Yeni Bir Yarasa Adam’ımız Daha Oldu

Morbius, çözümsüz bir kas/kemik hastalığı nedeniyle yaşamını o hastalığı yenmeye adar. Onlarca, yüzlerce deney yapar. Yarasaların kanla beslenmesinden yola çıkarak deneylerini yarasalar üzerine odaklar.

Sonrasını anlamışsınızdır. Kendisi bir yarasa adam olur. İyi niyetli ve yararlı bir amacı varken, en sevdiği, kendisi gibi hastalıktan mustarip arkadaşı (Milo) da formülü alıp yarasalığa geçer. Tabii, çatışma da başlar.

Aksiyon filmlerinin en bilinen trüğü budur zaten: İstenmeyen sonuca daha kolay varmak ve çatışmalarla birlikte sona ulaşmak. Zaten, film icabı kötüler hep kaybeder, iyiler kazanır.

Film kahramanı yarasa olunca karanlıkların olması kaçınılmaz… New York’un en karanlık halini izleriz sürekli, ya metrolarda ya da geceleri ıssız ormanlarda… Bu tür filmlerin bir kadın kahramanı da olmalıdır. Morbius’un yardımcısı güzel asisten doktor sadece zevahiri kurtarmak için vardır, ama aksiyonun arasında kaynar, kaynaması gerekir.

“Sineklerin Tanrısı” kitabının ve filminin bilimsel gerçeklerle uyuşmadığı, insanların ağırlıklı olarak iyilikten yana olduğu kanıtlansa da gerek edebiyat gerekse sinema bu kötülük duygusunu işliyor sürekli. Evet, Morbius, insanlık yararına bir buluş peşinde, ama arkadaşı Milo, yaşamı boyunca görmediği hep istediği özgürlüğü hazır eline geçirmişken bırakmamak istiyor. Sizce ikisi de haklı mı? Bir yere kadar Milo’ya da hak veriyorsunuz, içinizden de olsa… Bu hak verme duygusu biraz vurgulanıp da işlenseydi film daha bir gerçekçi olurdu…

Süperman, Batman derken bu yarasa adam ile yeni bir beklenti doğuyor diyebiliriz. Sinema yeni bir kahraman kazanıyor. Umarız özenli filmlerin özenli bir kahramanı olur bu yeni yarasa adam.

Morbius, Yönetmen: Dainel Espinoza, Senaryo: Burk Sharpless, Matt Sazama, Oyuncular: Jared Leto, Matt Smith (XI), Adria Arjona… 1 Nisan 2022 tarihinden başlayarak gösterimde…

(30 Mart 2022)

Korkut Akın

[email protected]

İnönü Üniversitesi 14. Uluslararası Kısa Film Festivali’nin Lansman Toplantısı Gerçekleştirildi

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Sinema Topluluğu tarafından 16 – 19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek İnönü Üniversitesi 14. Uluslararası Kısa Film Festivali için geri sayım başladı. Festivalin lansman toplantısı Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde usta Oyuncu Meral Çetinkaya’nın katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Belediye Başkanları, Malatya basını ile akademisyen ve öğrenciler katıldı.

İnönü Üniversitesi 14. Uluslararası Kısa Film Festivali’nin Lansman Toplantısı Gerçekleştirildi yazısına devam et

Yangın Gecesi

Tatiana Huezo’nun yönettiği ve Ana Cristina Ordonez, Marya Membreno, Mayra Batalla, Norma Pablo ile Memo Villegas’ın oynadığı Yangın Gecesi (Noche de Fuego – Prayers for the Stolen), 01 Nisan 2022’de Başka Sinema dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Mısır ve haşhaş yetişen, erkeklerin iş aramak için gidip bir daha dönmediği bir dağ kasabasında anneler, kızlarını uyuşturucu baronlarından korumak için dişlerini boyayarak veya saçlarına erkeksi bir hava verecek şekilde keserek çirkinleştirirler. Kızlarının kaçırılma tehdidine karşı yeraltında gizli yerler yaparlar. Anneleri onları, köle olmaktan, ölmekten kaçabilmeleri için eğitir.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Fragman
  • IMDb
  • Korkut Akın Yazıyor

Zuhal, İstanbul’da İlk Kez İstanbul Film Festivali’nde

Nazlı Elif Durlu’nun ilk uzun metraj filmi Zuhal, İstanbul’da ilk kez 41. İstanbul Film Festivali’nde seyirciyle buluşuyor. Filmin Erge Yeksan imzalı posteri de bugün yayınlandı. 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde seyirciyle buluşan ve başrolündeki Nihal Yalçın’a En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü getiren film, uluslararası prömiyerini de Kasım ayında Tallinn Black Nights Film Festivali’nde yapmıştı. Kara komedi türündeki Zuhal, başarılı bir avukat olan ve İstanbul’un merkezinde yaşayan Zuhal adlı bir kadının evinin derinlerinden gelen bir kedi sesinin peşinde çıktığı çaresiz arayışı ve o güne dek yüzlerini bile görmediği komşularıyla yaşadığı absürt karşılaşmaları konu alıyor.