4. SineKültür Üniversitelerarası Kısa Film Festivali

4. SineKültür Üniversitelerarası Kısa Film Festivali, 22 – 24 Mayıs 2023 tarihleri arasında T. C. İstanbul Kültür Üniversitesi tarafından düzenleniyor. Festival kapsamında yapılacak yarışmaya 30 dakikayı aşmayan ve 01 Ocak 2021′den itibaren üretilmiş olan filmlerle başvurulabilecek. Katılımcıların başvurularını 21 Nisan 2023 Cuma günü saat 18:00’e kadar festivalin resmi web sitesi olan sinekultur.iku.edu.tr adresinden yapmaları gerekiyor. Yarışmada En İyi Belgesel Film 5.000 TL ve En İyi Kurmaca Film de 5.000 TL ile ödüllendirilecek. Yarışma komitesi gerekli görürse, her iki dalda da mansiyon ve/veya jüri özel ödülü gibi ek ödüller de verebilecek.

4. SineKültür Üniversitelerarası Kısa Film Festivali yazısına devam et

Sungu Çapan’ı Kaybettik

Duayen film eleştirmenlerinden Sungu Çapan, 01 Nisan 2023 Cumartesi günü hayatını kaybetti. Çapan, 1947 yılında dünyaya geldi. Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Grafik Sanatlar Bölümü’nü bitirdi. İlk sinema yazıları 1965’te Forum Dergisi’nde yayımlanmaya başladı. Uzun yıllar Cumhuriyet Gazetesi’nde haftalık sinema yazılarını sürdüren Sungu Çapan cenazesi, 03 Nisan 2023 Pazartesi günü Zincirlikuyu Camii’nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazını müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Merhuma Tanrıdan rahmet, kederli ailesine sabırlar dileriz.

İzmir Sinema Bülteni Şubat – Mart 2023 Yayınlandı

İzmir Sinema Ofisi olarak proje geliştirme ve yapım aşamasında bir araya gelinen ve katkı sunulan üç ayrı film bu yılki İstanbul Film Festivali’nde yarışıyor. Bu yıl 42.si düzenlenecek olan festivalin açıklanan programına göre, Ulusal Yarışma bölümündeki filmlerden Cam Perde ve Bars ile Ulusal Kısa Film Yarışması bölümünde yarışacak olan Handan İpekçi’nin Diyet filmi, İzmir Sinema Ofisi’nin proje geliştirme ve yapım aşamasında destek olup katkı sunduğu filmler olarak dikkat çekiyor. Festivalde yarışan, Orçun Köksal’ın ilk uzun metraj filmi Bars’ın önemli bir bölümü de 2021 yılında İzmir’de çekilmişti.

İzmir Sinema Bülteni Şubat – Mart 2023 Yayınlandı yazısına devam et

Suç Bende

François Ozon’un yönettiği ve Nadia Tereszkiewicz, Rebecca Marder, Isabelle Huppert ile Fabrice Luchini’nin oynadığı Suç Bende (Mon Crime), 05 Mayıs 2023’de Başka Sinema dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Ozon’un, “kız kardeşliğin zaferi hakkında” diyerek tarif ettiği film, iki iyi arkadaş, Madeleine ile Pauline’in, etraflarındaki erkeklerin saflıklarından faydalanmalarını konu alıyor. Genç ve güzel aktris Madeleine Verdier, ünlü bir yapımcıyı öldürmekle suçlanır. Madeleine, genç ve işsiz avukat olan yakın arkadaşı Pauline’in yardımıyla kendini takdir edilmesi gereken bahtsız bir kurban olarak sunuyor.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Fragman
  • IMDb

Suç Bende yazısına devam et