Türkiye’nin En Büyük Film Festivali İçin Hazırlıklar Tamam, Başkan Sözlü Festivalin Ayrıntılarıyla İlgili Bilgi Verdi

Uluslararası Adana Film Festivali’nin basın toplantısı Adana HiltonSA’da yapıldı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 22 – 30 Eylül tarihleri arasında yapılacak festivalle ilgili bilgi verdi. Toplantıya Altın Koza A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Halil Avşar, Festivalin Genel Direktörü İsmail Dikilitaş, Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mete Şahin ve Adana Büyükşehir Belediyesi Sanat Danışmanı Mahmut Tülek de iştirak etti.

Türkiye’nin En Büyük Film Festivali İçin Hazırlıklar Tamam, Başkan Sözlü Festivalin Ayrıntılarıyla İlgili Bilgi Verdi yazısına devam et

Sadi Çilingir Yazıyor: Kadifeden Kesesi

Hayatın içinden sabah sabah: Pazarcı esnafı kardeşlerimden ricamdır: Sevgili esnaf kardeşim, pazarda mallarınıza tezahürat yaparken lütfen söylemlerinize dikkat edin. Ne o öyle, “Ayşe Kadın 5 liraaa”, “Ayşe Kadın 5 liraaa” veya “Patlıycan ablaaa”, “Patlıycan ablaaa”. Hanımlar alınsa yeridir. “Yeşil Ayşe 5 lira”, ne bileyim “Patlıcaaan” diye bağırın ki kimse alınmasın. Bu vesileyle genelde kahvaltıda yenen küçük kırmızı turptan bahsedeyim…. Devamı… »

Köprüde Buluşmalar Kısa Film Atölyesi Başvuruları İçin Ek Süre

İstanbul Film Festivali kapsamında düzenlenen Köprüde Buluşmalar Kısa Film Atölyesi için başvurular yoğun talep üzerine uzatıldı, son başvuru günü 14 Eylül Cuma olarak belirlendi. İlk ve ikinci kısa filmini yapacak yeni nesil genç sinemacılara yönelik Kısa Film Atölyesi bu yıl 12 – 21 Ekim tarihleri arasında Salt Galata işbirliği ile düzenlenecek. Yönetmen ve yapımcıdan oluşan ekipler için katılım ücreti 1.000 TL olan atölyeye seçilecek 2 projeye Köprüde Buluşmalar ve Short by Short bursu sağlanacak.

Bir Garip Karı Koca: Sezin Akbaşoğulları ve Selim Bayraktar

Yönetmenliğini A. Taner Elhan’ın yaptığı Sevgili Komşum vizyona girmeye hazırlanıyor. Sevilen oyuncular Sezin Akbaşoğulları ve Selim Bayraktar da Sevgili Komşum’un kadrosuna dahil oldu. Her sahnesi merakla izlenecek filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Selin Şekerci, Erkan Can, Emre Altuğ, Serap Matyaş, Ozan Bilen ve Ayşen Gruda bulunuyor. Bir A. Taner Elhan filmi olan Sevgili Komşum 19 Ekim’de sinemalarımızda gösterime giriyor.

25. Uluslararası Adana Film Festivali’nin İstanbul Basın Toplantısı Perşembe Günü Yapılıyor

25. Uluslararası Adana Film Festivali’nin İstanbul basın toplantısı 13 Eylül 2018 Perşembe günü sabahı Harbiye’deki Hilton Oteli’nde yapılacak. 22 – 30 Eylül 2018 tarihleri arasında 25. kez düzenlenecek olan festival bu yıl çok iddialı geliyor. Uluslararası Antalya Film Festivali’nin Ulusal Yarışma’yı kaldırması üzerine sinemamızın son dönemde yapılan en iddialı ve önemli filmlerinin Adana’ya yönlendiği belirtiliyor. Bu nedenle festival kapsamında yapılacak olan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’na katılacak film adedinin 15’e yükseltildiği söyleniyor. 25. Uluslararası Adana Film Festivali, bu yıl Oscar’ın favori ismi BlacKkKlansman filmi ile açılış yapacak.

Korkut Akın Yazıyor: Alfa Kurt

Bundan tam 20 bun yıl önce… Avrupa, daha Avrupa olmadan önce, kuzeyinde yaşayan bir kabileyi ve yaşama tutunmalarını anlatan bir film Alfa Kurt. Doğa koşullarıyla mücadele etmek bir yandan, yontma taş devrindeki olanaksızlıkları da unutmamak gerekir, yaşayanların ne denli zorluklarla karşı karşıya olduğunu izliyoruz. İlk filmini çeken yönetmen, müthiş doğa betimlemeleri ve görüntüleriyle gerçekten izleyiciyi filmin içine … Devamı… »

Büyükada Adalar Kent Konseyi’nde Çekmeköy Underground Filmi Gösteriliyor

Büyükada Adalar Kent Konseyi, yazar Melis Zararsız ve Ada Gönüllüleri Derneği işbirliği ile Eylül sonuna kadar her Salı akşamı ücretsiz film gösterimleri düzenleniyor. Açık havada yapılan film gösterimlerine yerli yapımların bir kısmında filmlerin yönetmen ya da oyuncuları konuk oluyorlar ve filmle ilgili söyleşiler düzenleniyor. Etkinlik kapsamında 11 Eylül 2018 Salı akşamı yönetmenliğini Aysim Türken’in yaptığı Çekmeköy Underground açık havada sinemaseverlere sunulacak.