32. Ankara Film Festivali Başvuruları Başladı

T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından 04 – 12 Kasım 2021 tarihlerinde düzenlenecek 32. Ankara Film Festivali başvuruları başladı. 01 Mart’ta açılacak başvurular 15 Eylül’e kadar devam edecek. Ulusal Uzun Film Yarışması’nda En İyi Film, İlk Film, Yönetmen, Senaryo, Kadın Oyuncu, Erkek Oyuncu başta olmak üzere 13 dalda ödüller verilecek. En İyi Filme 50.000, En İyi İlk Filme 20.000 TL verilecek.

32. Ankara Film Festivali Başvuruları Başladı yazısına devam et

Nickelodeon Avatar Stüdyolarını Kuruyor

Nickelodeon, Avatar: Son Hava Bükücü ve Korra Efsanesi’nin sevilen dünyasına dayanan animasyon dizileri ve filmleri kapsayan orijinal içerik yaratmak için tasarlanmış yeni oluşturulmuş bir birim olan Avatar Stüdyoları’nı duyurdu. Orijinal yaratıcılar ve yönetici yapımcılar Michael DiMartino ve Bryan Konietzko, Nickelodeon Animation Başkanı Ramsey Naito’ya bağlı olarak stüdyoyu Eş Kreatif Şef olarak yönetecekler. Stüdyo ürünleri platform ve sinemalarda yer alacak.

Nickelodeon Avatar Stüdyolarını Kuruyor yazısına devam et

Sevgili Lucio Sana Yazıyorum, Biografilm Festival’de Gösteriliyor

Yönetmenliğini Riccardo Marchesini’nin yaptığı Sevgili Lucio, Sana Yazıyorum (Caro Lucio, ti Scrivo), Biografilm Festival kapsamında çevrimiçi olarak gösteriliyor. Egle, şarkıcı – söz yazarı Lucio Dalla’nın postacısıdır. İlginç olan, şarkıcının ortadan kaybolmasından sonra bile Egle’ın işi bitmemiştir. Egle, elinde kalan Lucio’ya yazılan mektuplardan hareketle onun sözlerini devam ettirmek için yeni şarkı sözleri yazmaya karar verir.

Sevgili Lucio Sana Yazıyorum, Biografilm Festival’de Gösteriliyor yazısına devam et

Absürd Adam

Burak Kum’un yönettiği filmde Ceyhun Sevilmiş oynuyor. Bir adam, arabasında Kitty Kallen’in bir şarkısını dinlemektedir. Şarkıyı durdurduğu anda, yolda bir çanta görür. İçi altın dolu bu çanta ile ne yapacağını bilemeyen adam, çanta ile mücadeleye girer. Bu çaba sonunda eline ne kalacaktır? Yunan mitolojisinin bahtsız karakteri Sisifos, filmin kökünü oluşturuyor. Zeus, Sisifos’u dik bir dağın eteğine getirir ve önüne dev gibi bir kaya koyup “Bunu dağın tepesine çıkart ve orada kalmasını sağla.” der. Bu sonsuza dek sürecek bir cezadır; çünkü Sisifos taşı dağın tepesine çıkartsa bile orada kalmasını sağlayamaz. Ancak asla vaz geçmez, taşı yeniden, yeniden tepeye çıkarmaya devam eder.

Absürd Adam yazısına devam et

TRT 2’den Mart Ayında Her Akşam Farklı Film

Edebiyattan tarihe, resimden tiyatroya, müzikten felsefeye birçok yapımları izleyiciyle buluşturan TRT 2, ödüllü ve prestijli filmleri Mart ayında ekrana getirecek. Türkiye’nin kültür sanat kanalı TRT 2’nin merakla beklenen Mart ayı filmleri belli oldu. Birçok alanda özel yapımları izleyiciyle buluşturan TRT 2, Mart ayında her akşam farklı bir filmi sinemaseverlerin beğenisine sunacak. Aralarında televizyonda ilk kez ekranlara gelecek yapımların da yer aldığı filmler, Mart ayı boyunca orijinal dillerinde yayımlanacak.