Sonbahara Doğru

Levent Demirci’nin yönettiği ve Merve Yıldız, Tuğçe Köse, Murat Cem Yılmaz ile Burhan Narınç’ın oynadığı Sonbahara Doğru, önümüzdeki aylarda ????? dağıtımıyla Sinebaz Sanat tarafından vizyona çıkarılıyor.
Önemli bir konuda biraz daha bağımsız bir bakış açısıyla ve teknik olanaklarla çekilmiş bir film olan Sonbahar Doğru’da genç bir kadın olan Yaprak, bir köye öğretmen olarak tayin edilir. Yeni hayatına alışmaya çalışan Yaprak, bir öğrencisinin annesi olan Semra ile sağlam bir dostluk kurar. Birbirlerinden güç alan iki kadın birlikte ve elbirliğiyle erkeklerin egemen olduğu dünyada karşılarına çıkan tüm zorlukların üstesinden gelmeye çalışırlar.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Fragman
  • IMDb

Sonbahara Doğru yazısına devam et

Aykut Enişte 2

Onur Bilgetay’ın yönettiği ve Cem Gelinoğlu, Melis Babadağ, Hakan Yılmaz ile Müfit Kayacan’ın oynadığı Aykut Enişte 2, 03 Aralık 2021′de CJ ENM dağıtımıyla BKM Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Atabeyoğlu Ailesi’ne damat olacağı için mutlulu olan Aykut, işler yolunda giderse bu kez Gülşah’ı elinden kaçırmamaya kararlıdır. Ancak beklenmedik bir gelişme planlarını alt üst eder. Ailenin hayırsız damadı, önceki eski enişte Talat ortaya çıkar ve Aykut ile Gülşah’ın düğününe sayılı günler kala işleri karıştırır. Aykut saflığı yüzünden başına açılan belalardan kurtulabilecek midir? Bir ailede iki enişte olursa neler olabilir?

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Fragman
  • IMDb

Aykut Enişte 2 yazısına devam et

Köprüde Buluşmalar Çevrimiçi Sinema Konuşması: 12 Punto TRT Senaryo Günleri ve TRT Ortak Yapım

İstanbul Film Festivali kapsamında düzenlenen, Türkiye’den ve komşu ülkelerden yapımcı, yönetmen ve senaristleri, uluslararası sinema profesyonelleriyle bir araya getiren Köprüde Buluşmalar, Covid-19 salgınının ardından gerekli tedbirleri alarak atölye ve sinema konuşmalarını çevrimiçi olarak gerçekleştiriyor. Köprüde Buluşmalar kapsamında Nisan ayında ilk kez düzenlenen Film Geliştirme Atölyesi tarafından sunulan 50.000 TL.lık TRT Özel Ödülü, Gözde Yetişkin ve Emre Sert’in yönettiği Rahmet’e verildi.

8. Engelsiz Filmler Festivali Heyecanı Bugün Başlıyor

Covid-19 salgını nedeniyle 8. yılında Türkiye’deki tüm sinemaseverleri 12 – 18 Ekim 2020 tarihleri arasında çevrim içinde buluşturacak Engelsiz Filmler Festivali heyecanı, bugün yapılacak film gösterimleriyle başlıyor. Türkiye ve dünya sinemasının festivallerde öne çıkan, çok konuşulan ve beğeniyle karşılanan filmlerini Türkiye’deki tüm sinemaseverlerle buluşturacak olan festival, programında yer verdiği tüm filmleri her yıl olduğu gibi göremeyenler için sesli betimleme, duyamayanlar için ayrıntılı altyazı seçenekleri ile erişilebilir ve ücretsiz olarak izleyiciye sunacak. Festivalin film gösterimleri http://eff2020.muvi.com adresi üzerinden gerçekleştirilecek.

8. Engelsiz Filmler Festivali Heyecanı Bugün Başlıyor yazısına devam et

Dürüst Hırsız

Mark Williams’ın yönettiği ve Liam Neeson, Kate Walsh, Robert Patrick ile Jeffrey Donovan’ın oynadığı Dürüst Hırsız (Honest Thief), 06 Kasım 2020’de CGV Mars Dağıtım dağıtımıyla Tanweer Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Ünlü hırsız Tom, Annie’ye âşık olmuştur. Yeni aşkı ona geçmişteki hatalarını düzeltmesi ve suç hayatını geride bırakması için cesaret verir. Tom, Annie ile ilişkisini yalanlar üzerine inşa etmek istemez ve FBI’a teslim olmaya karar verir. FBI’ın iki genç ajanı, Tom’daki kayıt dışı paranın daha iyi bir hayat için çıkış bileti olarak görürler. Böylece iyiyle kötünün karıştığı, sonunda sevginin kazanacağı oyun başlar.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Web Sitesi
  • Fragman
  • IMDb

Dürüst Hırsız yazısına devam et

Perşembe Sineması Evde Programında, Yeraltı Esansı Gösteriliyor

Perşembe Sineması Evde Programı gösterimleri, 24 Eylül – 29 Kasım 2020 tarihlerinde saltonline.org’da çevrimiçi olarak gerçekleştiriliyor. 15 – 18 Ekim tarihlerinde Yeraltı Esansı (Underground Fragrance) filmi gösteriliyor. Kalabalık başkentin kaosunda hayaller ve zorlukların bir araya getirdiği hayatları anlatan Peng Fei Song’un yönettiği belgesel, film, aynı yıl Venedik Günleri’nde Fedeora En İyi Film Ödülü’ne layık görüldü.

Perşembe Sineması Evde Programında, Yeraltı Esansı Gösteriliyor yazısına devam et

Sinema Atölyeleri’nde Bu Hafta

Türk Sinema Vakfı’nın Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde düzenlediği Sinema Atölyeleri etkinliği Senaryo Yazımı ve İlk Yönetmenlik başlıkları altında devam ediyor. Bu hafta Senaryo Yazarları Meslek Birliği Başkanı Ayhan Sonyürek, Bir Fikirden Yola Çıkmak başlığı altında senaryo yazımı deneyimlerini aktaracak. Kısa Film Yönetmeni Alkım Özmen de yönetmenliğe hazırlanan gençlere “Yardımcı Yönetmenlik ve Yönetmen – Asistan ilişkisi” üzerine edindiği bilgilerini paylaşacak.

8. Boğaziçi Film Festivali Açılışını Majid Majidi’nin Sun Children Filmi ile Yapacak

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 23 – 30 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 8. Boğaziçi Film Festivali’nin açılış filmi belli oldu. Sinemaseverleri #HerŞeyeRağmen sloganıyla sinema salonlarına davet eden festival açılışını Majid Majidi’nin dünya prömiyerini 77. Venedik Film Festivali’nin Ana Yarışma bölümünde yapan ve oyuncusu Rouhollah Zamani’ye Marcello Mastroianni En İyi Genç Oyuncu Ödülü’nü kazandıran Sun Children adlı filmiyle yapacak.

8. Boğaziçi Film Festivali Açılışını Majid Majidi’nin Sun Children Filmi ile Yapacak yazısına devam et