederken uyması gereken kuralları hiçe sayan polisin hikâyesi. New Orleans’lı kiralık katili Gary Johnson, aslında cinayet emrini veren kişileri mahkûm etmek için yem görevi gören bir sivil polistir. Ancak çaresiz Madison, kocasını öldürmek için karşısına oturduğunda profesyonelliğini bir kenara atar. Madison’a karşı bir şeyler hissetmeye başlayan Gary, sahte kimliğini benimser, harekete geçer ve bir suç makinesine dönüşür.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Fragman
  • IMDb
  • Ferhan Baran Yazıyor

Hit Man yazısına devam et

Haikyu!! The Dumpster Battle

Susumu Mitsunaka’nın yönettiği ve Ayumu Murase, Kaito Ishikawa, Yuki Kaji ile Yuichi Nakamura’in oynadığı Haikyu!! The Dumpster Battle (Gekijôban Haikyû!! Gomi Suteba no Kessen), 07 Haziran 2024’de TME Films dağıtımıyla Sony Pictures tarafından vizyona çıkarıldı.
Shoyo Hinata, idolü olan voleybol sporcusu Küçük Dev’i taklit etmek için Karasuno Lisesi voleybol takımına katılır. Ancak eski rakibi Tobio Kageyama ile takım kurmak zorundadır. İkisi birbirine zıt oyun tarzlarına rağmen güçlü bir silah haline gelirler. Şimdi onlar karşılarına çıkan zorlu rakiplerini yenip, uzun zamandır bekledikleri hesaplaşmayı kazanabilecekler midir?

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Web Sitesi
  • Fragman
  • IMDb

Haikyu!! The Dumpster Battle yazısına devam et

Çingene Kızı – Zeugma Filminin Galası Gerçekleşti

Yapımcılığını Zen Yapım’ın üstlendiği, senaryosunu Cavidan Balcı’nın kalema aldığı, yönetmen koltuğunda ise Kamil Çetin’in oturduğu yılın iddialı romantik komedi filmlerinden biri olan Çingene Kızı – Zeugma filminin galası yapıldı. 10 Mayıs 2024 Cuma günü gösterime girecek olan ve çekimleri Gaziantep’te gerçekleşen film, Gaziantep’in ünlü müzesi Zeugma’nın en nadide eserlerinden “Çingene Kızı” adlı tablosunun yurt dışı bağlantılı bir çete tarafından çalınma planlarını ele alıyor.

Çingene Kızı – Zeugma Filminin Galası Gerçekleşti yazısına devam et