1. Kızkalesi Film Festivali Görkemli Bir Ödül Töreniyle Sona Erdi

Mersin Erdemli ilçesinde gerçekleştirilen 1. Kızkalesi Film Festivali görkemli bir ödül töreniyle sona erdi. Festival, Jüri üyelerinin 3 ayrı kategoride layık gördüğü ödüllerin sahiplerini bulmasının ardından final yaptı. Sinemaya yön verenlerin sinemaseverlerle buluştuğu etkinlik boyunca Ümit Elçi, Nuran Evren Şit, Jale İncekol ve İbrahim Kendirci gibi sinemaya yön veren isimler söyleşiler gerçekleştirdi. Söyleşilerle Erdemli halkı ve sinemaseverler duayenlerle buluştu.

1. Kızkalesi Film Festivali Görkemli Bir Ödül Töreniyle Sona Erdi yazısına devam et

Sonbaharın En Çok Beklenen Etkinliği Filmekimi Başlıyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 17. Filmekimi, Ekim ayında sinemaseverlere dolu dolu bir program sunuyor. İstanbul ile birlikte Ankara ve İzmir’de de sinemaseverlerle buluşacak 17. Filmekimi’nin biletleri 29 Eylül Cumartesi günü satışa çıkıyor. Filmekimi, saygın festivallerde gösterilmiş, ödüller almış, ilgi çekmiş, merakla beklenen yeni yapımları içeren zengin programıyla Ekim ayının en çok konuşulan sinema etkinliği olacak. Etkinlik, 05 – 14 Ekim tarihlerinde İstanbul’da 10 gün sürecek bir maratonla başlayarak, 12 – 16 Ekim’de Ankara’da, 19 – 23 Ekim’de ise İzmir’de izleyicilerle buluşacak.

Kalamış’ta Sinematek Rüzgarı

Sinematek / Sinemaevi’nin 14 – 16 Eylül 2018 tarihleri arasında Kalamış Parkı’nda düzenlediği Yıldızlar Altında Sinema etkinliği sinemaseverlerden büyük ilgi gördü. Yılmaz Güney’in Seyit Han, Ingmar Bergman’ın Yedinci Mühür ve Luchino Visconti’nin Güzeller Güzeli (Bellissima) adlı filmlerinin gösterildiği etkinliğe 2.000’e yakın sinemasever katıldı. Gösterimler öncesinde konuşma yapan Jak Şalom, Sinematek / Sinemaevi’nin 2019 yılında Yoğurtçu Parkı yakınlarında yeni bir binaya kavuşacağını, böylelikle sinemaseverlerin tüm yıl boyunca usta yönetmen ve genç yeteneklerin filmlerini izleme olanağı elde edeceğini belirtti.

8. Bodrum Türk Filmleri Haftası’nın Kos Gösterimleri Başladı

8. Bodrum Türk Filmleri Haftası’nın filmleri Kos Adası’nda da gösterilmeye başlandı. Kos – İstanköy Müslümanları Kültür Eğitim ve Dayanışma Kardeşlik Derneği Başkanı Kadri Memiş’in konuklar için verdiği resepsiyona Kos Belediye Başkan Yardımcısı Elias Sfakis, BTFH Organizasyon Komitesi Başkanı Cenk Sezgin, oyuncu Selda Alkor, Bahar Ertan, Murat Akkoyunlu, Müfit Can Saçıntı, yönetmen Murat Şeker ve Nurdan Tümbek Tekeoğlu katıldı.

8. Bodrum Türk Filmleri Haftası’nın Kos Gösterimleri Başladı yazısına devam et