4. Hangi İnsan Hakları? Film Festivali kapsamında 07 – 09 Aralık 2012 tarihlerinde gerçekleşecek Video – Eylem Atölyesi, Türkiye’den ve Yunanistan’dan eğitmenleriyle video-eylemin teorik ve pratik yapısına ilişkin konuların tartışıldığı bir ortama ev sahipliği yapacak. İlk gününde video-eylemin tarihi, benzer örnekleri ve belgesel sinema ile ilişkisinin paylaşıldığı atölyenin son iki günü pratiğe ve kolektif üretime yoğunlaşacak. Çevrenizde yaşanan hak ihlâllerinin sessiz izleyicisi olmaktan yoruldunuz mu? Değişim yaratmaya katkıda bulunmak için film çekmek mi istiyorsunuz? Yürüttüğünüz bir hak mücadelesini kameranın gücüyle yükseltmek mi istiyorsunuz? Eğer öyleyse bu atölye sizin için.
Basın Bülteni
Festival hakkında geniş bilgi için tıklayınız.
Yüksek çözünürlüklü logoya haberin devamından üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Hangi İnsan Hakları? Film Festivali, Hak İhlallerine Karşı Video-Eylem Atölyesi Düzenliyor yazısına devam et →
TMMOB Mimarlar Odası Belgesel Sinema Kulübü’nün bu haftaki etkinliğinde 30 Kasım Cuma günü Orhan Şahinler Sinema Salonu’nda saat 18:30’da Cahit Çeçen’in yönettiği Kahpe Devran adlı belgesel gösterilecek. Film, kendi halinde üç insanın, Musa Karagöz, Hasan Gençer ve Metin Demir’in sıradan yaşam hikâyelerini anlatıyor. İstanbul’da yaşayan bu üç adamın hayat hikâyesi insancıl bir yaklaşım ve mizah duygusuyla anlatılıyor.
CerModern ve Yapım-eki işbirliğiyle bir sanat inisiyatifi olarak temellenen CAVA (Cinema and Audio Visual Arts), ilk döneminde dört ayrı atölye ile sinema dünyasındaki serüvenini yarıladı. Atölye yürütücülüğünü CAVA Program Yönetmeni Tufan Taştan’ın gerçekleştirdiği Bir Film Yaratmak sinema atölyesine katılan senarist, yönetmen Ümit Ünal’ın ardından, bu haftasonu da senarist, yönetmen ve yapımcı Onur Ünlü konuk oldu. Kağıttan Kameraya Sinemanın Tekniği başlıklı bir sunumla katılımcılarla buluşan Ünlü, senaryo gelişimi ve karakter oluşum sürecine dair bir ders yaptı.
Basın Bülteni
Web Sitesi
Yüksek çözünürlüklü fotoğraflara haberin devamından üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Sinemanın Ustaları CAVA Enstitüsü’nde yazısına devam et →
18. Gezici Festival, Ankaralı sinemaseverlere kendi belgesellerini, küçük izleyicilere ise ilk canlandırmalarını yaratma fırsatını sunuyor. Yeni Medya Belgeseli Atölyesi’nde ‘yeni medya’ araçlarının belgesel sinemada kullanımı interaktif olarak ele alınırken, Stop Motion Canlandırma Atölyesi‘nde küçük sinemacılar ilk canlandırma filmlerini üretecekler. Kim Nguyen’in yönettiği Savaş Cadısı (War Witch) ve Iraklı iki kardeş Atia ve Mohamed Jabarah Al Daradji’nin yönettikleri, Annemin Kollarında’nın gösterileceği Savaşla Büyümek bölümü ise, film gösterimleriyle beraber bir panelle de konuyu tartışmaya açacak.
Basın Bülteni
Festival hakkında geniş bilgi için tıklayınız.
Yüksek çözünürlüklü fotoğraflara haberin devamından üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Gezici Festival’de Atölyeler ve Savaş Paneli yazısına devam et →
Sinemacılık ve Filmcilik Yararına Bağımsız İletişim Platformu