Western

Valeska Grisebach’ın yönettiği ve Meinhard Neumann, Reinhardt Wetrek, Syuleyman Alilov Letifov ile Veneta Frangova’nın oynadığı Western, 14 Eylül 2018’de Başka Sinema dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Bir grup Almanyalı işçi, Bulgaristan kırsalında ıssız bir yerde, zorlu bir şantiyeye çalışmaya gider. Yabancı topraklar, macera arzularını körükler ama kültürel farklılıklar ve dil engelinden kaynaklanan ön yargıları ve güvensizlikleriyle yüzleşmelerini beraberinde getirir. Bir grup işçi köylülerin sevgisini kazanmak isterken, diğer bir grup buna karşı çıkar. Hem işçiler, hem de işçilerle köylüler arasında gerilim doğar.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Web Sitesi
  • Fragman
  • IMDb

Western yazısına devam et

Organik Aşk

Kamil Çetin’in yönettiği ve Gizem Karaca Ekmekçi, Mustafa Mert Koç, Tarık Papuççuoğlu ile Ruhsar Gültekin’in oynadığı Organik Aşk, 14 Eylül 2018’de UIP Filmcilik dağıtımıyla Sihirli Perde tarafından vizyona çıkarıldı.
Beceriksiz bir adam olan Bülent zengin bir ailenin çocuğudur. Celal’in hayattaki tek başarısızlığı oğlu Bülent’tir. Dünyanın parasının harcayarak oğlunun başarısızlığını örtbas eden Celal artık bu duruma bir son vermelidir. Oğlunun kendi ayakları üzerinde durmasını isteyen Celal, bir ay müddet verir. Bülent, bir ay içerisinde işleri yoluna koymazsa mirastan men edilecektir.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Facebook
  • Fragman

Organik Aşk yazısına devam et

Baba 1,5

Deniz Denizciler’in yönettiği ve Peker Açıkalın, Rüzgâr Erkoçlar, Görkem Mete Demir ile Nilay Duru’nun oynadığı Baba 1,5, 14 Eylül 2018’de CGV Mars Dağıtım dağıtımıyla Demir Yapım tarafından vizyona çıkarıldı.
Ünlü mafya babası Seyfi herkesin korkulu rüyasıdır, rrakipleri, O’nun ölümünü dört gözle beklemektedir. Seyfi’nin oğlunun olmaması ise rakiplerini ayrı bir beklentiye sokar. Rakipler, Seyfi’nin ölümünün ardından geride bırakacağı büyük imparatorluğu aralarında bölüştürmeyi planlamaktadırlar. Ancak hiç beklenmeyen bir gelişme onların tüm planını suya düşürür. Seyfi, birden varlığından haberdar olmadığı bir oğlu olduğunu öğrenir.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Fragman
  • IMDb

8. Bodrum Türk Filmleri Haftası Yenilikleri ve Sürprizleriyle 13 Eylül’de Başlıyor

Bodrum Sinema ve Kültür Derneği ve Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) tarafından düzenlenecek 8. Bodrum Türk Filmleri Haftası’nın basın toplantısı 05 Eylül  Çarşamba günü gerçekleşti. Toplantıya Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği Başkanı Cenk Sezgin, Magazin Gazetecileri Derneği Başkanı Okan Sarıkaya, yönetmen Serdar Akar, yapımcı Coşkun Çokyiğit, oyuncu Erdal Beşikçioğlu, Ertan Saban, Cemre Melis Çınar ve Fatih Ayhan katıldı.

8. Bodrum Türk Filmleri Haftası Yenilikleri ve Sürprizleriyle 13 Eylül’de Başlıyor yazısına devam et

17. Filmekimi

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 17. kez düzenlenen, sonbaharın en özel sinema etkinliği olan Filmekimi, Ekim ayında sinemaseverlere heyecan verici çok özel bir program sunuyor. Filmekimi, her yıl olduğu gibi, dünyanın en önemli ve saygın film festivallerinde gösterilerek seyirci önüne çıkmış, ödüller almış, eleştirmenlerin ve sinemaseverlerin ilgisini çekmiş, merakla beklenen yeni yapımları içeren çok zengin programıyla Ekim ayının en çok konuşulan sinema etkinliği olacak. İstanbul’da 05 – 14 Ekim 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek Filmekimi, Ekim ayı boyunca da İstanbul dışında gösterimlerine devam edecek.

17. Filmekimi yazısına devam et

Lanetli Sular

Georges Padey’in yönettiği ve Itziar Martinez, Dennis Mencia, Raul Walder ile Sean Ormond’un oynadığı Lanetli Sular (Nereus), 11 Ocak 2019′da Özen Film dağıtımıyla Özen Film tarafından vizyona çıkarıldı.
Sara çok sevdiği bir arkadaşını ziyarete gider. Mevsim yaz olduğu için sıcaktan bunalır ve serinlemek için arkadaşının havuzuna girer. Bir müddet yüzdükten sonra arkadaşının evindeki yüzme havuzunda tuhaf bir yaratık tarafından aniden saldırıya uğrar. Kısa süre sonra suyla temas eden herkesin tehlike içinde olduğunu keşfeder. Sonunda çaresiz kalır ve derinlerde gizlenen korkutucu, mistik ve kötü niyetli olan yaratıkla yüzleşmeye doğru sürüklenir.

  • Basın Bülteni
  • Fotoğraflar
  • Fragman
  • IMDb

Lanetli Sular yazısına devam et

Yılmaz Güney, Ölümünün 34. Yılında Anılıyor

09 Eylül 1984’te hayatını kaybeden, eserleriyle Türk sinemasına önemli katkılarda bulunan ve milyonlarca insanın sevgisini kazanan oyuncu, yönetmen, senarist ve yazar Yılmaz Güney, ölümünün 34. yılında Şişli Belediyesi’nin düzenleyeceği bir etkinlikle anılıyor. Şişli Cemil Candaş Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek etkinlikte Hakan Yeşilyurt, Grup Abdal, Serhad Raşa ve Adalılar sahne alacak ve Güney’in hayatını anlatan Bir Güzel Çirkin Kral adlı oyundan bir kolaj da sahneye konacak.

Facia Üçlü Ekibi Bursa’yı Salladı

Türkiye’nin popüler sosyal medya fenomenlerinden Mami Emen, Emre Gül ve Sefa Kındır’ın başrollerini paylaştığı Facia Üçlü, Bursa Kent Meydanı AVM Avşar Sinemaları’nda Bursalılarla buluştu. 04 Eylül Salı günü gerçekleşen özel gösterime katılan üçlü yoğun ilgiyle karşılaştı. Sempatik tavırlarıyla sinemaseverlerin ilgisini kazanan başrol oyuncuları gösterimi öncesi gişede oturarak son dakikada gelen sinemaseverlere kendi filmlerinin biletini sattı.

Facia Üçlü Ekibi Bursa’yı Salladı yazısına devam et

Seren Şirince ve Seçkin Özdemir, Bücür’de Buluştu

Başrollerinde Berat Efe Parlar, Seren Şirince, Seçkin Özdemir ve Taner Barlas’ın rol aldığı, 21 Eylül 2018 Cuma günü seyirciyle buluşacak olan BKM Film yapımı Bücür için geri sayıma başlandı. Filmde, ailesini bulmaya çalışan Umut’un macerasına ortak olacak olan Seren Şirince ve Seçkin Özdemir’in Bücür’deki sürpriz aşkı seyircinin kalbinde taht kuracak. Enerjisi ile yerinde duramayan Özge ve acar komiser Gökhan’ın ilk görüşte başlayan aşkları kalpleri ısıtacak.

Başka Sinema Ayvalık Film Festivali 2018

Başka Sinema Ayvalık Film Festivali, 05 – 10 Ekim 2018 tarihleri arasında düzenlenecek. Direktörlüğünü  Azize Tan’ın üstlendiği festival boyunca dünyadan ve Türkiye’den 40’a yakın film sinemaseverlerle buluşacak, aynı zamanda festival boyunca söyleşiler, paneller, atölyeler ve konserler gerçekleşecek. Festival programında sinema klasikleri ve Türkiye’den son dönem ön plana çıkan yapımlar da yer alacak. Filmleri ve etkinlikler 4 farklı mekânda Ma’adra Binası, Vural Sineması, Sanat Fabrikası ve Belediye Amfitiyatrosu’nda izleyicilerle buluşacak. Ayrıca her akşam Ayvalık ve Cunda’nın çeşitli özel mekânlarında açık hava film gösterimleri yapılacak.

  • Basın Bülteni
  • Web Sitesi
  • Tanıtım Filmi

Başka Sinema Ayvalık Film Festivali 2018 yazısına devam et

Yeni Film Fonu Başvuruları Açıldı

Eşitlik, özgürlük ve barış hayaliyle yola çıkan Yeni Film Fonu, değişime yol açan belgeselleri desteklemeye devam ediyor. 2018 jürisinde Anna Maria Aslanoğlu, Erinç Seymen, Gaye Boralıoğlu, Murat Özyaşar ve Ümit Ünal gibi isimlerin bulunduğu Yeni Film Fonu, uzun ve orta metraj belgesel filmlere proje geliştirmede 7.500 TL.ye kadar, prodüksiyonda 20.000 – 40.000 TL arasında ve post-prodüksiyonda 15.000 – 30.000 TL arasında ve Atlas post-prodüksiyon desteği verecek. Kısa metraj belgesel filmlere prodüksiyonda 10.000 – 15.000 TL arasında, post-prodüksiyonda ise 7.500 – 15.000 TL arasında ve Atlas post-prodüksiyon desteği verecek.

Yeni Film Fonu Başvuruları Açıldı yazısına devam et

Eylül Sonu Vizyona Girecek Olan Ödüllü Film Güvercin, Büyükada’da Gösterildi

Mayıs’tan beri her Salı devam eden Büyükada Yazlık Sinema Günleri’nde bu Salı vizyondan önce Güvercin izlendi. Filmden sonra yönetmen Banu Sıvacı, sinema yazarı Melis Zararsız’ın sorularını yanıtladı. Bu yıl Şubat ayında 68. Uluslararası Berlin Film Festivali Berlinale’de dünya prömiyerini gerçekleştiren Güvercin, daha sonra çeşitli ülkelerde festival festival gezmiş ve ödüllerle dönmüştü. Bu yıl Nisan ayında İstanbul Film Festivali’nden de ödüllerle dönen film, 21 Eylül’de vizyonda.

Eylül Sonu Vizyona Girecek Olan Ödüllü Film Güvercin, Büyükada’da Gösterildi yazısına devam et

Baba Nerdesin Kayboldum Galasından Renkli Anlar

Gerçek hayat ve sırlar arasında saklanmış bir eve dönüş hikâyesini anlatan, yönetmenliğini Ahmet Karaman’ın üstlendiği, Baran Akbulut, Yıldız Çağrı Atiksoy, Yiğit Kirazcı ve Bestemsu Özdemir’in rol aldığı Baba Nerdesin Kayboldum filminin galası 04 Eylül Salı günü Beyoğlu Grand Pera Emek Sineması’nda gerçekleşti. Dünya genelindeki festivallerden ödülle dönen film davetlilerin de büyük beğenisini kazandı. Film 07 Eylül Cuma günü vizyona giriyor.

Baba Nerdesin Kayboldum Galasından Renkli Anlar yazısına devam et