Korkut Akın Yazıyor: Asfaltın Kralları… Takım Oyunu Kazanır

Masa tenisi oyuncularına, spin (denilen çok zor ve karşılanması alabildiğine güç bir hareket) çekmek için “topun markasını okumalısın” denir. Bu, topun hareketini çok iyi izleme ve kararlı olmak anlamına geliyor. Bu düzeye gelmiş birilerinin de ne rakibi vardır ne de minneti. Deyim yerindeyse burunları düşse dönüp de bakmazlar bile… Ken Miles, bir yarış arabasının her şeyini çok iyi bilen, sesinden neresinin aksadığını saptayabilen, daha … Devamı… »

Peri: Ağzı Olmayan Kız

Can Evrenol’un yönettiği ve Elif Sevinç, Denizhan Akbaba, Özgür Civele ile Kaan Alp Dayı’nın oynadığı Peri: Ağzı Olmayan Kız, 07 Şubat 2020’de TME Films dağıtımıyla MO Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Perihan, yıllar önce büyük bir santralde yaşanan korkunç patlama yüzünden ağzı olmadan dünyaya gelmiştir. Genç kız Perihan, aralarında amcasının da bulunduğu kötü adamlardan korunmak için babasıyla beraber ıssız bir yerde, derme çatma bir sığınakta yaşamaktadır. Bir gün babasını kaybettiğinde kendi başına hayatta kalmak zorunda kalacaktır ve çıktığı çok zorlu yolculukta karşılaştığı iyi ve kötü karakterler onu yalnız bırakmayacaklardır.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Fragman
  • IMDb
  • Korkut Akın Yazıyor

Peri: Ağzı Olmayan Kız yazısına devam et

Malatya Uluslararası Film Festivali Hızlı Başladı

9. Malatya Uluslararası Film Festivali tüm hızıyla etkinliklere başladı. Festivalin onur konuğu Selçuk Yöntem okuduğu Battalgazi Gazi İlkokulu‘nu ziyaret etti. Babasının Malatya’da subay olduğu dönemde Gazi İlkokulu’nda birinci sınıfı okuyan Selçuk Yöntem, öğrenciler ile bir araya gelince renkli anlar yaşandı. Sanatçı, duygularını “Yıllar sonra hem Malatya Uluslararası Film Festivali’ne geldiğim, hem de geçmişimi yaşadığım için çok mutlu oldum.” şeklinde dile getirdi.

Malatya Uluslararası Film Festivali Hızlı Başladı yazısına devam et

Mühr-ü Cin

Buğra Kekik’in yönettiği ve Ecem Yorulmaz, Cansu Kahvecioğlu, Burçak Kabadayı ile Onat Bulut’un oynadığı Mühr-ü Cin, 24 Ocak 2020′de MC Film dağıtımıyla HM Productions tarafından vizyona çıkarıldı.
Rana, müzikal tiyatro oyunlarında oynayan genç bir kadındır. Bir süredir görüşmüş olduğu Eren’le sevgili oldukları gün, eve geldiğinde bazı doğaüstü durumlarla karşılaşır. Gördüğü şeyler karşısında ev arkadaşı Kübra eve gelene kadar banyoda öylece korku içinde kalmıştır. Rana, gördüğü doğaüstü varlığın kendisine ve çevresine zarar vermesi üzerine onunla savaşmayı seçer, ölümü dahi göze alarak bu varlık ile yüzleşir.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Facebook
  • Fragman
  • IMDb

Mühr-ü Cin yazısına devam et

13. SineMardin Uluslararası Mardin Film Festivali

Mardin Film Ofisi tarafından T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenecek olan 13. SineMardin Uluslararası Mardin Film Festivali (13th SineMardin International Mardin Film Festival), 06 – 13 Aralık 2019 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. SineMardin, ilk kez gerçekleştirildiği 2006 yılından bu yana, Mezopotamya ve büyülü kent Mardin’in öykü ve anlatı geleneğine atıfta bulunan film senaryolarından doğru yaptığı özgün film seçkileriyle farklılık yaratıyor. SineMardin, mümkün olan en geniş izleyiciye kitlesine ulaşan bir sanat etkinliği sunuyor. Tüm gösterim ve etkinlikleri ücretsiz olan SineMardin, bu yıl Emirgan AVM Cinemaximum Sineması’nda gerçekleştirilecek.

13. SineMardin Uluslararası Mardin Film Festivali yazısına devam et

Uzun Kız

Kantemir Malagov’un yönettiği ve Viktoria Miroshnichenko, Vasillisa Perelygina, Andrey Bykov ile Igor Shirokov’un oynadığı Uzun Kız (Dylda – Beanpole), 06 Aralık 2019’da Filmartı Film dağıtımıyla Filmartı Film tarafından vizyona çıkarıldı.
1945 yılı, Leningrad. 2. Dünya Savaşı, sadece şehirdeki binaları değil, insanları da hem fiziksel hem de mental olarak paramparça etmiştir. Tarihin en büyük kuşatmalarından biri sonunda bitmiş ama enkazın ardında kalan insanların ölüm kalım savaşı devam etmektedir. Uzun Kız, hayatlarını sürdürebilmek için bir anlam ve umut bulma peşinde olan Iya ve Maşa adlı iki genç kadının mücadelesini anlatıyor.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Fragman
  • IMDb
  • Ferhan Baran Yazıyor

Balon Pilotları

Tom Harper’ın yönettiği ve Eddie Redmayne, Felicity Jones, Himesh Patel ile Lewin Lloyd’un oynadığı Balon Pilotları (The Aeronauts), 06 Aralık 2019’da Bir Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Takvimler 1862 yılını gösterirken, pilot Amelia Wren ve bilim insanı James Glaisher, daha önce kimsenin yapmaya cesaret edemediği bir şeyi denemeye karar verir. Göklerin sırlarını keşfetmek isteyen ikili sıcak hava balonu ile hiç çıkılmamış bir yüksekliğe çıkmaya çalışırlar. Gökyüzünde nefes kesici keşifler yapan Wren ve Glaisher, atmosferin en yüksek noktalarına ulaştıklarında hayatta kalmak için zorlu bir mücadele vermek zorunda kalırlar.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Web Sitesi
  • Fragman
  • IMDb
  • Korkut Akın Yazıyor

Balon Pilotları yazısına devam et

Comscore’dan Türkiye’nin Sinemacılarına Ödül

Türkiye’de ilk kez sahiplerine verilecek olan Comscore Ödülleri, ECM2019 İstanbul Konferansı kapsamında 20 Kasım 2019’da Grand Tarabya Oteli’nde sahiplerine takdim edilecek. Etkinlikte Türkiye’nin sinema insanları ve şirketleri ödüllendirilecek. Sinemanın gelişiminde ve yaygınlaşmasında pay sahibi olan kişi ve kurumların ödüllendirileceği gecede Kilis’te faaliyette olan Cinema X adlı sinemanın alacağı ödül de bulunuyor. Ödülü, Türkiye Sinema İşletmecilerinin Derneği SİSAY’ın başkanı İrfan Demirkol, Cinema X’in kurucu sahibi Memduh Okur’a verecek.

Comscore’dan Türkiye’nin Sinemacılarına Ödül yazısına devam et