28. Ankara Uluslararası Film Festivali’nin Ulusal Uzun Proje Geliştirme Ödülleri Kumbara ve Sen Ben Lenin’e Verildi

28. Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen Ulusal Uzun Proje Geliştirme Desteği Yarışması’nda 30’ar bin liralık ödüle değer görülen projeler açıklandı. 115 proje arasından 11 proje seçiciler kurulu tarafından değerlendirildi. Bu yıl ödül kazanan projelerden ilkini jüri üyesi Nadir Öperli, Ferit Karol’un Kumbara projesi olarak açıkladı. Jüri üyesi Deniz Akçay Katıksız ise kazanan diğer projeyi Tufan Taştan’ın Sen, Ben, Lenin filmi olarak duyurdu.

28. Ankara Uluslararası Film Festivali’nin Ulusal Uzun Proje Geliştirme Ödülleri Kumbara ve Sen Ben Lenin’e Verildi yazısına devam et

4. BIFED Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali

Dört yaşına giren BIFED Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali, 11 – 15 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival, anlamlı bir program sunma amacını taşıyor. Geçen yıl üçüncü yılında festivale 58 ülkeden 280 film başvurdu ve bunlar arasından seçilen 60 film festivalde yarıştı ya da gösterildi. 30’un üzerinde filmin Türkiye’deki ilk gösterimi yapılırken, 10 filmin de dünyadaki ilk gösterimleri Bozcaada’da BIFED’de yapılmış oldu. 11 – 15 Ekim 2017 tarihleri arasında Bozcaada’da gerçekleştirilecek olan festivalin Uluslararası Yarışma ve Uluslararası Gaia Öğrenci Ödülü bölümleri için başvurular açıldı. Son başvuru tarihi 15 Mayıs 2017.

4. BIFED Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali yazısına devam et

Scrabble, 25 Nisan’da 28. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde Gösterilecek

Merve Gezen’in, kadın sorunları üzerine kurguladığı filmi Scrabble, 28. Ankara Uluslararası Film Festivali’nin Ulusal Kısa Film Yarışma bölümünde yarışacak. Scrabble, 25 Nisan Salı günü saat 16:00’da Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yönetmen Merve Gezen’in katılımıyla izlenebilecek. Yönetmen, sosyal ve ekonomik açıdan birbirinden farklı dört kadını, Scrabble oyununun başına oturtarak kaderlerini ve trajik sonlarını masaya yatıran filmle ilgili şunları söylüyor: “Türkiye’de doğup büyümüş bir kadın olarak bu ülkede şiddete maruz kalıp öldürülen kadınların dramını gözler önüne sermek istedim. Film, gerçek olaylardan esinlenilerek yazıldı.”

Kaygı, 12 Mayıs’ta Vizyonda

Ceylan Özgün Özçelik’in yazıp yönettiği ilk uzun metrajlı filmi Kaygı, Başka Sinema dağıtımıyla 12 Mayıs’ta vizyona giriyor. Algı Eke’nin başrolünde oynadığı, geçmişinin peşine düşen bir medya çalışanının öyküsünü anlatan filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Özgür Çevik, Selen Uçer, Asiye Dinçsoy, Kadir Çermik, İpek Türktan Kaynak ve Kerem Kupacı yer alıyor. Haber kanalında çalışan Hasret uzun süredir aynı kâbusu görmektedir. Tekrarlayan kâbus aklına bir soru düşürür: Annesiyle babası trafik kazasında ölmemiş olabilir mi? Festival yolculuğu devam eden film, Mayıs ayında Krakow’da düzenlencek Off Camera Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali’nde gösterilecek.

Hoşlandığınız Kişiyle İzleyebileceğiniz En İyi 5 Film

Diyelim ki arkadaşınızı evinize, film izlemeye çağırdınız. Böyle bir durumda hangi filmi izlemelisiniz? Hangi filmler derin sohbetlere kapı aralar? Ya da hangi filmler onun hayata bakışını daha iyi anlamanızı sağlar? Lider tanışma uygulaması Happn, bu sorulara beş farklı dönemden beş film önerisiyle yanıt veriyor. Birlikte film izlemek, yeni tanışmış çiftler için ideal bir seçenek. Çünkü bu sayede filmden yola çıkarak birbirinizi daha yakından tanıyabilirsiniz. Üstelik birlikte izlenen filmi, güzel bir akşam yemeğiyle de tamamlamak da mümkün. Tabii böyle bir durumda doğru filmi seçmek son derece önemli. Karar vermek için yeni uygulama Happn listesine göz atmanızı öneririz.

Hoşlandığınız Kişiyle İzleyebileceğiniz En İyi 5 Film yazısına devam et

Nereden Nereye’ye Filmine Özel Klip

Yönetmenliğini Volkan Dönmez’in üstlendiği komedi filmi Nereden Nereye için özel olarak hazırlanan şarkı ve klip görücüye çıktı. Şarkı sözleri başarılı rapçi Zeo Jaweed imzalı Nereden Nereye’nin klibinde ise filmden görüntülerin yanı sıra başrol oyuncuları Yosi Mizrahi ve İnan Ulaş Torun yer alıyor. Sosyal medyada büyük beğeni toplayan Nereden Nereye şarkısında, filmde konu alınan yanlışlıklar ve sakarlıklar anlatıyor. Başrollerini Sarp Levendoğlu, İnan Ulaş Torun Yosi Mizrahi ve Hakan Bilgin’in paylaştığı ve 28 Nisan’da izleyiciyle buluşacak film, başarılı oyunculuk performanslarıyla sinemaseverlere yeni ve alternatif bir komedi tecrübesi sunacak.

  • Basın Bülteni
  • Klibi izlemek için tıklayınız.
  • Film hakkında geniş bilgi için tıklayınız