Venom: Zehirli Öfke 2

Andy Serkis’in yönettiği ve Tom Hardy, Woody Harrelson, Michelle Williams ile Naomie Harris’in oynadığı Venom: Zehirli Öfke 2 (Venom: Let There Be Carnage), 15 Ekim 2021′de Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarıldı.
Hayatta kalabilmek için birbirlerine bel bağlayan, dikbaşlı ama benmerkezci muhabir Eddie Brock ile vücudunu ele geçiren uzaylı simbiyot Venom’ın macerası dünya çapında 856 milyon dolardan fazla hasılat elde etti. Eddie Brock, Venom’ın “Ye ya da yem ol” ilkesiyle hayatta çok daha başarılı olabiliyorken, Venom’ın da Eddie’nin ince ayarlı ahlaki adalet duygusu tarafından dizginlenmeye ihtiyacı vardı.

  • Basın Bülteni: 1 / 2
  • Fotoğraflar
  • Fragman
  • IMDb
  • Korkut Akın Yazıyor

Venom: Zehirli Öfke 2 yazısına devam et

1. Diyarbakır Kısa Film Festivali, 01 – 04 Haziran 2021 Tarihlerinde Gerçekleştiriliyor

Diyarbakır Kültür Sanat ve Sinema Derneği bünyesinde geçen yıl Haziran ayında yapılması planlanan ancak koronavirüs pandemisi nedeniyle ertelenen 1. Diyarbakır Kısa Film Festivali, 01 – 04 Haziran 2021 tarihleri arasında düzenlenecek. Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema TV Bölümü mezunu genç yönetmen Serhat Gönen’in direktörlüğünü üstlendiği festivale, belgesel ve kurmaca konulu çok sayıda kısa film katılıyor

Hayao Miyazaki Dosyası Altyazı’nın Mayıs Sayısında

Altyazı Sinema Dergisi, Mayıs sayısını “Rüzgârlı Diyarların Büyücüsü” Hayao Miyazaki’ye ayırıyor. Anime sinemasının büyük ustasının kırk yılı aşan zengin filmografisini mercek altına alan dosyada, Miyazaki klasiklerine dair yazıların yanı sıra yönetmenin farklı filmleri arasındaki tematik bağlara odaklanan incelemeler de okunabilir. Dosya kapsamında Öykü Sofuoğlu, yönetmenin tüm varlıklara bir ruh bahşeden sinemasının özündeki animist perspektifi ele alıyor. Aslı Ildır, tüm Miyazaki filmlerinde güçlü bir karakter olarak karşımıza çıkan ve kahramanı dönüştürme görevi üstlenen tüm mekânlara yakından bakıyor.

Farkında mısınız? Kısa Film Yarışması

Türk Beyin Damar Hastalıkları Derneği, toplum sağlığını ilgilendiren konuların sinema sanatı aracılığı ile ele alınarak aktarılmasını desteklemek amacıyla Farkında mısınız? Kısa Film Yarışması’nı gerçekleştiriyor. 1.lik, 2.lik ve 3.lük Ödülü dışında “Ben Seçtim” Halk Oylaması Ödülü de verecek yarışma, hedef kitlenin yalnızca izleyici olarak kalmasını değil, sürecin yöneticisi ve karar vericisi olmasını da sağlamayı amaçlıyor.

Farkında mısınız? Kısa Film Yarışması yazısına devam et

Bahar Nöbeti, İstanbul Modern Sinema’da

İstanbul Modern Sinema, baharın son ayında 2020’de festivallerde adından söz ettiren, ödüller alan, kimi ilk kez izleyiciyle bulaşacak filmlerden bir seçki sunuyor. 18 – 30 Mayıs 2021 tarihleri arasında Bahar Nöbeti başlığı altında gösterilecek bu filmler, Şeytan Yoktur (Sheytan Vojud Nadarad), Şarlatan (Charlatan)Zappa ve Gagarine, bazen özlemi duyulan, idealleştirilen bir nostalji, bazen de kendini zorla hatırlatan, silinmeye direnen bir iz olarak farklı tarihsel bağlamlarda, farklı karakter ve öyküler üzerinden “geçmiş” kavramıyla uğraşıyor.

Bahar Nöbeti, İstanbul Modern Sinema’da yazısına devam et

TRT Ortak Yapımı Gölgeler İçinde Los Angeles’tan Ödülle Döndü

Erdem Tepegöz’ün yeni filmi Gölgeler İçinde, festival yolculuğuna ödülleri toplayarak devam ediyor. Geçen ay Latin Amerika prömiyerini Fantaspoa Uluslararası Fantastik Film Festivali’nde yapan ve festivalde başrol oyuncusu Numan Acar ile En iyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazanan film, Mayıs ayında Los Angeles’da yapılan South East European Film Festivali’nde En İyi Sinematografi Ödülü’ne layık görüldü.